Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αναπαλαίωση κατοικίας


Recommended Posts

Η άποψή μου είναι ότι εφόσον δεν τίθεται θέμα οικονομικού (από την πλευρά σας), να καλέσετε άλλον ένα ή όσους εσείς θέλετε, μηχανικούς και να σας πουν και αυτοί τη γνώμη τους (όπως θα κάνατε με έναν γιατρό π.χ. όπου θα επισκεπτόσασταν το ιατρείο του και θα πληρώνατε την επίσκεψη για να ακούσετε μία επιπλέον γνώμη).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητη bedrock

 

ο λόγος που εαν θυμάστε σας απάντησα ήταν οτι γράψατε οτι ο εργολάβος πρότεινε ενέσεις. Σας είπα οτι η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη και χρειάζεται αρχικός και τελικός έλεγχος. Εαν παρολαυτα οι μηχανικοί σας επιμένουν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορούν να το υπογράψουν με τρόπο που σας καλύπτει συνεχίζετε και προχωράτε. Το σίγουρο είναι οτι το επάγγελμα του μηχανικού δεν βλέπει μόνο άσπρο ή μαυρο αλλα κατα βάση προσπαθεί να καλύψει ανησυχίες και προβληματισμούς. Σας είπα και παραπάνω οτι ο έλεγχος μπορεί να μην βγάλει τίποτα ή να βγάλει πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Bedrock. Τα πράγματα είναι απλά και μονοσήμαντα.

Η απάντηση σας δόθηκε σε μικρά έργα όχι υψηλών απαιτήσεων προτιμάται η λύση επισκευής με έλεγχο που θα γίνει με το μάτι ή με ένα οικονομικό τρόπο.

Οταν οι απαιτήσεις αυξάνονται και η στατική επάρκεια αποτελεί ένα μεγάλο ζητούμενο το κόστος ανεβαίνει και η εργασία δίδεται σε ειδικούς μηχανικούς επιστήμονες.

Link to comment
Share on other sites

Θελω να ευχαριστισω ολους οσους ασχοληθηκαν με το θεμα μου και με βοηθησαν να βαλω σε μια σειρα τα πραγματα μες το μυαλο μου ετσι ωστε να εχω καποια βαση για το τι ζηταω ακριβως για ενα θεμα το οποιο δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω καθολου. Στο κτηριο μου θα γινουν ολοι οι απαραιτητοι ελεγχοι που χρειαζονται ετσι οπως ειναι σωστο κατα τον μηχανικο μου και τους ειδικους πανω στην περιπτωση συνεργατες του να γινουν.Χαιρομαι που μπηκα σε αυτη τη διαδικασια και ειμαι σιγουρη οτι πηρα τη σωστη αποφαση και παλι ευχαριστω για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά θα βάλω τα κλάματα :(:(

Έχω περίπου τις ίδιες αναζητήσεις με την Bedrock για ένα διόρωφο πέτρινο κτίριο ηλικίας περίπου 60 χρόνων. Θέλω να το αναπαλαιώσω (προσπερνάω την ετοιμολογική συζήτηση) και προτίστως ενδιαφέρομαι για τη στατικότητα.

Από την έως τώρα συζήτηση καταλαβαίνω ότι στο ερώτημα αν υπάρχουν ενόργανοι έλεγχοι, η απάντηση είναι καταφατική.

 

Δεν μπόρεσα να βρω απάντηση στο ερώτημα τι είδους μη καταστροφικές δοκιμές μπορεί να γίνουν σε πέτρινο κτίριο. Τονίζω το πέτρινο, διότι φαίνεται ότι στην αγορά επικρατεί ο απόλυτος παροξυσμός σχετικά με το πέτρινο, ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του.

 

Επίσης πως μπορείς εσύ σαν ανίδεος πελάτης να κράτησεις το μηχανικό υπόλογο (νομικά) και για πόσα χρόνια έναντι της γνωμάτευσης που σου δίνει?

Και τέλος, είναι όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί να δουλέψουν μια πέτρινη κατασκευή, ή απαιτείται κάποια εξειδίκευση?

 

Καταλαβαίνω την αξία του να ζητησεις γνωμάτευση από πολλούς, φοβάμαι όμως το γεγονός ότι μπορεί να πας σε 5 και να πάρεις 6 γνώμες

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ξαναπεί ενόργανοι έλεγχοι υπάρχουν απο τριαδιαστατα γεωρανταρ για πλήρωσις μέχρι ενδοσκόπια. Το θέμα είναι να μπορεί να διαχειριστεί ο μηχανικός και ο εργολάβος σωστά την πληροφορία. ΠΧ. Το γεωρανταρ δίνει τις θέσεις με πρόβλημα στο αρμολόγημα ή κενά, κλπ. Απο εκεί θα πρέπει να μπορεί ο μηχανικός να κάνει μελέτη πλήρωσης την οποία θα εφαρμόσει ο εργολάβος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.