Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονομώ κατ' οίκον - επιλέξιμες κατοικίες


Recommended Posts

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στο εξής ερώτημα μιας και η απάντηση του υπουργείου ήταν ασαφής. Πρόκειται για μια μεζονέτα με εσωτερική σκάλα της οποίας το ισόγειο έχει άδεια το 49 και έγινε προσθήκη ορόφου το 93. Συγκεκριμένα η άδεια που βγήκε το 93 είχε τίτλο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ. Οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές για την ένταξη στο πρόγραμμα μόνο στο ισόγειο. Είναι αυτό δυνατόν ή το σπίτι δεν ανήκει στις επιλέξιμες κατοικίες επειδή ουσιαστικά είναι ενιαίο το κτίριο και ο πάνω όροφος έχει άδεια μετά το 80?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν έχω κάτι πρόχειρο τώρα, νομίζω ότι υπάρχουν τέτοιες διευκρινήσεις στις ερωταπαντήσεις που υπάρχουν στο site για την εξοικονόμηση... Δες αν κάτι διευκρινίζεται εκεί, είναι αρκετές οι πιθανότητες να έχει κάτι ξεκαθαριστεί.

Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι ενιαίο κατοικία στην αναθεώρηση θα πρέπει να ζητήθηκε θερμομόνωση για το σύνολο της κατοικίας, οπότε μάλλον δεν πρέπει να μπαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Πουθενά στον κανονισμό του '79 δεν υπήρχε απαίτηση για θερμομόνωση υφιστάμενου που δεν άλλαζε χρήση. Τετοιες @@ μονο ο ΚΕΝΑΚ έχει.

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΡΗΚΑ!!!

 

 

33. Ερ.: Σε περίπτωση που σε μια μονοκατοικία η αρχική οικοδομική άδεια είναι πριν το 1980 αλλά έχουν γίνει προσθήκες με έκδοση μεταγενέστερης άδειας (μετά το 1980), μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα;

 

Απ.: Η μονοκατοικία, ήτοι το ενιαίο κτήριο που περιλαμβάνει μία μόνο ιδιοκτησία, μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα στο σύνολό της.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα και απο μένα. έχω κάποιες απορίες... σε περίπτωση πολυκατοικίας (έτος ανέγερσης 1978) που θέλουν να ενταχθούν στο εξοικονομώ κατ'οίκον για μόνωση ταράτσας, το δάνειο που θα πάρουν (αν το πάρουν) σε ποιανού το όνομα θα είναι? και αν το δάνειο που θα βγει είναι προσωπικό πρέπει να είναι σε αυτόν που μένει στο ρετιρέ ή μπορεί σε οποιονδήποτε της οικοδομής? Και στο όνομα από αυτόν που θα βγεί είναι δικαιούχος και για δάνειο για το διαμέρισμά του?

Link to comment
Share on other sites

Για το δάνειο, το σωστότερο είναι να μη μαντεύεις αλλά να πάει ο πελάτης στη τράπεζα προτίμησής του... Δεν είναι δική σου δουλειά... Ακόμη και αν του πεις κάτι δεν σε εξασφαλίζει ότι ισχύει σε όλες τις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ το αντικείμενο που ρωτάς είναι και κάπως περίεργο. Δηλαδή, η θερμομόνωση του κτιρίου στο δώμα, αν είχαμε π.χ. ανακαίνιση δεν αποτελεί υποχρέωση του συνόλου των ιδιοκτητών, μόνο η υγρομόνωση... Οπότε μάλλον πρέπει να επικεντρωθείς στον κάτοικο του ρετιρέ που θα είναι και ο μόνος που κερδίζει από αυτό.

Link to comment
Share on other sites

JTB αυτό που λες είναι παιδαριώδες. Η μόνωση του δώματος βοηθάει μόνο το ρετιρέ? Μάλλον πρέπει να ενημερωθείς λίγο καλύτερα για τις θερμικές απώλειες και την κατανομή δαπανών.

Link to comment
Share on other sites

Είπα απλώς ότι ο άμεσος ωφελούμενος είναι ο κάτοικος του ρετιρέ... Γιαυτό και όταν π.χ. αλλάζεις τη μόνωση σε μια ταράτσα, το κόστος της θερμομόνωσης αν θέλεις να βάλεις, το επωμίζεται ο τελευταίος όροφος ενώ η υγρομόνωση ισομοιράζεται στα κοινόχρηστα.

Καθαρά κοστολογικά μιλάω και όχι επιστημονικά... Εχει αναφερθεί αυτό που λέω και στο φόρουμ, αρκετές φορές, ζητώ συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά έτσι ξέρω.

Δεν το εξετάζω από την ενεργειακή πλευρά....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.