Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προκοστολόγηση ανακαίνισης εστιατορίου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!! Βρίσκομαι σε αρκετά δύσκολη θέση, με την ανακαίνιση ενός εστιατορίου. Μου ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να προυπολογίσω το κόστος της ανακαίνισης του, χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική μελέτη. Την διαμόρφωση τον χώρων και τι διακοσμησή τους θα την κάνει κάποιος απο την οικογενειά τους, με υποδείξεις κατα την κατασκευή. Θεώρησα λοιπόν σωστό να μην προβώ σε συνολικό κόστος κατασκευής και να πληρωθώ με ένα χ% ποσοστό κόστους της κατασκευής για την δουλεία μου. Ο ιδιοκτήτης όμως επιμένει να ζητάει συν. κόστος κατασκευής γιατί μου εκμυστηρεύθηκε ότι του έχουν δώσει και άλλοι συναδελφοι προσφορές και θέλει να τις συγκρίνει. ΜΠΕΡΔΕΜΑ!!!! Δε ξέρω τη να κάνω!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου,

Κανείς δεν δίνει κόστος κατασκευής χωρίς μελέτες και όσοι το έκαναν τον δουλεύουν. Καλά έκανες και του είπες ποσοστό αν δεν έχεις ξανά ασχοληθεί είναι δύσκολο να κόψεις με το μάτι τη δουλειά... άσε και που μελέτη να έχεις κάνει η απόκλιση είναι σχεδόν βέβαιη.

Αν πρόκειται να αναλάβεις εσύ την κατασκευή ζήτα τότε τις μελέτες από αυτόν που θα κάνει την διακόσμηση και συννενοήσου μαζί του για τα υλικά και βγάλε τιμή.

Και πέτα έτσι το μπαλάκι που σου πέταξε ο κύριος ιδιοκτήτης ...

 

Όλοι μπορούμε να πούμε μια τιμή ...

 

Το θέμα είναι να είναι πραγματίκη η τιμή γιατί ούτως ή άλλως εσένα θα βρίσουν.... όχι τον διακοσμητή... που είναι οικογένεια... χαχα

 

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστό doreta για το ενδιαφέρον! Σκέφτομαι τελικά αν δε ξεκαθαρίσει το πράγμα, με τη μελέτη εννοώ, να την αφήσώ τη δουλειά.

 

Μια άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω για τους πιο έμπειρους στο χώρο της ανακαίνισης κατασταμάτων. Υπάρχει ίσως κάποιο software για την προκοστολόγηση εστιατορίων ή γενικά καταστημάτων που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε έναν πιο αναλύτικο και πραγματικό προϋπολογισμό?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κάτι τέτοιο έχω ασχοληθεί αρκετά με μαγαζιά και σου λέω ότι το κόστος είναι ανάλογο με τι είναι διατεθημένος ο άλλος να κάνει... Δεν είναι σπίτι που λες οτι μπορεί να είναι 1000-1200Ε το τ.μ. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Αν θές την δουλειά χάιδεψε του τα αυτιά και πες ενα κόστος σχετικά λογικό (αυτό που έκαναν και οι άλλοι δηλαδη...)

Και μπορείς κάποτε να δικαιολογηθείς και να πεις ότι δεν υπολόγισες τον εξοπλισμό... Αλλά ξεκαθάρισε ποιός κάνει τις μέλέτες κλπ...

 

Εγώ που έχω φάει στη μάπα τέτοιες καταστάσεις δεν θα την έπαιρνα τη δουλειά, γιατί την Ψυχική σου ταλαιπωρία κανείς δεν πληρώνει...

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτα πράγματα! Δηλαδή πώς έχει την απαίτηση να δώσεις τιμή χωρίς να υπάρχει συμφωνία για την έκταση των εργασιών, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κλπ;

Κι εγώ έχω την αίσθηση ότι θα μπλέξεις...

Link to comment
Share on other sites

Αυτός πρέπει να σου πει πόσο είναι διατεθειμένος να δώσει.

 

Υπάρχουν καθίσματα 30 ευρώ/τεμάχιο και 300 ευρώ/τεμάχιο.

Ποιότητες κλιματιστικού γιαπωνέζικα ή κινέζικα.

Ποιότητες φωτιστικών επώνυμα ή κινέζικα.

κλπ

 

Διαλέγει ποιότητα και παίρνει.

 

Κανένας σοβαρός συνάδελφος δεν μπορεί να προκοστολογήσει με αυτές τις συνθήκες εκτός αν πει ένα εξωφρενικό ποσό για να πέσει μέσα.

Επίσης αν κάνεις το λάθος και του «χαϊδέψεις τα αυτιά» μετά μπορεί να σε φεσώσει δικαίως ή αδίκως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.