Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα αγροτεμαχίου


Recommended Posts

Ναι αμέ!!!

Ή ακόμα καλύτερα......γιατί δε "κολλάς" πάνω στο όριο????

 

αφού αυτό θα κάνεις ....ψάχνεις άλλοθι για αυτό που σου έχει μπει στο μυαλό να κάνεις??

Link to comment
Share on other sites

Η ερωτηση που εχω κανει ειναι καθαρα εγκυκλοπαιδικης μορφης και εκει που θελω να καταλειξω τελικα ειναι τι ρολο παιζουν τα μηκη των προσωπων σε καθε κατηγορια παρεκλισης και μεχρι τωρα καταλαβαινω οτι ειναι ανενεργα. Ψαχνω λοιπον το σκεπτικο του νομοθετη.Αν δεν με επηρεαζουν καθολου ποιος ο λογος υπαρξης τους.

 

EDIT: Βρηκα αυτο:

Εγκ-34844/5574/104/86

3. Για να είναι κατά παρέκκλιση άρτια τα γήπεδα που προέρχονται από τεμαχισμό λόγω διανοίξεως Διεθνών, Εθνικών ή Επαρχιακών οδών (σημειώνουμε όχι Κοινοτικών) ή λόγω απαλλοτριώσεων (Παρ.2γ) θα πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις.

α) το αρχικό γήπεδο να ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο (κατά κανόνα ή παρέκκλιση) μέχρι τη διάνοιξη της οδού ή την απαλλοτρίωση.

β) τα νέα γήπεδα που θα προκύψουν λόγω αποζημειώσεως ή τεμαχισμού του αρχικού, να έχουν και τη θέση (πχ. εντός ζώνης ή επί οδού) και το μέγεθος (ή και τις ελάχιστες διαστάσεις προσώπου βάθους αν είναι επί οδού που απαιτεί η αντίστοιχη περίπτωση κατά παρέκκλιση αρτιότητας (Παρ. 2α ή 2β εδάφια αα, ββ, γγ, δδ) η οποία καθορίζεται ανάλογα με τη θέση τους σε συνδυασμό με το χρόνο δημιουργίας του αρχικού γηπέδου. Σημειώνουμε ότι ο χρόνος της απαλλοτριώσεως ή της διανοίξεως της οδού δεν ενδιαφέρει (τουλάχιστον ως προς την υπαγωγή των νέων γηπέδων σε κάποια από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις κατά παρέκκλιση αρτιότητας) αφού αυτή μπορεί να γίνει και μελλοντικά - ενδιαφέρει μόνο για την εξακρίβωση του ότι μέχρι τότε το αρχικό γήπεδο ήταν άρτιο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, περίπτωση αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου, εντός ζώνης 1.670 τμ με μέτωπο σε συνέχεια δημοτικής οδού 35 μέτρων, υπάρχει περίπτωση να εμπίπτει σε κάποια παρέκκλιση του πδ του 85 ώστε να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?

 

ύστερα απο ερώτηση σον Δήμο μου είπαν ότι θεωρείται αγροτικός άρα υπάρχει η δυνατότητα το αγροτεμάχιο να γίνει άρτιο και οικοδομήσιμο? να αναφέρω το αγροτεμάχιο είναι από διανομή του 50

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, το δ/γμα του 85 αναφέρει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ σε ποιες κατηγορίες οδών ισχύουν οι παρεκκλίσεις, και οι αγροτικοί δεν ανήκουν σε αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα,Χριστός Ανέστη & χρόνια πολλά.

Θέλω τη βοήθειά σας στο εξής θέμα:Γήπεδο εκτός σχεδίου με πρόσωπο 90 μέτρων σε αγροτικό δρόμο εμβαδού 8870 τμ. Ποια είναι η μέγιστη δόμηση & κάλυψη του γηπέδου για κατοικία; Στο ΠΔ/24-5-85, ΦΕΚ270Δ',άρθρ.6,παρ1β, αναφέρει ''Για γήπεδα με εμβαδό πολλαπλάσιο του αρτίου......η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια είναι μειωμένη κατά 15% με προυποθέσεις. Ισχύει αυτό στην περίπτωσή μου ή υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει τις προυποθέσεις να κατατμηθεί, αλλά δεν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

-------------------------------

Γνωρίζει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Για να χρησιμοποιήσεις αυτή τη διάταξη πρέπει να είναι σίγουρο ότι το γήπεδο έχει τις προϋποθέσεις κατάτμησης και αν τις έχει ότι δεν θα κατατμηθεί ουδέποτε στο μέλλον. Γράφεις για αγροτικό δρόμο, πληροί τις προϋποθέσεις της Νομοθεσίας και των διευκρινιστικών εγκυκλίων ;

Link to comment
Share on other sites

Για τον αγροτικό δρόμο θέλω την γνώμη σας. Δεν υπάρχει συμβόλαιο τόσο παλιό πριν το 1924 που να αναφέρει τον δρόμο. Τι γίνεται όμως με το Εγγρ.1256/1-3-05 παρ.2, που αναφέρει ότι κοινόχρηστοι δρόμοι είναι οι δρόμοι που έχουν γίνει με τη βούληση της Πολιτείας. Αναφέρομε στην δική μου περιφέρεια που η τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες άνοιγε δρόμους για την εξυπηρέτηση και ομαλή πρόσβαση στις ιδιοκτησίες.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έχει συζητηθεί διεξοδικά, κάνε μια έρευνα στο forum.

Σύμφωνα με το Έγγραφο της ΔΟΚΚ 49045/05 ....,"σας διευκρινίζουμε ότι το Έγγραφο 1256/1-3-05 είναι έγγραφο της ΔΟΚΚ προς συγκεκριμένους αποδέκτες με το οποίο έγινε μια προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος που προέκυψε σχετικά με τις εκτός σχεδίου κοινόχρηστες οδούς, διατυπώνοντας τις απόψεις της υπηρεσίας μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό ούτε αποτελεί διάταξη γενικής εφαρμογής. Επίσης η άποψη για έκδοση απόφασης Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας για την διαπίστωση της κοινοχρησίας ενός δρόμου, δεν έτυχε της αντίστοιχης νομικής θεσμοθέτησης και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται από την οικεία νομοθεσία. Επειδή εν τω μεταξύ έχουν διατυπωθεί και άλλα ερωτήματα σχετικά, το θέμα είναι υπό έρευνα και συνολική επεξεργασία για την διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και αποφυγή παρερμηνειών".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.