Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

αλλαγη τώρα....δεν γίνετε να πληρώνουμε ασφάλιστρικο ταμείο όταν ήμαστε άνεργοι....

 

όπως όλα τα επαγγέλματα έτσι πρέπει να ήμαστε κ εμείς....

 

παλιοκαθίκια

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και το νταβατζιλίκι έχει τους κανόνες του ...

 

Εδώ μιλάμε ζητάνε 1500 χωρίς να ρωτάνε αν το βγάζεις ή όχι .

 

Η γραφική πρόταση μου.

 

Εισφορές a la cart . 5 προγράμματα εισφορών και μπαίνεις όπου θέλεις . Ανάλογα υπολογίζεται και τι θα πάρεις . Ενημέρωση στο τέλος της χρονιάς με χαρτί και δυνατότητα αλλαγής για τη νέα χρονιά .

Link to comment
Share on other sites

Στην τελικη ας υπαρχει το δικαιωμα επιλογης. Εχεις τα λεφτα και γουσταρεις να εχεις συνταξιμα χρονια, ιατροφαρμακευτικα πληρωνεις. Δεν εχεις δεν πληρωνεις και δεν παιρνεις τιποτα. Με το ζορι να πληρωνεις και ανεργος παει πολυ. Ο ΟΑΕΔ σου λεει εισαι ελευθερος επαγγελματιας..Ανεργος ειμαι ρε καραγκιοζη! Τι ολοι ανοιγουν γραφεια και πουλανε μελετες ετσι απλα? Εριξα κανονι στην πληρωμη Απριλιου (975ε) γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι οι γονεις μου (συνταξιουχοι) να πληρωνουν ενα τριτο ταμειο.

Link to comment
Share on other sites

και δεν ξεκινάμε έναν αγώνα από δω με συλλογή υπογραφών για αυτό το δικαίωμα επιλογής?

Αντίστοιχο με τη δωρεάν διανομή Ευρωκωδίκων

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς στις μέρες μας γίνονται πολλές ανατροπές κατακτήσεων και δικαιωμάτων

 

για τα οποία χύθηκε αρκετό αίμα απλών ανθρώπων.

Έτσι και το θέμα του ασφαλιστικού που γίνεται κάθε μέρα και πιο άδικο (ειδικά για τους νέους.)

Πράγματι ο νόμος θεωρεί ότι ο τελειόφοιτος μετά την άδεια επαγγέλματος αρχίζει και βγάζει χρήμα με ουρά και πως στα 5 χρόνια είναι πλέον ένας πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας. (βαλτον λοιπόν σε νέα κλίμακα!!!).

 

Μια λύση θα ήταν ίσως η ιδιωτική ασφάλιση. Έλα όμως που σε ένα κράτος μπάχαλο δεν υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εκείνοι ώστε να μην έχουμε τα σκάνδαλα της Ασπίς.

 

Το ΤΕΕ από την άλλη διοργανώνει ημερίδες (πήγα και κόντεψα να φύγω με εγκεφαλικό και καραμπινάτο έμφραγμα) για το αν υπάρχει κρίση στην οικοδομή και πόσοι επαγγελματίες θίγονται.

 

Σημειώνω ότι έχω ρίξει «μαύρο» και στις εισφορές του ΤΕΕ, το στέλνω πάντα πίσω με επιστολή διαμαρτυρίας και στο ΤΣΜΕΔΕ του τελευταίου εξαμήνου.

 

Αντί για την συλλογή υπογραφών θα πρότεινα τον βομβαρδισμό του ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, υπουργείου εργασίας με επιστολές διαμαρτυρίας και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες που έρχονται.

Αλλιώς θα μετρήσουν 4,5, 10000 υπογραφές και αλλιώς 10000 οργισμένους μηχανικούς έτοιμους να δοκιμάσουν την στατική επάρκεια της βουλής.

 

Όσο αυτοί παίζουν το χαρτί του διαίρει και βασίλευε εμείς να είμαστε μαζικά στους αγώνες.

Link to comment
Share on other sites

Πως αλλιως να εξηγηθει η απαιτηση για τοσο μεγαλες εισφορες ακομη και απο νεους μηχανικους οι οποιοι μονο ελευθεροι επαγγελματιες δεν ειναι αλλα μαλλον ανεργοι. Ειναι αυτος σεβασμος προς το επαγγελμα μας να ζηταμε απο ανεργους ανθρωπους και πολυ περισσοτερο απο νεα παιδια 25-26 χρονων που δεν μπορουν να προσληφθουν πουθενα με αυτην την κριση να καταβαλουν 200Ε καθε μηνα λες και ειναι ιεροδουλες και εξαγοραζουν την προστασια τους? Μηπως πρεπει να ξυπνησουν οι του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ και να καταλαβουν οτι δεν ζουμε στο 1950 αλλα στο 2010? Η κατασταση νομιζω ειναι απελπιστικη και ειδικα για τα νεα παιδια που ενω βλεπουν τους συνομηλικους τους να παιρνουν επιδοματα ΟΑΕΔ με 6 μηνες εργασιας αυτοι παρακαλανε τους γονεις να πληρωσουν τις ασφαλιστικες τους εισφορες για ενα επαγγελμα που δεν μπορουν να εξασκησουν.

 

Χριστέ μου!! Περιγράφεις την πραγματικότητα μου από πέρυσι τον μάρτιο που γράφτηκα στο τεε..

 

Το πρώτο τρίμηνο, το τσμεδε πληρώθηκε από οικονομίες απ όταν δούλευα στον οτε ως φοιτήτρια, το δεύτερο εξάμηνο πληρώθηκε από γονείς, το τρίτο εξάμηνο (το τωρινό) πληρώθηκε από μισθό τριμήνου μιας και μόλις τον ιανουάριο βρήκα δουλειά, κι αυτή με αβεβαιότητα..

 

Πόσο πιο χαμηλά θα μας κάνουν να βλέπουμε τους εαυτούς μας τελικά;;

 

Καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά κάπου υπάρχει παρανόηση για το πλαίσιο που ορίζει το επάγγελμα του μηχανικού στην χώρα μας. (και του δικηγόρου, ιατρού, φαρμακοποιού)

Το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίζει ιδιότητα και όχι εργασία. Αυτό είναι προνόμιο για τους μηχανικούς και όχι επαχθές βάρος.

Γιατί έχεις ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς διακοπές και χωρίς αλλαγή του ταμείου αν αλλάζει η εργασιακή σχέση (υπάλληλος, μελετητής, εργολήπτης, δημόσιος υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελαματίας).

Οι κάτω από 5ετία με 200 € το μήνα και οι άνω της 5ετίας με 300 € το μήνα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφάπαξ και τρείς συντάξεις στα 35 χρόνια ασφάλισης και ηλικία 60 ετών.

Η λύση δίνεται στην πράξη με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν ιδίως για τος νέους και που ο καθένας τις καταλαβαίνει.

Η Ελένη Λ. έχει ήδη 2 χρόνια ασφάλιση.

Είναι εύκολο να πούμε να μην είναι υποχρεωτική η ασφάλιση αλλά οι επιπτώσεις φοβάμαι ότι θα είναι καταστροφικές για τους νέους και για το μέλλον τους.

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίζει ιδιότητα και όχι εργασία. Αυτό είναι προνόμιο για τους μηχανικούς και όχι επαχθές βάρος.

 

Δηλαδη θα πρεπει να νιωθω εγω τωρα περηφανος που ειμαι ΜΗΧΑΝΙΚΑΡΑ ΕΜΠ, αλλα παρολα αυτα ειμαι ανεργος και πληρωνω 162,58€ καθε μηνα στο ΤΣΜΕΔΕ???

 

Γιατί έχεις ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς διακοπές και χωρίς αλλαγή του ταμείου αν αλλάζει η εργασιακή σχέση

 

Ειναι αυτος λογος τωρα για να πληρωνω ακομα και ανεργος το ταμειο???Μπορει να μου καπνισει για ενα χρονο να ΜΗ ΘΕΛΩ να εργαστω για οποιονδηποτε λογο.Πχ για ενα χρονο θελω να μην ειμαι Μηχανικος, αλλα φοιτητης (μεταπτυχιακο) ή τουριστας!Γιατι να πρεπει να πληρωσω 2000€ το χρονο ντε και καλα???Αν σε αυτο το διαστημα χρειαστω γιατρο παω σε ιδιωτικο και πληρωνω απ την τσεπη μου!Αν καιγομαι τοσο πολυ να βγω στη συνταξη θα κατσω να δουλεψω.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ???ΤΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ??? Μεχρι και τη διαδικασια διαγραφης απο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ την εχουν καταντησει Γολγοθα και φυσικα απαξ και σου κανουν την "τιμη" να σε διαγραψουν σε τιμωρουν και δεν μπορεις να ξαναγραφτεις...Αυτο εσεις το λετε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ???

 

Για να μην παμε πολυ μακρυα σε αλλες πολιτισμενες χωρες, ακομα και στο Ελλαδισταν στο ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ εχουν τη δυνατοτητα οποτε θελουν οι ασφαλιμενοι να κλεισουν τα βιβλια τους και να απαλλαχθουν απο τις εισφορες.

 

Είναι εύκολο να πούμε να μην είναι υποχρεωτική η ασφάλιση αλλά οι επιπτώσεις φοβάμαι ότι θα είναι καταστροφικές για τους νέους και για το μέλλον τους.

 

Και εγω ΦΟΒΑΜΑΙ οτι ζω σε ενα κρατος που με θεωρουν $%#$$#&...Μεχρι ποτε ομως???

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το ΤΣΜΕΔΕ από τον ιδρυτικό του νόμο το 1940 έχει αυτό το πλαίσιο λειτουργίας. Προφανώς για ορισμένες περιπτώσεις μηχανικών μελών του και ιδιαίτερα την σημερινή περίοδο υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει μια διαδικασία να ιδρυθεί ένας συμληρωματικός κλάδος πρόνοιας ο οποίος να βοηθά σε περιπτώσεις ανεργίας. Δεν ξέρω όμως αν προχωρήσει και πότε.

Για τα υπόλοιπα να αναστέλλεις την ιδιότητα του μέλους του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ σήμερα δεν μπορεί να γίνει. Ισως στο μέλλον αν υπάρξουν προσαρμογές. Να σημειώσω ότι ΤΣΜΕΔΕ πληρώνεις καί όταν υπηρετείς την στρατιωτική θητεία. παλιότερα ήταν και δύο χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.