Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής ΚΕΝΑΚ Ηλ. Μηχ.


Recommended Posts

Lazarosk ασε το τι ξέρεις εσύ γιατί αυτά λέμε εδω μέσα και μετά γινόμαστε μπάχαλο. Τα δικαιώματα με το διώροφο δεν αφορούν στην πραγματικότητα μηχανικούς ΤΕΙ αλλά εκείνους των προγένεστερων σχολών. Άλλωστε αυτό που λές αναφέρεται σε διάταγμα του 1972 ενώ τα ΤΕΙ ιδρύθηκαν το 1982 με 1983. Τα δικαιώματα των ΤΕΙ Δομικών,Υποδομής και Τοπογραφίας ρυθμίστικαν με το Π.Δ. 318 το οποίο απαρτίζεται απο 4 άρθρα απο τα οποία αναστάλθηκε απο το ΣτΕ η ισχύς του 2ου το οποίο ρύθμιζε το εύρος των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.Έτσι έχουν απομείνει σε ισχύ ουσιαστικά το 1ο, 3ο και 4ο άρθρο του Π.Δ. τα οποία δηλώνουν μεν οτι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί Τ.Ε. έχουν δικαίωμα στην αυτόνομη πρόσβαση στο επάγγελμα της ειδικότητάς τους χωρίς όμως να ορίζεται ως ποιό βαθμό. Οπότε δημιουργείται νομικό κενό το οποίο είναι τραγικό να υπάρχει 28 χρόνια μετά την ίδρυση των ΤΕΙ. Καταλαβαίνετε επομένως οτι δεν μπορεί κανείς να πεί με ασφάλεια τι επιτρέπεται να κάνει κάποιος και τι όχι. Απλά οι περισσότεροι δουλεύουμε με τα δικαιώματα των παλαιοτέρων σχολών για να είμαστε σίγουροι μέχρι να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και ας θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν πιο μπερδεμένα επειδή βολεύει.

 

Υ.Γ. Παιδιά καταλαβαίνω οτι σας φαίνεται περίεργο αλλά προσπαθήστε να το δείτε το θέμα λίγο πιο αντικειμενικά. Όσον αφορά τον πολοεδόμο συνάδελφο στην περίπτωση αυτή δεν έκανε τίποτα μεμπτό. Οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε. ποτέ δεν είχαν δικαιώματα σε μηχανολογικές μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 112
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όσον αφορά τον πολοεδόμο συνάδελφο στην περίπτωση αυτή δεν έκανε τίποτα μεμπτό. Οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε. ποτέ δεν είχαν δικαιώματα σε μηχανολογικές μελέτες.

 

Συμφωνώ απολυτως αλλά βλέπεις ότι υπάρχουν κάποιοι που παροτρύνουν τον συνάδελφο να κινηθεί νομικά, γνωρίζοντας ότι θα φάει λεφτά και χρόνο.

 

Για τον συνάδελφο που έχει και το πρόβλημα, τον καταλαβαίνω που εν θερμώ σκέφτηκε τα δικαστήρια ως λύση, αλλά για μένα είναι μόνο χάσιμο χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να χάσει το χρόνο του στο δικαστήριο. Ίσως βγάλει και κανένα φράγκο παραπάνω. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως θεωρώ αυτονόητο ο καθένας μηχανικός ανεξαρτήτου ειδικότητας, να γνωρίζει από την αρχή τι δικαιώματα έχει τι υπογράφει κτλ. Δεν μπορεί να ρωτάει κάποιος "μπορώ να υπογράψω εδώ?" "δικαιούμαι να υπογράψω την τάδε μελέτη?" Είναι πολύ ευκολο να το βρει ο καθένας. Συγκεκριμένα πράγματα 1,2,3. Σε λίγο θα γίνουμε νομικοι-μηχανικοί κάθε 3 και λίγο που ξεσκωνίζουμε ΦΕΚ και Π.Δ.

Αυτό δε πάει στο φίλο που άρχισε το θέμα, αλλά γενικά...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους οτι πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα πιο σοβαρά και να σκεφτόμαστε και τις συνέπειες των πράξεών μας. Αν για παράδειγμα ο συνάδελφος Ηλεκτρολόγος το συνεχίσει το θέμα (που δικαίωμά του είναι βέβαια) έχει σκεφτεί την περίπτωση η απόφαση να είναι πολύ χειρότερη και για αυτόν αλλά ακόμα χειρότερα και για τον κλάδο? Είναι σίγουρος για τον χαρακτήρα του δικαστή που θα του κάτσει ή ακόμα και για τις δυνατότητες του δικηγόρου του? Αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά για να τα παίρνουμε αψήφιστα και να θεωρούμε οτι αφορούν μόνο εμάς. Κανείς μας δεν είναι πάνω απο όλους τους άλλους.

 

Ρε συ Stayros σε εκτιμώ πολύ αλλά δεν μου τα λες καλά δηλαδή να κάνουμε και εμείς αυτά που φωνάζουμε οτι κάνουν οι άλλοι? Εσύ σαν Ηλεκτρολόγος θα υπέγραφες δηλαδή μελέτη θέρμανσης και λέβητα και γενικώς μηχανολογικής φύσεως?

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, τότε γτ δεν πάνε όλοι οι μηχανικοί ΤΕ στα δικαστήρια αλλά περιορίζονται μόνο σε βαρύγδουπες εκφράσεις? Μαζευτείτε, πληρώστε και ένα δικηγόρο και με μιας, όλα τα ΕΔ του κόσμου στα πόδια σας...

 

Για μένα, ο καθένας πριν κάνει μια μελέτη, πρέπει να ξέρει αν μπορεί να την περάσει στην Πολεδομία. Οπότε ο συνάδελφος εξ αρχής ήταν φαουλ: έκανε μηχανολογικές μελέτες ενώ δεν έχει τα ΕΔ γι αυτές. Αν εσύ στο Lobby σας τον δικαιώνεται, πάω πάσο. Αλλά καλό είναι να ξέρουμε που πάμε και που βαδίζουμε.

 

Apostol, σε τιμάνε αυτά που λες και μπράβο σου...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά απο την αρχή εδω μέσα υποστηρίζω οτι το κύριο χαρακτηριστικό των Μηχανικών Τ.Ε. είναι οτι έχουμε μόνο μια ξεκάθαρη ειδικότητα, οπότε στα 4 χρόνια σπουδών μας είμαστε ικανοί να την ασκήσουμε σωστά και υπεύθυνα με προσαρμοσμένα και επικαιροποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα πάνω στην ειδικότητα χωρίς τους χαζούς φραγμούς του παρελθόντος αλλά με ένα δίκαιο σύστημα εξέλιξης (σπουδές, εμπειρία) που θα ικανοποιεί βασικές συνθήκες επαγγελματικής αξιοπρέπειας. Αν πάμε να καταρρίψουμε αυτό το επιχείρημα το οποίο είναι κατ΄εμέ και το πιο βασικό μας τότε θα φαινόμαστε γραφικοί που προσπαθούμε να γίνουμε Διπλωματούχοι απο το παράθυρο και προσωπικά το δικαίωμα να με χλευάζουν δεν το χαρίζω σε κανένα. Επομένως ο ikaros13 έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει και είναι το λογικό αλλά και εμείς απο την άλλη αυτό ζητάμε να μας πουν επιτέλους με σαφήνεια ποιά είναι τα δικαιώματά μας.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, και γω αύριο να πάω να υπογράψω στατικά για ενα 3όροφο... Σιγά μωρέ το δύσκολο... Δε υπογράφω διαστημόπλοιο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.