Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άμορφα η μονοκρυσταλλικού πυριτίου


vassilis91

Recommended Posts

Μπορείται να με διευκρινίσεται σχετικά με τις διαφορές των άμορφων πάνελ σε σχέση με τα άλλα?Τι με συμφέρει να βάλω? Πρόκειται για οικιακή εγκατάσταση. Ο χώρος που έχω στην διάθεση μου είναι 100 τετραγωνικά μετρα. Και ακόμα μία ερώτηση που θέλω να θέσω είναι αν είναι αξιόπιστη η εταιρία sunset solar στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

 

Οποιαδήποτε απάντησή σας θα ήταν χρήσιμη. Τουλάχιστον κανένα στοιχείο για την εταιρία?

Link to comment
Share on other sites

Άμορφα συμφέρει να βάλεις αν σου περισσεύει χώρος. Στα 100μ² θα σου έλεγα να προτιμήσεις την κλασική λύση του πολυκρυσταλλικού και μονοκρυσταλλικού.

 

Δεν είναι καλό να ρωτάς για εταιρείες με το όνομα τους. Εγώ πχ είμαι ανταγωνιστής. Τι περιμένεις να σου πω; Προσπαθούμε βέβαια στο forum να κρατάμε επίπεδο αλλά πάλι είναι άκομψη ερώτηση. Στη δική σου πλάτη πέφτει η επιλογή. Απλά προσοχή γιατί καραδοκούν πολλοί αλμπάνηδες, και δε θα φταίνε τα ΦΒ που δεν αποδίδουν αλλά η καμινάδα που πήγε και έκατσε η άτιμη ακριβώς μπροστά από τα πάνελ...

Link to comment
Share on other sites

Μου δώσανε μία προσφορα γύρω στα 30.000 ευρώ για μονοκρυσταλλικά πάνελ.Ακούγεται λογική τιμή σε σχέση με αυτά που κυκλoφορούν απλά μου φαίνεται υπερβολικά λογική για να είναι αληθινή.Επίσης άκουσα ότι τα άμορφα έχουν μικρότερη απόδοση αλλά είναι πιο ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες. Ισχύει ?

Link to comment
Share on other sites

30.000 για πόσα kW? Τι μάρκα πλαίσια; Με το ΦΠΑ; Είναι πολλές οι παράμετροι για να απαντηθεί σωστά αυτό. Πάρε 5-6 προσφορές και σύγκρινε τες μεταξύ τους.

 

Ισχύει ότι έχουν μικρότερη απόδοση αλλά όχι αυτό για την αντοχή. Απλά σε υψηλές θερμοκασίες, η απόδοση των άμορφων πέφτει λιγότερο σε σχέση με των κρυσταλλικών.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπαν επίσης ότι τα άμορφα πάνελ δν έχει σημασία προς ποια κατεύθυνση θα τα τοποθετήσεις, νότο, βορά. Αληθεύει αυτό? Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε στην Διπλωματική: "Μοντελοποίηση επένδυσης και δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού".

 

Αναφέρει ότι: "... Η τεχνολογία του άμορφου πυριτίου μειονεκτεί αισθητά στην απόδοση της η οποία κυμαίνεται μεταξύ 6 – 9 % για στοιχεία του εμπορίου και φτάνει το 13% σε εργαστηριακές εφαρμογές υπό ιδανικές συνθήκες. Η μειωμένη απόδοση προέρχεται από την άμορφη κατασκευή του πυριτίου που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί από τους χημικούς δεσμούς στο a-Si να είναι ατελείς ή στρεβλωμένοι. Μειωμένη απόδοση σημαίνει ότι για να παραχθεί η ίδια ενέργεια απαιτείται σχεδόν διπλάσια επιφάνεια σε σχέση με τα κρυσταλλικά φωτοβολταϊκα στοιχεία. Επίσης υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την διάρκεια ζωής των άμορφων πλαισίων μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία από παλιές εγκαταστάσεις αφού η τεχνολογία είναι σχετικά καινούρια καθώς και ότι μέσα σε μερικούς μήνες λειτουργίας μπορεί η απόδοση να μειωθεί από 10% έως και 15%."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.