Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός ΕΚΚΟ σε προσθήκη καθ'ύψος.


Recommended Posts

Πολλαπλασιάζοντας τα τετραγωνικά της κατοικίας επί την τιμή κόστους εκκίνησης (ΚΕ) και επί κάποιους επιπλέον συντελεστές υπολογίζεται το Ε.Κ.Κ.Ο. για νέα κατοικία. Όμως έχω περίπτωση προσθήκης καθ΄ύψος. Άρα δεν έχω εκσκαφές και θεμελίωση. Πως γίνεται να μειωθεί το παραπάνω ΕΚΚΟ; Μήπως στις προσθήκες χρησιμοποιείται άλλη μειωμένη τιμή (ΚΕ);

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τα ποσοστά των επι μέρους εργασιών και πχ να μην δώσεις στον αρχικό πίνακα ποσοστά στις εκσκαφές .

 

Αλλά το συνολικό ποσό δεν αλλάζει είτε είναι νέο είτε προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει και ο avgoust!

Φτιάξε τον πίνακα του ΕΚΚΟ με τις ποσότητες που νομίζεις εσύ.

Φυσικά εκσκαφές βάλε μηδέν, εκτός αν έχεις τίποτα άλλες χωματουργικές εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όμως είναι λίγο πιο πολύπλοκο το πρόβλημα μου. Η άδεια της προσθήκης του κτιρίου είχε βγεί το 1983 όπου και κατασκευάστηκε και ο σκελετός της προσθήκης (τότε δεν προβλεπόταν ΕΚΚΟ). Το 2007 ο ιδιοκτήτης έκανε αναθεώρηση αορίστου χρόνου και ξεκίνησε την αποπεράτωση των εργασιών. Τώρα 2011 τελείωσε και θέλει το ΕΚΚΟ για να προχωρήσει η συνδεση με ΔΕΗ. Εαν μεταφέρω το κόστος του σκελετού σε άλλες εργασίες αυξάνονται αρκετά και ο ιδιοκτήτης δεν έχει τιμολόγια. Μίλησα με κάποιον υπάλληλο στην πολεοδομία και μου είπε ότι αφού ο σκελετός κατασκευάστηκε το 1983, πρέπει να το αφαιρέσω το κόστος του από το ΕΚΚΟ. Εφόσον όμως δεν υπάρχει (όπως μου γράφετε) ειδικός πίνακας υπολογισμού για προσθήκες, σκέφτομαι να κάνω τον υπολογισμό του ΕΚΚΟ κανονικά και μετά να διορθώσω το τελικό ποσό αφαιρώντας από αυτό το κόστος που αναλογεί στον σκελετό και τις εκσκαφές. Και να γράψω κάποια επεξηγηματική παρατήρηση επί του πίνακα. Το έχει κάνει κάποιος αυτό;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

σε ανέγερση κατοικίας 21,25 τ.μ με 3,75 τ.μ. ημιυπαιθριο και 25 τ.μ.. υπόστεγο στο εκκο εκτός από τα 21,25 τ.μ θα βάλω και τα (3,75 + 25)* 0,35 ?

 

η αυτά δεν μπαίνουν καθολου παρά μονο βοηθητικοί κλειστοι χώροι και πυλωτή?

Edited by dix e6
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.