Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Όλα αυτά έχουν σχέση .

Το θέμα είναι όπως είπες "ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΣΜΕΔΕ"

Κάνατε θέμα για το εάν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα μέσο της δικαστικής οδού .

Να κερδίσουμε τι ?

Ο κύριος σκοπός να μην πληρώνουμε ασφάλεια σε περίοδο που δεν έχουμε δουλεία που είμαστε άνεργοι από ότι εγώ κατάλαβα με βάση αυτά που έχουν αναφερθεί στην συγκεκριμένη ενότητα .

 

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος από αυτό το σκοπό που θέλουμε εμείς να πετύχουμε μέσο του ταμείου του ΤΣΜΕΔΕ θα χάσει χρήματα .

Επί της ουσίας χάνει ένα ποσοστό από έσοδα που χρειάζεται να μαζέψει με τον ένα η με τον άλλο τρόπο για να έχει το συγκεκριμένο ταμείο του να καλύψει και να πληρώσει μετέπειτα τις συντάξεις και ότι άλλο προβλέπεται.

 

Κάτι το οποίο περιέγραψε πολύ καλά και άλλος συνάδελφος.

 

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι εάν το κάθε ταμείο δεν έχει έσοδα για να καλύψει τις ανάγκες του , τότε θα αναγκαστεί να ζητήσει χρήματα από αυτά τα οποία θα πάρει το κράτος από τους δανειστές του (ΔΝΤ) επιβαρύνοντας έτσι το ίδιο το κράτος .

Όσο λοιπόν το κράτος μας έχει την ανάγκη των δανειστών του άλλο τόσο έχει και την ανάγκη της περισυλλογής χρημάτων από το κάθε ταμείο που προβλέπονται για συντάξεις και τα λοιπά .

 

Αυτά όλα δημιουργούν πιέσεις τόσο στην πολιτική εξουσία του κράτους μας όσο και στην δικαστική εξουσία .

 

Δεν μπορούμε λοιπόν σήμερα να κερδίσουμε εμείς κάτι το οποίο θα έχει όφελος σε εμάς και ζημιά στο κράτος από την στιγμή που και εμείς είμαστε μέλη αυτού του κράτους και από την στιγμή που πιέζουμε με τον τρόπο μας κάτι το οποίο είναι αντίθετο στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το κράτος απέναντι στους δανειστές του .

 

Άρα λοιπόν το ταμείο μας έχει χρέος να πιέσει τους ασφαλισμένους για την καταβολή των εισφορών του είτε είναι άνεργοι είτε όχι για να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες του χωρίς να επιβαρύνει επιπλέον το κράτος μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακόμα και όταν κλείνουμε τα βιβλία μας ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ; Λεφτά που πρέπει να δανειστούμε είτε από τράπεζες, είτε απο συγγενείς μας; Λεφτά που κανείς άλλος πλην των Μηχανικών δεν υποχρεούται να πληρώνει σε τέτοιες περιπτώσεις;;; Πείστηκα πλέον ότι δεν πας καλά!

Link to comment
Share on other sites

Ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά δεν πήγε σε μισθούς, συντάξεις και γενικά προς το κράτος. Κάνε τη μελέτη σου.. Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή.

 

Απ'ότι έχω καταλάβει η λογική σου είναι λογική ωχαδελφισμού, λογική που λέει ότι τίποτα δε μπορεί να βγει ή αλλάξει. Είναι η εκνευριστική λογική που ακούς να λένε ''ότι όλοι ίδιοι είναι'', ''δεν αλλάζουν αυτοί'' κτλ.

 

Όταν δεν έχεις δουλειά,εισόδημα, άρα και στον ήλιο μοίρα και κάποιος σου ζητάει με νταβατζίδικο τρόπο ρευστό, βλ. τσμεδε, τι μπορείς να κάνεις; Να κλάψεις τη μοίρα σου. Να ζητάς δανεικά. Να προσευχηθείς. Να κάνεις κάτι, να αγωνιστείς για κάτι, όσο κλισέ κι αν ακούγεται.

 

Συν Αθηνά και χείρα κίνει ή πιο σωστά μόνο κίνει τη χείρα γιατί ''Αθηνά'' δε βλέπω να υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

Lazaros ειναι η τελευταία φορα που απευθυνομαι προσωπικά σε σενα γιατί δεν μου αρεσουν οι αντιπαραθέσεις!

Σου λέω λοιπόν, καταρχην οτι δεν μας βοηθάς με τη στάση σου, αρα δε βρισκω το λογο των τοσο συχνών παρεμβάσεων!

 

Και αφου τι θετεις έτσι, θα το θεσω κι εγώ αλλιώς!Αν το ταμείο ΔΕΝ εχει λεφτα να πληρώσει (που εχει) να κόψει τις συντάξεις :lol:Και τοσα χρόνια που μαζευε λεφτα το ταμείο τι εγιναν?Βοήθημα στους άνεργους μηχανικούς:confused::confused::-x

 

Συμφωνω με spgirl να οργανωθούμε και να κινηθούμε και ας πάρει 5 χρόνια (μηπως μας λεει κανεις οτι σε 5 χρόνια θα εχουμε να πληρώσουμε?)

Το θεμα ειναι πως?Να κάνουμε την αρχή τουλάχιστον!

spgirl κι εγώ ΔΠΘ τελείωσα το 2004

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, με το να λέμε σε ένα φορουμ τι μας συμβαινει δεν βγαινει ακρη... Ας μιλησουμε σα ομαδα με δικηγορους και εργατολογους να δουμε πως μπορουμε να κινηθουμε... Και ας καθυστερησει η αποφαση δικαστηριου, οι μελλοντικοι ανεργοι μηχανικοι θα εχουν οφελος...

 

Ευτυχως η ιστορια και οι αλλαγες δεν εγιναν απο ανθρωπους σαν τον Λαζαρο, που δε θέλουν να κανουν τπτ γτ φοβουνται, γτ προτιμουν να κατσουν να πληρωσουν ΤΣΜΕΔΕ και ας μην δουλευουν, που "βολευονται" σε αυτην την αδικη λογικη... Και χαιρομαι προσωπικα που δε υπαρχουν πολλοι με αυτην την λογικη...

 

Αδαμαντια, εγω τελειωσα το 2007 ΔΠΘ, :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σχολιάσω τίποτα από τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν .

 

Αυτό όμως που έχω εγώ να πω είναι πως νωρίς θυμηθήκαμε για αλλαγές στο σύστημα .

Αλλαγές που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν ποτέ και από κανέναν ως τώρα.

 

Ίσως επειδή δεν υπήρχε η ανάγκη τότε από κανέναν για να γίνουν .

 

Ίσως γιατί γίνονται μόνο όταν έρχονται τα ζόρια σε εμάς.

 

Παρά μόνο όταν περιέλθουμε και εμείς σε μια τέτοια κατάσταση .

 

Διότι ποτέ δεν υπήρχε η πρόβλεψη μήπως έρθουν αυτά τα δύσκολα χρόνια .

 

Διότι όλοι κάνουμε ότι δεν ξέραμε και δεν γνωρίζαμε πως λειτουργούσαν τόσα χρόνια τα πράγματα αυτά αλλά και δεν φροντίσαμε να μάθουμε πριν προχωρήσουμε στις αποφάσεις μας.

 

Διότι κάνουμε πως δεν γνωρίζαμε το πότε θα έρθει η ανεργία μας.

 

Διότι φωνάζαμε και τότε αλλά δεν μας άκουγαν .

 

Διότι κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε σε ποιο Κράτος ζούμε και που προφανώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει μέχρι και σήμερα .

 

Διότι σήμερα είμαστε στο έλεος του θεού και τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

 

Και όλα αυτά διότι ποτέ μα ποτέ δεν φροντίσαμε να πάρουμε μέτρα .

 

Μία παροιμία λέει :

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά Λάζαρε, τι θέλεις να πεις;

Πως ωραία ότι έγινε έγινε, πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει κάποιος και αν δεν μπορεί να πληρώνει τότε να παραδώσει την σφραγίδα του;

Αυτό λες;

Link to comment
Share on other sites

Faethon11

 

Δεν θέλω να πω αυτό .Ούτως η άλλος ξέρω πολλούς Μηχανικούς που δεν έχουν να πληρώσουν και χρωστάνε πολλά χρήματα στο ταμείο .

 

Η αναφορές μου είχαν να κάνουν :

1.Στο ότι ένας Νέος Μηχανικός για τους λόγους που έχετε αναφέρει δεν θα πρέπει να βιαστεί για να γραφτεί στο ΤΕΕ εάν δεν σκεφτεί πρώτα τι θα κάνει, για κάτι μόνιμο και μακροχρόνιο .

2.Στο γεγονός το πως μπορεί να απαλλαγή κάποιος από το ΤΣΜΕΔΕ σύμφωνα με τις εκδοχές που ανάφερα και κατά πόσο είναι πιθανόν να γίνουν λόγο ύπαρξης τους και να δουλέψει κάποιος με αυτές αποφεύγοντας το ΤΣΜΕΔΕ σύμφωνα και με τον τίτλο της παρούσας ενότητας .

3.Εφόσον όπως αναφέρετε είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε όλα αυτά, για αυτό πρέπει να πάμε σύμφωνα με εσάς σε δικαστικό αγώνα ,προκύπτει ότι αυτά τα αναγράφει ο Νόμος .

Μέσα λοιπόν από δικαστικό αγώνα ο οποίος μπορεί max να κρατήσει 5 έτη και τελικά αν βγει η επιθυμητή απόφαση τότε με αυτήν την απόφαση από ότι ξέρω θα πρέπει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο .Για να γίνει η αναθεώρηση προφανώς θα πρέπει να ξανά διατυπωθεί η συγκεκριμένη διάταξη σύμφωνα με την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση .

Όλα αυτά ενδέχεται να κρατήσουν άνω των 5 ετών και πάλι άκρη να μην βγάλουμε επειδή δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επιπλέον ότι ζούμε και σε ένα διεφθαρμένο κράτος όπου οι αποφάσεις οι δικαστικές πολλές φορές δεν τηρούνται κατά γράμμα και ειδικά σήμερα λόγο των πιέσεων που δέχεται το κράτος μας .

4.Δεν έχω λοιπόν πρόβλημα να ξεκινήσουμε μια δικαστική διαμάχη αλλά δεν γνωρίζω το πότε θα κερδίσουμε αυτά τα οποία διεκδικούμε και εάν εν τέλη θα τα κερδίσουμε.

Τον αγώνα το κάνουμε πρώτα για μας και έπειτα για τις άλλες γενιές οι οποίες θέλουν δεν θέλουν θα επωφεληθούν μετέπειτα του αγώνα.

 

Αλλά εμείς ως τότε τι θα κάνουμε ?

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το όφελος που μπορεί να έχουμε μετά από 7 , 8 και 10 χρόνια από την στιγμή που το πρόβλημα μας είναι σήμερα , θα είναι αύριο , ίσως και μεθαύριο .

Θέλουμε άμεσες λύσεις .Λύσεις του σήμερα και όχι λύσεις μετά από 6 , 7 και 10 χρόνια .

Ως τότε θα μας έχουν πνίξει τα χρέη και θα φύγουμε πριν μας προλάβει η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας του αγώνα .

Link to comment
Share on other sites

Αυτόν τον νόμο(?) που λέει πως δεν μπορεί να γίνει διακοπή του επαγγέλματος τον έχει δει κανένας;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.