Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αγορά από υπό ανέγερση οικοδομή


Symeonis

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός διαμερίσματος που καταλαμβάνει ολόκληρο τον πρώτο όροφο (οροφοδιαμερίσματος) από μια υπό ανέγερση οικοδομή . Σε όλες σχεδόν τις συζητήσεις μου με φίλους και γνωστούς - και πάντως μη ειδικούς- γίνομαι δέκτης επιφυλάξεων ή /και αρνητικών εισηγήσεων , που στηρίζονται σε δύο λόγους, έναν γενικό και έναν ειδικότερο. Ο γενικός είναι ότι μια τέτοια αγορά θα ήταν κίνηση παράτολμη και απερίσκεπτη κατά την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία , οπότε και η ολοκλήρωση της κατασκευής της οικοδομής είναι πιο αμφίβολη από ποτέ , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αγοραστή που έχει πληρώσει , πλην δεν έχει παραλάβει ποτέ την οριζόντια ιδιοκτησία του. Και ο ειδικότερος , ότι ο 1ος όροφος πάνω από μια ισόγεια πυλωτή είναι , σε κάθε περίπτωση , κρύος , ό,τι υλικό κι αν προσθέσει ο εργολάβος . Προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις , όμως θα ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα για τη γνώμη ενός ειδικού επί των θεμάτων που με απασχολούν .

Link to comment
Share on other sites

1. οικονομικος παραγοντας.Θεωρω (χωρις να ξερω το τελικο παζαρι σας) πως οι χρηματικες καταβολες σας θα ειναι με δοσεις και κατα την προοδο εργασιων.Μπορειτε επισης να βαλετε και καποιους ορους στο συμβολαιο (ρητρες κ.α) που να σας εξασφαλιζουν διπλα.

2.Ο οροφος πανω απο την πιλοτις εφοσον δεν θερμομονωθει θα εχει απωλειες απο το δαπεδο (που μενει συνηθως εκτεθιμενο).Αλλα και αυτο μπορειτε να το εξασφαλισετε στο παζαρι σας με τον εργολαβο και αν δεν ειναι μεσα στην τιμη , τοτε με δικα σας εξοδα να πραγματοποιηθει.Συνενοειθειτε με το μηχανικο σας για τους τροπους μονωσης.

Παντως οποιες αλλες επιφυλαξεις υπαρχουν νομιζω οτι μπορειτε να τις ενσωματωσετε στα χαρτια που θα κανετε με τον εργολαβο.

 

"Βοηθηστε (παιρνοντας ολα τα μετρα ασφαλειας σας)να προχωρησει η οικονομια των Ελληνων εστω και μεσα απο την οικοδομη"

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια, εννοείται πώς είναι υποχρεωμένος ο εργολάβος να θερμομονώσει την οροφή της pilotis επαρκώς, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που έχει εκδόσει. Αν δεν το κάνει είναι παράνομος. Δεν σου κάνει καμιά χάρη δηλ.

Link to comment
Share on other sites

Eίμαστε σε μιά εποχή αποπληθωρισμού και πολλοί είναι αυτοί που συστήνουν υπομονή και αναμονή .

Το θέμα είναι ως προς τι η υπομονή και ως προς τι η αναμονή .

 

Βλέπετε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και γιά την δουλειά μας , αλλά και γιά τα μετρητά , αφού τυχόν αποπομπή μας από το ευρώ η χρεωκοπία μας θα έχει αποτέλεσμα την απαξίωση των καταθέσεων , σε αντίθεση με τα ακίνητα που ως ακίνητα θα παραμείνουν στην θέση τους .

 

Γιά τα περί κατασκευής , σας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι και ακόμα καλύτερα , ένας μηχανικός της εμπιστοσύνης σας .

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λεν , οι φίλοι σας, οσον αφορά το πρώτο σκέλος, το δευτερο δεν υπάρχει κανννννν.

2 πράγματα ακόμα να προσέξετε, 1 ον να βάλετε ένα άξιο μηχανικό εμπιστοσύνης να παρακολουθεί την κατασκευή σας και δευτερον δικηγόρος είστε το ξέρετε καλύτερα. Να προσέξετε τα συμφωνητικά...

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά πιστεύω οτι είναι απο τις καλύτερες εποχές για αγορές ακινήτων με προϋπόθεση οτι μιλάμε για μετρητά ή μικρά δάνεια. Κατα τα άλλα όπως οι συνάδελφοι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

H Γερμανία δεν δέχεται την αγορά Ελληνικών ομολόγων μέσω της ΕΚΤ.

Ο πληθωρισμός είναι στο 5 και παει για 6.

Υπάρχουν πολλά αδιάθετα διαμερίσματα.

Δεν υπάρχει μετρητό και συνήθως οι εργολάβοι χρωστάνε.

Στην τράπεζα τα χρήματα δεν βγάζουν τον πληθωρισμό.

Εαν πάμε και σε εκλογές τα spreads θα ξεπεράσουν τις 1200 μονάδες.

Το πετρέλαιο ανεβαίνει και θα πάρει μαζι και τον πληθωρισμό (μάλλον για 7-8 το βλέπουνε μέσα στο καλοκαίρι).

Εαν παμε στην δραχμή τα χρήματα στις τράπεζες θα γίνουν κατοχικά.

Το παζάρι με μετρητά είναι σοβαρό και επιτυγχάνει και 20-30%.

Βέβαια υπο κατασκευή οικοδομές έχουν ρίσκα. Εαν τραβήξει πτώχευση δεν σε σώζει η νομική. Πρόσεχε να δεις τι χρωστάει σε τρίτους.

Υπάρχουν πολλά και καλής ποιότητας ακίνητα σε τιμές εξευτελιστικές.

 

Εαν είσαι στην Αθήνα υπάρχουν ευκαιρίες στην περιοχή 300-400Κ. ΠΧ μεζονέτα 190τμ με κήπο 105τμ στην Δροσιά κατασκευής του 2004 τιμή πώλησης 410Κ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.