Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόφαση ΣτΕ 1828/2008 περί τυφλών οικοπέδων


Recommended Posts

achille για να συνεχίσω να τεκμηριώνω,πρέπει να πάω στο γραφείο μου να ανοίξω το Χορομίδη.

 

Πίστεψέ με,έχει κριθεί αντισυνταγματικό.Το γνωρίζω για τον 2742.Όταν σου παραθέσω το λόγο,θα δεις ότι ούτε ο 2742 καλύπτει την ΟλΣτΕ 173/1998μ, Αρμ 1998.231, ΝοΒ 1999.334.

 

Κ η απορία μου:το ΣτΕ,ως ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο,αποτελείται ΚΑΙ αυτό από ανίκανους?Δεν θέλω να το πιστέψω........αφού πριν την έγκριση το κάθε Π.Δ. ελέγχεται από το ΣτΕ.........

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 306
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ ότι έχει κριθεί αντισυνταγματικό.

Όμως οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι προγενέστερες του 1999.

Άρα το ισχύων άρθρο ΔΕΝ έχει κριθεί αντισυνταγματικό.

Το αν και το ισχύων άρθρο δεν καλύπτει τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν μπορούμε να το ξέρουμε, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο, άρα θα πρέπει να υπάρξει νέα προσφυγή κατά του ισχύωντως άρθρου.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,

παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συζήτηση. Ειδικά εσας [email protected] και Achille, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Όμως, το δια ταύτα της υπόθεσης έχει ως εξής: η πολεοδομία σήμερα αρνήθηκε την τελική υπογραφή αδείας λόγω της συγκεκριμένης απόφασης. Καμία συζήτηση, κανένας νόμος ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να αντιταχθούν στη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν θα αναφερθώ φυσικά στις συνέπειες που έχει για έναν μηχανικό η συγκεκριμένη άρνηση. Δεν μπορώ όμως να μείνω απαθής μπροστά στην υπέρμετρη βλακεία και στον κραυγαλέο φασισμό που προτάσσουν οι κρατούντες και διοικούντες. Για άλλη μια φορά, στο όνομα του περιβάλλοντος και της πολεοδομικής ανάπτυξης γινόμαστε τα θύματα της ανικανότητας αυτών που δυστυχώς εμείς οι ίδιοι (όχι όλοι) επιλέξαμε να μας διοικήσουν. Ανίκανοι, αμόρφωτοι και κυρίως με στείρο δογματισμό και απουσία επαγγελματικής πείρας. "Αποφασίσαμε και διατάζουμε". Μετά τον Παπαδόπουλο, εσείς.

 

Η απάντηση της πράσινης παράταξης του τοπικού ΤΕΕ ήταν: "ορθώς έκαμαν" (αναφερόμενοι στην Μπιρμπίλη). Μπράβο κύριοι!! Συγχαρητήρια!!! Σκύψτε κι άλλο, καταβάστε τα παντελόνια σας για άλλη μια φορά. Στους προεκλογικούς σας λόγους όλοι εσείς διατυμπανίζατε και "διαφημίζατε" τον αγώνα που θα δώσετε για τα δικαιώματα των μηχανικών. Και τώρα, σκύβετε στα γόνατα κι ετοιμάζετε τον κουρασμένο σβέρκο σας για άλλη μια σφαλιάρα. Ζήστε τη μίζερη και πουλημένη ζωούλα σας, χαρείτε τη θεσούλα πάνω στην οποία βολευτήκατε από τη δική μας ψήφο, για λίγο ακόμα. Οι εκλογές ξανάρχονται και τότε όλοι εμείς οι απέξω, οι καθημερινά αγωνιζόμενοι για το μεροκάματο μηχανικοί θα σας δώσουμε ότι σας αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Πες τα ρε zena.........αλλά κ που τα λέμε,τα ίδια γίνονταν,γίνονται κ θα γίνονται εις τους αιώνας των αιώνων μέχρι τον ερχομό του Nibiru.

 

Εγώ το είπα,φταίνε οι πρόγονοί μας που δεν ήταν Σουηδοί.

Link to comment
Share on other sites

Δεν φτάνει να τα λέω εγώ μόνο. Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε τη δύναμή μας, εμείς οι μηχανικοί, όπου κι αν ανήκουμε κομματικά. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να παίζει μαζί μας. Διαφορετικά, άντε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι μπας και ξαναστήσουμε τη 17 Νοέμβρη!!

Link to comment
Share on other sites

εγω θυμαμαι αμυδρα οτι πριν λιγο καιρο ειχαμε εκλογες και ο λαος πηρε τις αποφασεις του.

 

το δικο μας το προβλημα περι ενεργειων ΤΕΕ που αναφερεται συχνα εδω ειναι συντεχνιακο, και μονο με τη συμμετοχη στα συντεχνιακα οργανα λυνεται (κι αυτο και αλλα). τα περι 17 νοεμβρη τα αφηνω ασχολιαστα γιατι μαλλον εν θερμω τα εγραψες συναδελφε και καλο θα ηταν να τα αποσυρεις.

 

για το συγκεκριμενο θεμα, δεν βλεπω κατι διαφορετικο απο το γενικοτερο μπαχαλο που επικρατει με νομολογια επι πολλων θεματων, οχι μονο στην δικη μας δουλεια. μιληστε με κανεναν δικηγορο ή ακομη καλυτερα πηγαινετε σε καμμια δικη και αμα δεν φυγετε τρεχοντας για αφρικη να μου το πειτε.

Link to comment
Share on other sites

@zavi,

Μπαίνεις σε νομικίστικα χωράφια στα οποία δεν έχει ουσία να ασχολούμαστε, και η δική μου εμπειρία λέει μην κάνει κανένας συνάδελφος το λάθος να κοντράρει τη διοίκηση σε νομικίστικες ερμηνείες, ιδίως σε θέματα γενικής εφαρμογής δε θα βγάλει άκρη ΠΟΤΕ..

Τώρα σ αυτά που νομίζεις είσαι λάθος, οι Νόμοι και οι γενικές διατάξεις που προβλέπονται από Νόμο (σαν και αυτό το Δ/γμα), δεν προσβάλλονται κατευθείαν στο ΣΤΕ, μπορούν να προσβληθούν μόνο οι πράξεις που εκδίδονται σε εφαρμογή αυτών (πχ η οικοδομική άδεια). Το ΣΤΕ λοιπόν εξετάζει και ας πούμε ακυρώνει την άδεια αλλά αν στο σκεπτικό του θεωρεί σαν λόγο ακύρωσης την αντισυνταγματικότητα της μαμάς διάταξης, τότε τέρμα. Η διάταξη όχι απλά δεν ισχύει πλέον αλλά θεωρείται ότι δεν ίσχυσε ποτέ (είναι λίγο παράλογο αλλά νομικά είναι αυτά) και δε χρειάζεται καμμιά διαπιστωτική ενέργεια (κατάργηση) από τη διοίκηση. Αν εκδοθεί μετά άλλη τέτοια οικοδομική άδεια και εγώ είμαι ο κακός γείτονας, ο οικοπεδούχος θα πάρει τα @@@@, ο υπάλληλος της πολεοδομίας θα αρπάξει μήνυση και δε θα φτάνει, και το ελληνικό δημόσιο θα μου πληρώσει τη μείωση αξίας του δικού μου οικοπέδου (μη γελάτε, αυτά γίνονται)

Για τη συγκεκριμένη απόφαση ΣΤΕ πέρσι μόλις βγήκε, είχε κυκλοφορήσει η τότε εγκύκλιος ότι παραχωρήσεις τέρμα, δεν έλεγε όμως άδειες τέρμα, ας πούμε ότι δεν κατανοήσανε πλήρως τι έλεγε το ΣΤΕ, για να προλειανθεί η κατάσταση, έτσι οι γάτοι τρέξανε βγάλανε άδεια και χτίσανε αμέσως γιατί μυρίστηκαν τη μπόρα που αναπόφευκτα θαρχόταν, δε μπορούσε να γίνει αλλιώς..

Τώρα σίγουρα θα υπάρξουν ζημιές, η κατάσταση θα παγώσει για κανα δυό χρόνια μετά όμως θα τσουλήσει πάλι.. Οι «μεμονωμένες μελέτες» θα είναι τυπικές και στο κάτω κάτω πάλι εμείς θα τις εκπονήσουμε.... (το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως τεθεί θέμα εισφορών γης).

Ψυχραιμία λοιπόν και μην το ξεχνάτε ότι η καλή η επένδυση στην αναμπουμπούλα γίνεται..

Link to comment
Share on other sites

Το άσχημο με αυτή την απόφαση του ΣΤΕ και της εγκυκλίου είναι ότι θα δημιουργηθούν κοινωνικά προβλήματα στις αγροτικές περιοχές και τους οικισμούς τους δηλαδή πολύ απλά θα εγκαταλείψουν τα χωριά μας και οι τελευταίοι κάτοικοί τους αφού θα χρειάζεται μεγάλο κόστος ας πούμε για να επισκευάσουν ή να κάνουν μια προσθήκη στο σπίτι τους. Και αυτό γιατί σε πολλες ιδιοκτησίες εντός οικισμών δεν έχουν πρόσωπο σε δρόμους αφού είτε δεν υπήρχε η ανάγκη (περνούσαν από τις άλλες ιδιοκτησίες καθώς προέρχονταν από κατάτμηση μεγάλων εκτάσεων που παλαιά άνηκαν σε μια οικογένεια και ήταν όλοι συγγενείς)Επίσης πολλές φορές δεν αναγράφονταν στα συμβόλαια οι διαβάσεις που χρησιμοποιούσαν σαν δρόμο με αποτέλεσμα να πρέπει να αποδείξουν δύσκολα την ύπαρξή τους .

Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμία λοιπόν και μην το ξεχνάτε ότι η καλή η επένδυση στην αναμπουμπούλα γίνεται..

κανεις ενα μικρο λαθάκι...

για τα συγκεκριμένα θεματα (δόμησης κλπ) ισχυουν

1.καθε περισυ και καλυτερα.

2.οτι γραφει δεν ξεγραφει.

3.παμε και για άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.