Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΝΕΠΕ ή Ευρωκώδικας 8 μέρος 3;


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι θα ήθελα να με ενημερώσετε εάν σας έχουν ξεκαθαρίσει, όσον αφορά τις ενισχύσεις κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, πιο κανονισμό θα χρησιμοποιείτε. Οπως μου έχουν αναφέρει το μέρος 3 του EC8 αφορά στις ενισχύσεις. Ο ΚΑΝΕΠΕ θα είναι συμπληρωματικός? Εν τω μεταξύ δεν έχω καθόλου υπόψιν το κείμενο του EC8. Ρωτάω γιατί έχω μελέτη με ενισχύσεις (στην Κύπρο) και αμφιταλαντεύομαι τι να χρησιμοποιήσω στην μελέτη (δεν υπάρχει εδώ κανονισμός ενισχύσεων).

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ο ΚΑΝΕΠΕ απο οτι γνωριζω ειναι σε διαβουλευση. Σιγουρα ο EC8 θεωρειτε πιο επισημος.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΚΑΝΕΠΕ σαν κανονιστικό κείμενο είναι πιο ολοκληρωμένο για επεμβάσεις, καλύπτει κατασκευαστικές διατάξεις για βλήτρα, ματίσματα, FRP κλπ, στην Ελλάδα ήδη εφαρμόζεται σε μελέτες δημοσίου αλλά υπάρχουν και παραδείγματα ιδιωτικών μελετών που έχουν γίνει με ΚΑΝΕΠΕ και έχουν περάσει από τις τοπικές πολεοδομίες.

 

Ο EC8 part-1-3 αφορά μόνο στην αποτίμηση υφισταμένων κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος και υπολογισμό των τοπικών αντιστάσεων/ικανοτήτων παραμόρφωσης των στοιχείων. Οι τύποι που χρησιμοποιεί πρακτικά είναι οι ίδιοι με αυτούς του ΚΑΝΕΠΕ μια και οι δύο προέρχονται από ερευνητικές εργασίες του καθ Μ.Ν.Φαρδή. Το μόνο που αλλάζει είναι οι συντελεστές ασφαλείας αλλά και ο προτεινόμενος τρόπος υπολογισμού του σημείου επιτελεστικότητας. Ο ΚΑΝΕΠΕ ενσωματώνει και την μέθοδο της FEMA για τον υπολογισμό της στοχευόμενης μετακίνησης.

 

Αν ψάξεις λίγο θα βρείς και εφαρμογές του ΚΑΝΕΠΕ στην Κύπρο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 7 months later...

Γειά σας συνάδελφοι. Όπως γνωρίζετε, ο ΚΑΝΕΠΕ έκανε χρόνια να προετοιμασθεί, και δεν είμαι σίγουρος αν έχει εκδοθεί το τελικό κείμενο. Από 01/01/2011 όμως ισχύουν υποχρεωτικά οι Ευρωκώδικες. Άρα καταργείται ο ΚΑΝΕΠΕ (εν τη γενέσει του) και ισχύει το μέρος 3 του Ευρωκώδικα 8;

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε .

Μεχρι σημερα δεν ισχυει ουτε ο ΚΑΝΕΠΕ ουτε ο Ευρωκωδικας 8 γιατι δεν εχουν βγει οι σχετικες Υπουργικες αποφασεις.Οταν θα βγουν θα δουμε.

Link to comment
Share on other sites

KF, είχα την εντύπωση ότι η τελευταία προθεσμία για την εφαρμογή του Ευρωκώδικα 8 Μέρος 3 (όπως και άλλων Ευρωκωδίκων), ήταν η 31.12.2010, ημερομηνία που ήδη ήταν παράταση προηγουμένης. Έχει δοθεί δηλαδή και νέα παράταση;

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που δεν υπάρχει Π.Δ. που να λέει ρητά ότι απαιτείται Ευρωκώδικας (εκτός τον EC3) δεν έχουν δικαίωμα να ζητάνε Ευρωκώδικα. Πρέπει να βγει Π.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.