Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Ο συνήγορος του πολίτη δρά ως ερευνητής-διαμεσολαβητής. Μπορεί επίσης να συντάξει πόρισμα το οποίο γνωστοποιεί στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Πολύ απλά αυτά κάνει, δε σε υπερασπίζεται σε δικαστήριο.

 

Διαβάστε εδώ http://www.synigoros.gr/what_diames.htm

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

spgirl

 

Να καταφύγω στα δικαστήρια όταν θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι στο ταμείο .

Για να καλύψω μια καλύτερη ασφάλεια που να μου εξασφαλίζει καλύτερες παροχές υγείας με βάση τα χρήματα που δίνω και όχι για να μου κάνει χάρη μιας προσωρινής διακοπής λόγο ανεργίας για κάποιο διάστημα.

Επίτρεψε μου λοιπόν να μην το θεωρώ τόσο σοβαρό πρόβλημα ώστε να αποτελεί η αιτία για να φτάσω μέχρι τα δικαστήρια και από την στιγμή που οι αποφάσεις εκδίδονται μετά από χρόνια .

 

manolis_m

 

Ωραία όλα αυτά .Τι αποτέλεσμα όμως θα έχουν ?

Πόσο εύκολο είναι να βρεθεί άκρη Βάση Νόμου σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έχει η Ελλάδα και πόσο χρόνο θα πάρουν οι έρευνες στην όλη διαδικασία ?

Εάν βρεθεί κάποια άκρη , ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα κατά την επαναφορά μας στο ΤΣΜΕΔΕ από μια προσωρινή διακοπή που θα έχουμε καταφέρει ?

 

Άρα λοιπόν η γνώμη μου είναι ότι στην χώρα μας δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα μια άκρη με αυτές τις υποθέσεις .Διαφορετικά όλοι όσοι είχαν προβλήματα έως τώρα Ιατροί ,Δικηγόροι και οι άλλες κοινωνικές ομάδες θα κατέφευγαν σε αυτήν την λύση χωρίς να χρειάζονται οι διαμαρτυρίες έξω από την Βουλή .

Link to comment
Share on other sites

Ας μη ξεχνάμε ότι μόνο οι μισθοί των βο(υ)λευτών και δικαστικών δεν έχουν υποστεί κάποια μείωση. Ναί, πιθανότατα δε θα βγεί τίποτα.. Οι διαπιστώσεις όμως δεν αρκούν.

 

Το θέμα είναι, τι προτείνεις;

Link to comment
Share on other sites

manolis_m

 

Ότι και να προτείνω εγώ και ο κάθε ένας μας και ότι και να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια άκρη ή μια άμεση λύση.

Να κινήσουμε λοιπόν μια δικαστική διαδικασία μέσα σε αυτήν την κατάσταση που έχει σήμερα η χώρα μας θα την θεωρούσα ανώφελη .

Η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει τότε κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου .Σήμερα με διαμαρτυρίες δεν αλλάζει εύκολα κάτι που έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Να κινήσουμε λοιπόν μια δικαστική διαδικασία μέσα σε αυτήν την κατάσταση που έχει σήμερα η χώρα μας θα την θεωρούσα ανώφελη .

Η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει τότε κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου .Σήμερα με διαμαρτυρίες δεν αλλάζει εύκολα κάτι που έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια.

 

Καλά... Εσύ πας και στη Βουλγαρία και ζεις με 250Ε το μήνα όπως έχεις δηλώσεις ότι θεωρείς φυσιολογικό... Θα σκεφτούμε τρόπο δράσης οι υπόλοιποι και ας μη μας τιμήσεις με τη συμμετοχή σου.-

 

Ας μη ξεχνάμε ότι μόνο οι μισθοί των βο(υ)λευτών και δικαστικών δεν έχουν υποστεί κάποια μείωση. Ναί, πιθανότατα δε θα βγεί τίποτα.. Οι διαπιστώσεις όμως δεν αρκούν.

 

Το θέμα είναι, τι προτείνεις;

 

Μια χαρά θα βγει φίλε μου. Συντονισμό θέλει απλά. Είχα "υποσχεθεί" άλλωστε εδώ και πολύ καιρό κι εγώ ότι θα το ψάξω μέσω δικηγόρου και θα ετοιμάσω επιστολή, αλλά ασχολούμενος με τις βλακείες που μας έχουν βάλει να ασχολούμαστε τον τελευταίο καιρό το αμέλησα... Έχουν κερδίσει πράγματα πολλοί κλάδοι, μέσω της δικαστικής οδού (π.χ. ΛΑΦΚΑ κλπ.). Καταλήγω βέβαια ότι το καλύτερο είναι να απευθυνθούμε αρχικά στους επαγγελματικούς συλλόγους μας (ΣΠΜΕ, ΠΣΔΑΤΜ κλπ.) και εν συνεχεία αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε δικηγόρο μέσω του οποίου θα οργανωθούμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε είσαι εκτός πραγματικότητας δεν είναι "μονο για ... όπως λες"

 

, η οποία έχεις ως εξής : Πολλοί μηχανικοίι είναι άνεργοι για καιρό ( αν είσαι ειδικά άνω πενταετίας χρειάζεσαι 310 euro μόνο για το ΤΣΜΕΔΕ και επιπλέον επειδή δεν έχεις ασφαλιστική ενημερότητα θα ζοριστείς πολύ ακόμα και να θεωρήσεις το μπλοκάκι σου αν τυχόν έβρισκες καμιά δουλειά )

 

Αν δεν έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση ή να ξέρεις κόσμο να έχει βρεθεί η άποψη σου δεν έχει βαρύτητα γιατί μιλάς εκ του ασφαλούς

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι πιστευω συνάδελφε Λάζαρε οτι εσύ προσωπικά ΔΕΝ θές και ΔΕΝ σε συμφερει να πετυχουμε τίποτα!Ειλικρινά νομίζω οτι προσπαθεις με κάθε τρόπο να μας αποτρεψεις από οποιαδηποτε ενέργεια!

 

Το μονο που μπορώ να σε σκεφτώ ειναι οτι εισαι πολύ κοντα στη σύνταξη και ενδεχομένως φοβάσαι οτι αν εμεις που δεν εχουμε δουλεια (και δεν ειμαστε λιγοι, πιστεψέ με) σταματησουμε να πληρώνουμε εισφορες το ταμειο δεν θα εχει να πληρωσει συντάξεις!

 

Εχω ξαναπει οτι εγώ ειμαι μεσα σε οποιαδήποτε ενεργεια και ας μη βγει τιποτα, αλλά με σταυρωμένα χερια ΔΕ θα κάτσω!!!!!:-x

 

Αν ολοι σκεφτονταν ετσι φιλε Λάζαρε ακόμα χούντα θα είχαμε!:shock:Για να μη πάω και πιο πισω.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι κάπως πρέπει συλλογικά να κινηθούμε νομικά, και ας μας πάρει 5 χρόνια για να βγει τελεσίδικη απόφαση. Τουλάχιστον οι μελλοντικοί μηχανικοί θα έχουν όφελος από αυτήν την απόφαση. Ας κάνουμε κάτι και για μας αλλά και για την ερχόμενη γενιά, ας σκεφτούμε πέρα από τον μικροκοσμό μας και τον ευατούλη μας. Μόνο αν συννενοηθούμε όλοι μαζί θα αλλάξουμε κάποια πράγματα, όσο και αν ο Λάζαρος τον βολεύει αυτή η κατάσταση ή είναι τόσο δειλός και φοβισμένος απέναντι στην νομοθεσία που προτιμά να μένει άπραγος... Με την απραγία όμως δεν αλλάζει τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Καλά... Εσύ πας και στη Βουλγαρία και ζεις με 250Ε το μήνα όπως έχεις δηλώσεις ότι θεωρείς φυσιολογικό

Για την Βουλγαρία είναι φυσιολογικό λόγο του χαμηλού κόστους ζωής και πέραν από αυτό αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σε μισθό δημοσίου που παίρνουν οι καθηγητές εκεί .

Οι υπόλοιποι Μηχανικοί έξω παίρνουν από 500 Ευρώ και άνω .

Για την Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως δίδαγμα που επίσης δεν έχεις καταλάβει με αποτέλεσμα κάθε φορά που το αναφέρεις να βγαίνουμε εκτός θέματος .

Κλείνοντας πάνω σε αυτό έχω να πω ότι εάν φτάσουμε στην Ελλάδα να παίρνουμε τα ίδια χρήματα όπου για εκεί το πάει και το ΔΝΤ τότε εκτός από εμένα και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου θα με ακολουθήσουν στην Βουλγαρία, διότι ακόμα και σήμερα οι διαφορές όπως βλέπεις δεν είναι μεγάλες σε σύγκριση της αναλογίας χρημάτων και κόστους ζωής και για πολλούς θα είναι δρόμος διαφυγής .

 

ZaXoYs

 

Επειδή όλα αυτά που μου λες τα γνωρίζω εάν πρόσεξες από τα προηγούμενα μηνύματα μου θα καταλάβαινες πως ο σκοπός ήταν ότι ο κάθε νέος Μηχανικός σήμερα θα πρέπει να σκεφτεί καλά το τι ακριβώς θέλει να κάνει και με ποιο τρόπο θέλει να ασκήσει καθήκοντα Μηχανικού με βάση τις εκδοχές που ανάφερα πριν προχωρήσει στην εφόρου ζωής δέσμευση με το ΤΣΜΕΔΕ.

 

adamantia1

 

Είτε το θέλω εγώ είτε δεν το θέλω εγώ , αυτή την στιγμή που μιλάμε και με το καθεστώς της διαφθοράς που επικρατεί σε όλους τους τομείς στο κράτος μας δεν βγαίνει εύκολα μια άκρη .Τα δικαστήρια έχουν καθήκον να εφαρμόζουν τους Νόμους .

Εάν λοιπόν ένας Νόμος όπου σε μια διάταξη του δεν δίνει κανένα περιθώριο διακοπής των εισφορών μας σε περίοδο ανεργίας αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της συγκεκριμένης διάταξης του Νόμου .

Αυτό δεν το γνωρίζω το πως θα γίνει αλλά δεν νομίζω να επαρκή και με μόνο μία δικαστική παρέμβαση εάν δεν υπάρξει και ψήφισμα αλλαγής της συγκεκριμένης διάταξης από την Βουλή και υπουργική απόφαση. Εκεί ακριβώς παρεμβαίνουν και τα μεγάλα συμφέροντα που ακούγονται στο όνομα του ΔΝΤ και των δανειστών μας , όπου απαιτούν με οποιονδήποτε τρόπο που προφανώς περιλαμβάνει άμεσα και αυτόν, εξοικονόμησης χρημάτων για το κράτος και εξόφληση των υποχρεώσεων μας ως κράτος απέναντι τους .

 

spgirl

 

Το θέμα μας δεν είναι να αλλάξουμε το κόσμο με το αίτημα της διακοπής μας από το ΤΣΜΕΔΕ σε περίοδο ανεργίας , αλλά στην εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών ασφάλειας και υγείας από το ΤΣΜΕΔΕ βάση αυτών των χρημάτων που δίνουμε , κάτι το οποίο όμως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί σήμερα .

Με βάση λοιπόν την σημερινή εικόνα του κράτους και το χρέος που έχουμε ως χώρα ίσως είναι κάπως αργά για να αλλάξουμε εμείς τον κόσμο .

Σήμερα χρωστάμε χρήματα στους άλλους , ζούμε με δανεικά , άρα δεν έχουμε περιθώρια επιλογών και αλλαγής μέσα σε αυτήν την κατάσταση .

Link to comment
Share on other sites

Τι σχέση έχουν το ΔΝΤ, οι δανειστές και η διαφθορά του κράτους σε ένα θέμα με τίτλο "Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ";;; Αποφάσισε μήπως χθες το ΔΝΤ ότι το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει "να ασφαλίζει ιδιότητα"; Αποφάσισε ότι για τη διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να κατατίθεται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που χορηγεί το ΤΕΕ και να υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα την ξαναζητήσουμε ποτέ; lazarosk καταλαβαίνεις τι γράφεις;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.