Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη gas free για δεξαμενή πετρελαίου για αλλαγή χρήσης σε φυσικό αέριο


leon.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους .

Έχω αναλάβει μια μελέτη φυσικού αερίου σε υφιστάμενη οικοδομή και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει για μελέτη gas free για δεξαμενή πετρελαίου ώστε να παραμείνει η δεξαμενή .προσωπικά ακόλουθω την τακτική της αποξήλωσης ή το κτίσιμο με τσιμεντοσανίδα και πυράντοχη μόνωση για μελλοντική χρήση της δεξαμενής .αν γνωρίζετε κάποια στοιχεία για τη μελέτη gas free θα μου ήταν πολύ χρήσιμα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μελέτη gas free πρώτη φορά το ακούω. Συνήθως είναι "πιστοπιητικό gas free" το οποίο εκδίδεται ΜΟΝΟ από Χημικό Ναυτηλίας, και αφορά την πιστοποίηση της απαερίωσης μιάς δεξαμενής προκειμένου να εκτελεστούν εντός αυτής κάποιες εργασίες (θερμές ή "άνευ φλογας" ή μόνο επιθεώρησης). Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται μόνο κατόπην επιθεώρησης του χημικού Ναυτηλίας στην δεξαμενή, μετά από εκτέλεσης μέτρησης με ειδικό όργανο και είναι πολύ περιορισμένης διάρκειας. Για "μελέτη απαερίωσης" δεν γνωρίζω κάτι. Μήπως εννοείς μελέτη γραμμής εξαερισμού μέσω P/V valves ή VECS (ασφαλίστικές βαλβίδες πίεσης/υποπίεσης και σύστημα συλογής πτητικών ατμών κατά την πλήρωση της δεξαμενής).

Link to comment
Share on other sites

Το κομμάτι του πιστοποιητικού που αναφέρεις μου φαίνεται λογικό διότι αν η δεξαμενή πετρελαίου είναι στον ίδιο χώρο ενδεχομένως να παραμείνει και μετά την μετατροπή σε φυσικό αέριο . κρατώ μια επιφύλαξη λόγο νομοθεσίας άλλα η απάντηση σου με κάλυψε.γνωρίζεις κάποια μέση τιμή του πιστοποιητικού

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

αδιασε το πετρελαιο, και γεμισε την με νερο αν δε θες να την αποξηλωσεις. Θεσσαλονικη αυτο κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

το γέμισμα με νερό σε εξασφαλίζει στο ότι δεν αποτελεί πλέον η δεξαμενή "εν δυναμει" κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να παραμείνουν τυχόν εύφλεκτα ή τοξικά αέρια.

 

Αν θεωρείς ότι σε καλύπτει αυτό, είσαι τότε ΟΚ! - Βέβαια θα πρέπει να διασφαλίσεις το τι θα συμβεί σε περίπτωση αστοχίας της δεξαμενής στο περιεχόμενο της... που θα διοχετευθεί και εάν Εγκυμονεί κανένας άλλος κίνδυνος...

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι εγώ διαφωνώ κάθετα με το γέμισμα της δεξαμενής με νερό…

Θα έλεγα ότι το θεωρώ απαράδεκτο.

Δεξαμενή γεμάτη με νερό σε χώρο λεβητοστάσιου με θερμοκρασίες περιβάλλον πολλές φορές και πάνω από τους 30 βαθμούς είναι ιδανική για την ανάπτυξη του βακτηριδίου της λεγεονέλλας.

Δεν ξέρω κατά πόσο τα κατάλοιπα του πετρελαίου λειτουργούν αποτρεπτικά στην ανάπτυξη της αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να έχω 2-3 κυβικά νερό στάσιμα για χρόνια μέσα στο σπίτι μου.

Τέλος νομίζω ότι σε αυτό το θέμα κάποιος επισήμως φορέα θα έπρεπε είδη να είχε επέμβει.

Είτε να μας τεκμηριώσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος….αλλά άμα υπάρχει να το απαγορεύσει δια νόμου και αυστηρά το γέμισμα των δεξαμενών με νερό....και η ΕΠΑ να το ελέγχει. .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.