Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αστοχία τοιχείου αντιστήριξης


 

Recommended Posts

Το επόμενο κλίκ στις αρχικές φωτό του συν. θα μπορούσε να είναι οι επισυναπτόμενες.Ο συγκεκριμένος τοίχος που κατέρρευσε είχε αρκετά κοινά στοιχεία με τον αστοχήσαντα:αρχικό ύψος 3.20μ. με μεταγενέστερη προσθήκη 0.60μ.,πάχος 25εκ.,ανυπαρξία πεδίλου και οπλισμού.Αντιστήριζε την εδαφική ανισοσταθμία ομόρων οικοπέδων.Έζησε περίπου 35 χρόνια.Η θράυση και η ανατροπή έγινε μετά από έντονη βροχόπτωση.

Το παιδάκι που εικονίζεται μας δείχνει κλίμακα.

post-52328-131887264377_thumb.jpg

post-52328-131887264384_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ναι, έτσι όπως το λες. πολύ ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες σου. εδώ και μέρες ψάχνω φωτογραφίες από ένα τοιχείο στο ρέμα της Εσχατιάς, αλλά δεν τις βρίσκω.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ συν.

Πέρα απ'αυτά, το εντυπωσιακό είναι η διάρκεια ζωής.Αλλά και κάτι άλλο:

Το ότι δεν έγινε δυστύχημα-οπότε τα κανάλια θα επελαμβάνοντο του γεγονότος-ήταν τυχαίο.Στην περίπτωση αυτή, ποιά θα ήταν η κατανομή των ποινικών ευθυνών;

Πριν 35 χρόνια, ο πρώτος εργολάβος φτιάχνει άοπλο τοιχείο χωρίς πέδιλο.20 χρόνια μετά,έρχεται ο δεύτερος εργολάβος του ομόρου και τσοντάρει επίσης στα κουτουρού.Κάπου εδώ βέβαια,μπλέκονται και κάποιοι ιδιοκτήτες και μηχανικοί..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που αναφέρθηκαν για τους λόγους και απλά θα ρωτήσω κάτι που μππορεί να ρωτήθηκε αλλά να μην το πρόσεξα... μήπως, εκτός από την σταδιακή σκυροδέτηση καθ' ύψος έγινε και σταδιακή σκυροδέτηση κατ' έκταση; πχ δεν μας έφτασαν οι ξύλινες τάβλες ρίξαμε σήμερα αυτό το κομάτι...μετά δυο μέρες ρίξαμε και το άλλο κοκ... σε συνδυασμό με το έδαφος, θεμελίωση και οπλισμό το τοιχείο δεν έγινε ποτέ ενιαίος οργανισμός αλλά Lego

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.