Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κεκλιμένη στέγη


kusta80

Recommended Posts

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΕΓΓΡΑΦΩΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΥΟΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.ΑΡΚΕΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ''ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ'' ΕΝΝΟΟΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΄Η ΟΧΙ , ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φυσικα και δεν εισαι καλυμμενος. Φυσικα και μπορει να αναιρεσει τα οσα ειπε στο προφορικο, οταν δε δει το μπαγιοκο που πιστευε οτι θα δει στο λογαριασμο του. Και φυσικα, αν ειναι κανας *******, μπορει να σε τρεξει για κακοτεχνια στα δικαστηρια.

 

Τεχνικα μιλωντας, αυτη τη στιγμη εισαι σε θεση offside. Πανελ στο Βορρα δε βαζεις, εκτος κι αν εισαι στην Αυστραλια.Αν λοιπον σε τρεξει δικαστηριο και φερει πραγματογνωμονα μηχανικο, εσυ θα βγεις φταιχτης.

 

Φυσικα μπορει να μη συμβει και τιποτα απο ολα αυτα.Αλλα αν συμβει, ο υπευθυνος εχει ονοματεπωνυμο. Το δικο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειπα οτι ειναι παρανομο. Ειπα οτι τεχνικα ειναι λαθος, και πως εσυ σαν εγκαταστατης μηχανικος εισαι λαθος.

Link to comment
Share on other sites

Noμιζω οτι μπορει καποιος να σου κανει αγωγη για μια παρανομια , και οχι για μια κακοτεχνια.Κανω λαθος; Απ οτι καταλαβαινω , στην ''πιατσα'' υπαρχουν εταιριες που βαζουν πανελ στο βορρα,ομως ολες καλυπτονται με μια υπευθυνη δηλωση του πελατη για αποδοχη υποαποδοσης;

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια δεν χρειαζεται τιποτα να υπογραφεί.Ειναι σαν να λεμε οτι αν παρουμε ενα αμαξι και παμε να ανεβουμε μια ανηφορα να μυνησουμε την εταιρια επειδη το αμαξι δεν αποδιδει οπως στη ευθεια.Στεκει?

Με την ιδια λογικη πρεπει να φοβομαστε και οταν δεν εχει το παρκο μας προσανατολισμο 100% νοτιο και 30 μοιρες κλιση.

Αν βαλουμε με 30 μοιρες αποκλιση απο το νοτο και στι 15 μοιρες κλιση θα μας μυνησουν παλι?

Link to comment
Share on other sites

Ολα είναι θέμα του πως σερβίρεις τη μελέτη και τη προσφορά... Αν έχεις ένα σχέδιο που δείχνει τη θέση των panel και συνοδεύεται με ανάλυση των KWh και πιθανώς και του παραγόμενου κέρδους, τότε δεν φοβάσαι τίποτε... Το θέμα είναι ότι πολλοί συνάδελφοι δεν φροντίζουν τη παρουσίαση και τη τεκμηρίωση της προσφοράς με αποτέλεσμα να θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα ενώ για τον πελάτη το μόνο αυτονόητο είναι το κέρδος από τη πράξη τους.

Αυτό λέμε για υπογραφές κλπ... Δηλαδή, να είσαι σίγουρος ότι ο πελάτης δεν θα μπορεί να αρνηθεί ότι γνώριζε την υπολειτουργία της εγκατάστασης που επέλεξε να βάλει, ότι γνώριζε όλες τις παραμέτρους κλπ... οπότε όταν κάνει 20 χρόνια να αποπληρώσει το δάνειο να μη ζητάει τα ρέστα.

Αν του αφήσεις περιθώριο να ισχυριστεί ότι δεν είχε ενημερωθεί - που σαφώς δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει κάτι - για τη μειωμένη απόδοση, μπλέκεις!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Εντούτοις,ακόμα αναρωτιέμαι...εφόσον δεν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει (την τοποθέτηση στο βορρά) , πώς είναι δυνατόν να επιβληθούν κυρώσεις στον μηχανικό του έργου???

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, να στο πώ απλά... Η τοποθέτηση ΦΒ στο βορρά είναι τεχνικώς απαράδεκτη. Αν εξασφαλίζεσαι με κάποιο τρόπο ότι ο πελάτης συμφωνεί ή ζητά αυτός κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας ότι θα αποσβέσει σε 12 και όχι σε 8 χρόνια για παράδειγμα, κάν'το...

Αλλιώς μπορεί μια μέρα να αρνηθεί τα πάντα και να σου ζητά τα λεφτά του πίσω

Απλά πράγματα... Δεν θα έχεις κυρώσεις αλλά λόγω του ότι είναι απαράδεκτο, σε περίπτωση αγωγής το δικαστήριο και ο κάθε μή γνώστης της υπόθεσης, θα νομίζει ότι απλώς του πούλησες κάτι που δεν δουλεύει και πιθανώς να βρεί και το δίκιο του. Γιατί προφανώς τότε θα ισχυριστεί ότι ουδέποτε συμφώνησε στη χαζομάρα αυτή, να δώσει δηλαδή μερικές χιλιάδες ευρώ και να μη περιμένει καλή απόδοση!

Link to comment
Share on other sites

Με τον πελάτη δεν θα υπογράψεις κάποιο συμφωνητικό;

Εκεί δεν θα του γράφεις αναμενόμενη απόδοση; Αν η αναμενόμενη που θα έχεις βάλει είναι για τοποθέτηση πανελ στο νότο, τότε θα πέσεις έξω. Αν του βάλεις σαν αναμενόμενη, αυτήν που περιμένεις πραγματικά, γράφοντας ότι κάποια πάνελ είναι στον Βορρά, τότε την ευθύνη την έχει αυτός που το υπέγραψε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.