Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφατες αλλαγες στην εκτος σχεδιου δόμηση;


thekla

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.

Ενδιαφερομαι να οικοδομησω σε αγροτεμαχιο εκτος σχεδιου. Μολις χθες με ενημερωσαν οτι πλεον δεν επιτρεπεται να υπαρχει καθολου υπογειο στο κτισμα, ουτε για λεβητοστασιο ουτε για γκαραζ.

Επισης δεν επιτρεπεται ουτε εξωτερικο γκαραζ, ουτε η αγροτικη αποθηκη οταν υπαρχει καλλιεργεια στο αγροτεμαχιο. Εχει αλλαξει τοσο δραστικα κατι προσφατα? Ισχυουν πραγματι αυτα?

Link to comment
Share on other sites

Το τι αλλαξε και τι οχι εξαρταται απο την περιοχη που ειναι το γηπεδο.Η καλυτερη λυση ειναι να βρεις το μηχανικο που θα βγαλετε την αδεια να σου εξηγησει τι συμβαινει ακριβως στην περιοχη σας.

Link to comment
Share on other sites

Tο γηπεδο ειναι στην Ανατολικη Αττικη, στη ζωνη του οικισμου (συγνωμη αν δεν το λεω ακριβως σωστα). Αυτους τους νεους περιορισμους μας τους ειπε ο μηχανικος που ειναι της περιοχης. Μου φανηκαν ομως υπερβολικοι και μου ανετρεψαν τα σχεδια. Πραγματικα αλλαξε τοσο ριζικα η κατασταση? Απαγορευεται και το υπογειο τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα σύμφωνα με το ΠΔ 24-5-85 ισχύει :

Επιτρέπεται η κατασκευή κτίσματος ανεξάρτητα από την κλίση του εδάφους. Αν η κλίση υπερβαίνει το 35% στη θέση που τοποθετείται το κτίσμα, το εμβαδόν των υπόγειων βοηθητικών χώρων που δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης δεν μπορεί να υπερβεί το 20% της επιτρεπόμενης δόμησης.

Ο χώρος του υπογείου δεν επιτρέπεται να εξέχει του περιγράμματος του ισογείου του κτηρίου. Η δε στάθμη της οροφής του υπογείου δεν επιτρέπεται να είναι υψηλότερη των 0,80 μέτρων από το διαμορφωμένο γύρω έδαφος.

 

Σε περίπτωση που το γήπεδο βρίσκεται εντός της ΖΟΕ Μεσογείων του Π.Δ. 20-2-03 τότε : Ο στεγασμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και ο χώρος του υπογείου προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης και στη συνολική επιφάνεια ορόφων

Link to comment
Share on other sites

Αρα αν δικαιουμαι 100τμ (λογω μισου μεριδιου εξ αδιαιρετου) και βρισκομαστε εντος ΖΟΕ Μεσογειων πρεπει μεσα σε αυτη την επιφανεια να καλυπτονται και στεγασμενο ή υπογειο γκαραζ και ολοι οι υπολοιποι χωροι του σπιτιου (χωροι υποδοχης και κουζινα στο ισογειο και Υ/Δ στον οροφο, μπανιο, wc, αποθηκη κλπ). Το οποιο ουσιαστικα ''απαγορευει'' το υπογειο. Καταλαβα σωστα?

 

Το θεμα με την αγροτικη αποθηκη ομως επισης καταργηθηκε?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να σιγουρέψεις ότι είσαι εντός ΖΟΕ. Ο νόμος που θα σου λύσει όλες τις απορίες εάν είσαι εντός είναι ο «Π.Δ. 20.2.-6.3.2003 ΦΕΚ Δ 199». Για συγκεκριμένες πληροφορίες θα απευθυνθείς στο μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που προσπαθω να μαθω ειναι αν το ΠΔ 20-2-03 το εχει αντικαταστησει/συμπληρωσει καποιο αλλο του 2010. Γιατι ετσι μου ειπαν μολις χθες. Γνωριζει καποιος αν υπαρχει κατι τοσο καινουργιο?

Link to comment
Share on other sites

Κυρία Θέκλα, καλύτερα να ρωτήσετε αυτούς που ρωτήσατε μόλις χθες, αν σας πουν και σήμερα το ίδιο, εμάς τότε κάτι μας διαφεύγει, αυτοί ξέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.