Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ηχομόνωση σε έτοιμο σπίτι


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.έχω ένα πρόβλημα και ελπίζω να μπορείτε να βοηθήσετε.μένω σε ένα διάμερισμα και οι γείτονες από πάνω μου κάνουν αρκετή φασαρία.υπάρχει κάποια λύση ηχομόνωσης που να μπορώ να εφραμόσω στο διαμέρισμά μου έτσι ώστε να μην με ενοχλούν?εφαρμόζεται σε ένα δωματίο η σε όλο το σπίτι?πόσο περίπου στοιχίζει?σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο θόρυβος είναι κτυπογενής (χτυπήματα στον τοίχο, τακούνια που χτυπάνε στο πάτωνμα, κτλ) δεν μπορείς να κάνεις πολλά καθώς μεταφαίρεται ο ήχος από τα δομικά στοιχεία.

 

Αν είναι αερόφερτος (ομιλίες, μουσική, κτλ) μπορείς να βάλεις κάποια μονωτικά στον κοινό τοίχο που θα μειώσουν αισθητά τον θόρυβο.

 

Η ιδανική λύση εξαρτάται από τον χώρο σου και την τσέπη (καλύτερη ηχομόνωση = υψηλότερη τιμή).

Link to comment
Share on other sites

κυρίως είναι τρέξιμο και βήματα από πάνω.ένας φίλος μου είπε πως μπορώ να βάλω στο ταβάνι γυψοσανίδα με ένα μονωτικό υλικό από μέσα ή να βάψω με ειδική μπογιά το ταβάνι αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι από αυτά

Link to comment
Share on other sites

Οι ήχοι αυτοί όπως έίπε και ο sdim μεταφέρονται κυρίως από την συναρμογή του πατώματος με τα δομικά στοιχεία. Το καλύτερο αποτέλεσμα το έχεις όταν απομονώνεις την επαφή του δαπέδου (του πάνω ορόφου) με τους τοίχους και την πλάκα, το οποίο όπως αντιλαμβάνεσαι γίνεται στην φάση της κατασκευής.

Με την εφαρμογή του πετροβάμβακα από κάτι κάτι λίγο θα περιορίσεις αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

εάν περιοριστεί έστω και λίγο για μένα θα είναι κέρδος.πόσα εκατοστά περίπου χρείαζεται να"κοντύνει" το ταβάνι και πόσο περίπου στοιχίζει?ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ειδικές μεμβράνες αντι για πετροβαμβακα (διότι μαζεύει συμπυκνώματα) που θα σου δώσουν μια μείωση μέχρι και 30%. Το κόντημα του ταβανιού έχει να κάνει κατα βάση με την γυψοσανίδα και οχι με το μονωτικό.

Link to comment
Share on other sites

Το ελάχιστο που μπορείς να έχεις σαν ύψος κατασκευείς (αν δεν έχεις χωνευτά φωτιστικά) είναι 3αρι σκελετό ομοεπίπεδο + 1,25 η γυψοσανίδα σύνολο 4,25 εκ.

σε αυτή την περίπτωση βάζεις τη μεμβράνη που αναφέρει ο Ροδόπουλος.

Από εκεί και πέρα μπορείς να έχεις όσο ύψος θέλεις ανάλογα με το τι θέλεις να εντάξεις στην ψευδοροφή.

Κόστος πολύ χονδρικά γύρω στα 23-25 ευρώ/μ2 .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.