Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμφανή μπετά - διάβρωση οπλισμού


M_litsa

Recommended Posts

Λοιπόν

 

κατα την γνώμη μου πρέπει να γίνουν οι εξής έλεγχοι

 

ημι-δυναμικό

αγωγιμότητα

ρυθμός διάβρωσης

μέτρηση πεχα

έλεγχος αντοχής σκυροδέματος

έλεγχος επικάλυψης και οπλισμού με μαγνητογράφο

έλεγχος ενανθράκωσης

έλεγχος χλωριόντων

έλεγχος ξυλοτύπων

 

θα πρέπει να γίνουν σε τουλάχιστον 5 υποστυλώματα, 5 δοκοί και όλη την πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

στη βάση υποστυλώματος για να δούμε αν υπάρχει διάβρωση προς τον υπερκείμενο κομβο

Link to comment
Share on other sites

Πάντα σκανάρονται οι κόμβοι και όσο πιο χαμηλά μπορούμε. Το θέμα είναι να πάρουμε τόσες πληροφορίες έτσι ώστε να μπορούμε με σιγουριά να προβλέψουμε το μέλλον. Μακάρι το πρόβλημα να είναι μόνο το οτι μπήκαν σκουριασμένα σίδερα απο την αρχή και με την μικρή επικάλυψη απλά να βγήκαν στην επιφάνεια. Μακάρι να είναι μόνο λίγη ενανθράκωση. Τώρα υπάρχουν ειδικά κονιάματα για να δώσουν πολλά και μικρά στρώματα επικάλυψης. Του κάνεις και ενα pull-out και βλέπεις την αντοχή τους. Μετά πας με επισκευή ισοδύναμου πάχους (ειδικό αστάρι και βαφή για να πάρεις περίπου την ιδια αντοχή με επικάλυψη >30 χιλ).

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί Μηχανικοί Καλησπέρα σας

 

Επειδή το προβλημα μου αρχίζει και γινεται σήριαλ νομίζω οτι σας εχει κουράσει.

 

Εχω καταλάβει τι ενέργειες πρέπει να γίνουν .

Πρώτα επιθεωρηση-ελεγχος και μετά οι αναλογή επισκευή οπως προκύψει απο τον ελεχγο.

 

Το θέμα τώρα είναι το οικονομικό πότε θα βρώ τα χρήματα για ολα αυτά

 

Οφείλω να σας ευχαριστήσω ολους θερμά για την βοηθεια σας ηθική και τεχνική

 

 

Σας Ευχαριστώ πολύ Ολους

 

 

ΥΓ . Θα επανέλθω για να σας ενημερώσω οταν θα έχω αποτελεσματα επιθεώρησης-επισκευής

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή M_litsa,

 

κανένα πρόβλημα προσπαθήστε μόνο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και τα ξαναλέμε και προσοχή μακρυά απο κατεργαράκους που όλα τα ξέρουν και όλα τα μαχαιρώνουν. Πραγματικά είστε απο τους λίγους ιδιώτες που ήρθατε για να ακούσετε. Γιαυτό και βρήκατε τέτοια ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

Είναι 2 δευτερόλεπτα εδώ, 2 λεπτά εκεί και μια ωρίτσα παραπέρα. Είναι 1 ευρώ εδω, 200 εκεί και χίλια παραπέρα. Είναι το οτι δεν ξέρω εδώ, δεν θέλω να μάθω εκεί και έτσι το κάνω παραπέρα. Είναι οτι ο επιβλέπων είναι εδω, είναι εκεί, που είναι ο επιβλέπων? Είναι οτι ο επιβλέπων κάτσε γιατί έχει και πολεοδομία το πρωί και δεν προλαβαίνω. Είναι οτι στο πολυτεχνείο έχει σκυρόδεμα 1 μέχρι 15, αλλά βλέπε εξισώσεις και εαν δεν τι κατάλαβες δεν πειράζει υπάρχει λογισμικό, εαν εχεις κανένα μπάρμπα και δεις οικοδομή απο κοντά έχει καλώς διαφορετικά τι να κάνουμε. Είναι οτι το 2000 είπαμε ποιοτικό έλεγχο στον σκυρόδεμα (έπρεπε να χτίσουμε 4.2 εκ σπίτια και μετά να το κάνουμε). Είναι οτι οι μάντρες ακόμα κατα πλειοψηφία και σήμερα είναι ανοικτές, πουλάνε ότι θέλουνε και όπως το θέλουνε και κανένας δεν πάει να τις κλείσει. Είναι οτι το εθνικό σπορ (παζαααρι) καλά κρατεί και οτι οι ιδιώτες νομίζουν οτι γλυτώνουν χρήματα και είναι μάγκες. Είναι οτι το κακό είναι και νόμος με τον Σουφλία και το 3316. Και όλα αυτά γιατί στην Ελλάδα είπαμε εαν δεν χτίσεις και παντρέψεις δεν είσαι άντρας και έχεις αποτύχει. Είναι γιατί έχουμε το 10% του ΑΕΠ απο την οικοδομή (παγκόσμια πρωτοτυπία και εδώ). Εχουμε τόσους μηχανικούς για να καλύψουμε την Ευρώπη. Χτίσαμε, χτίσαμε τα πάντα, παράνομα, νόμιμα, χτίσαμε την αυλή, το δέντρο, την θάλασσα, κάναμε εξοχικό, κάναμε 2ο εξοχικό, έχω και δυο παιδιά να χτίσω και γι'αυτά. Πως τα χτίσαμε? στον γάμο του καραγκιόζη. Το κάναμε και ταινία με τον Παπαμιχαήλ απο τραγουδιστής στην οικοδομή. Ασε που έχω δεί και Αλβανική με αντίστοιχη ιστορία και η οικοδομή στην Ελλάδα. Απο την άλλη βέβαια το κράτος καλό μας έκανε, σου λεέι έχω 6 εκ σπίτια που έχουν φάει τα ψωμιά τους δεν πειράζει να δουλεύουν τα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Χαίρεται.Σε διωροφη μεζονέτα η οποία κτίστηκε πριν 10 χρόνια και η οποια ειναι κοντά στη θάλασα τα 2 μπαλκόνια τα οποια ειναι συνολικά 28 τετραγωνικα μέτρα, με εμφανή μπετά και σπατουλαρισμένα, ο οπλισμός του σκυροδέματος εχει τοποθετηθεί επιφανειακά και αρχισε να γίνεται ενανθράκωση.Τι πρέπει να γίνει τοπικά και σε ολο το ταβάνι των μπαλκονιών  Σας ευχαριστω πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.