Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασίες μικρής κλίμακας εξαρτημένο τοπογραφικό


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά!

Μια ερώτηση κυρίως "φιλολογικού" ενδιαφέροντος

Στις εργασίες μικράς κλίμακας, και αναφέρομαι για εκτός σχεδίου δόμηση, το τοπογραφικό διάγραμμα πρέπει να είναι εξαρτημένο?

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 114 Δ'/17-2-04 "βεβαίωση ή αντίγραφο δήλωσης κτηματολογίου, ή αντίγραφο τοπογραφικού ή άλλου σχεδίου, εφόσον δεν προσδιορίζεται η θέση του ακινήτου με τη διεύθυνση" δεν αναφέρεται σε εξαρτημένο τοπογραφικό.

 

Το λέω αυτό γιατί μου έχει πέσει στα χέρια τοπογραφικό (για άδεια για περίφραξη) όπου η περιγραφή του γηπέδου, όμοροι, εμβαδό, ιδιοκτήτες είναι εντάξει αλλά δεν είναι εξαρτημένο ή παρουσιάζει λάθος συντεταγμένες (πιθανόν κουνημένο τριγωνομετρικό)...

 

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, τι ισχύει για να είναι καλυμμένος και ο πελάτης, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης μη λαμβάνοντας υπόψη τις λανθασμένες συντεταγμένες ή οι λανθασμένες συντεταγμένες οπότε πρέπει να γίνει διόρθωση?

 

Ευχαριστώ παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Απο οσα γνωριζω δεν θες εξαρτημενο τοπογραφικο για την περιπτωση αυτη...

Τωρα πως θα χαραξεις την περιφραξη ειναι αλλο θεμα...

Αν εχεις ομορες ιδιοκτησιες και σταθερα σημεια ξερεις εσυ τι να κανεις.. :smile:

 

Αν λεει τωρα (συντεταγμενες ΕΓΣΑ 87) πανω το τοπογραφικο και εισαι σιγουρος οτι ειναι λαθος, κανε μια μηνυση στον συνταξα..Ο συλλογος σας θα σε βοηθησει σε αυτο... :wink:

Link to comment
Share on other sites

@terry σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Εγώ πιο πολύ ρωτάω για το ιδιοκτησιακό, γιατί υπάρχουν σταθερά σημεία και δεν έχω πρόβλημα στην χάραξη.

Το θέμα μου είναι, σε ενδεχόμενο έλεγχο από την πολεοδομία, εγώ θα είμαι καλυμμένος όπως θα βάλω την περίφραξη (θα είναι στην ιδιοκτησία του πελάτη, δεν θα "μπαίνει'' σε άλλον) ή η πολεοδομία κάνοντας έλεγχο βάση των συντεταγμένων μου πει ότι η μικράς έχει βγει με τοπογραφικό με αυτές τις συντεταγμένες, άρα έχεις πρόβλημα.

 

Το ερώτημα μου είναι δηλ σε αυτοψία της πολεοδομίας τι θα ελέγξουν τα σταθερά σημεία του τοπογραφικού, τους όμορους, το εμβαδόν ή θα πάνε με τις συντεταγμένες???

 

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Λες απο την πολεοδομια να φερουν εξοπλισμο να στησουν σε τριγωνομετρικο, να αποτυπωσουν την περιφραξη, να την εξαρτησουν σε ΕΓΣΑ και να τσεκαρουν αν ταιριαζουν οι συντεταγμενες?????????

 

Εγω δυσκολο το βλεπω... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Αλλο αυτο..

Και παλι ομως το τοπογραφικο του συμβολαιο ειναι το "στοιχεια" κια οχι της αδεις μικρης κλιμακας..

Αν θελει ο φιλος μας να ειναι σωστος ας κανει ενα σωστο τοπογραφικο και αν ειναι ακομα σωστοτερος, διορθωση συμβολαιου με το νεο τοπογραφικο... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.