Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχαιολογία για πάρκα


Recommended Posts

Παίρνεις τηλέφωνο στην Εφορεία που είναι αρμόδια για την περιοχή σου (αν έχει και ΕΠΚΑ και ΕΒΑ, πάρε μία από τις 2 και ρώτα αν χρειάζεται έγκριση και από την άλλη).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν παντού και ΕΠΚΑ και ΕΒΑ και χρειάζεσαι και από τις 2 έγκριση. Όπως επισης και από την Εφορεία Νεωτέρων. Στο σάιτ του υπ. πολιτισμού έχει πληροφορίες για τις κατά τόπους εφορείες.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κανένας στις Δημόσιες Υπηρεσίες δεν απαντάει σε τηλέφωνα, μήπως γνωρίζει κάποιος ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά για Φ/Β?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται πόσα αντιτυπα θα θέλει η τοπικη σου αρχαιολογια.

Συνήθως 4 Χ

- Τοπογραφικό

- 1 : 5,000

- 1 : 50,000

και ασφαλως μια άιτηση που συμπληρώνεις όταν θα πας να καταθεσεις τα παραπάνω στα γραφεια τους.

Καλυτερα μή συγκεκριμενοποιεις το ακριβές σημειο στο οποιο θα τοποθετήσεις τα συστήματα. Στην αιτηση να ζητάς άδεια εκσκαφών για όλη την επιφάνεια του ακινήτου

 

Καλυτερα πάντως να ξανακάνεις προσπάθεια να τους βρεις τηλεφωνικά,κριμα θα ειναι να ταλαιπωρεισαι. Ίσως και τα τηλέφωνα που βρηκες να εχουν αλλάξει ή να ειναι σε γραφείο "αποσπασμένου" στην κοντινή καφετέρια....Δοκιμασε να επικοινωνησεις με μια γειτονική εφορια για να ζητησεις το τηλέφωνο αυτης που σε ενδιαφερει

Link to comment
Share on other sites

Για Φ/Β πάρκο σε αγροτεμάχιο, όπου απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα και οπωσδήποτε οδοιπορικό ή απόσπασμα χάρτη ΓΥΣ με την θέση του αγροτεμαχίου στην περιοχή.

Έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την εφορεία αρχαιοτήτων της περιοχής και τους έστειλα ταχυδρομικά το τοπογραφικό καθώς και μια αίτηση. Η αίτηση είναι πολύ απλή και την βρήκα στα downloads του φόρουμ.

Μετά από λίγο καιρό, ξαναεπικοινώνησα μαζί τους για να μάθω ποιος υπάλληλος θα ασχοληθεί με αυτό. Μίλησα με τον υπάλληλο και κανονίσαμε επίσκεψη στο αγροτεμάχιο. Επειδή, δεν υπήρχε ούτε "υπόνοια" για αρχαία στην περιοχή, γλύτωσα τις εκσκαφές. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαζόταν δοκιμαστικές τομές στο έδαφος.

Μετά από καμιά βδομάδα μου έστειλαν ταχυδρομικά την βεβαίωση και την προσκόμισα στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Chris_Gr εξαρτάται απο την αρχαιολογία,

εμείς το κάναμε ανάποδα,

μιλούσαμε πρώτα με την αρμόδια πολεοδομία μας ενημέρωναν απο ποιές αρχαιολογίες θέλουν βεβεώσεις (Συνήθως Βυζαντινών και Κλασσικών)

Προσκομίζαμε σε κάθε αρχαιολογία τα δικαιολογητικά που ζητούσε,

 

Η ποιό απλή περίπτωση ένα αντίγραφο τοπογραφικού (με Οδοιπορικό, ΓΥΣ 1:5000) και μια τυπική αίτηση όπου αναγράφαμε ότι η κάλυψη θα είνια π.χ 640τμ.

 

Στην περισσότερο σύνθετη ζητήθηκαν

1 τοπογραφικό

Διάγραμμα κάλυψης (προσκομίσαμε το ίδιο με της πολεοδομίας)

Τομές Βάσεων και τρόπος έδρασης

Τεχνική έκθεση με έμφαση στον τρόπο έδρασης (εκσκαφές μπετά κλπ)

Φωτογραφίες σφραγισμένες απο μηχανικό για το αγροτεμάχιο.

 

Εκτός απο μια συγκεκριμένη περιοχή που έχει μουλαρώσει χωρίς προφανή λόγο σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η Αρχαιολογία ήταν ένα ευχάριστο διάλειμα στην μιζέρια της αδειοδοτικής :D

Link to comment
Share on other sites

Πάλι καλά που δε σας ζητησαν σεισμικές μελέτες για πετρέλαιο δηλαδη:rolleyes:

 

Για περισσοτερη ελευθερία κινήσεων ,θα ήταν καλυτερα να παίρναμε την άδεια εκσκαφών χωρίς διαγράμματα κάλυψης και λοιπές λεπτομέρειες. Απλό τοπογραφικό και αιτηση για εκσκαφές σε όλη την επιφάνεια θα μας έλυνε τα χέρια σε πιθανές μελλοντικές τροποποιησεις στη χωροθέτηση.Αρκει βεβαια και οι αρχαιολογοι να ειναι συζητησιμοι

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στη Θήβα προ 2-ετίας είχαν ζητήσει δύο (2) Τοπογραφικά, Τεχνική Έκθεση και την Αίτηση.

Άρα είμαι καλυμμένος με αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι έχει κανείς εμπειρία αν η οπτική όχληση που προκαλεί το πάρκο σε αρχαία μνημεία ("βυζαντινό" ναό 5x5 μ. χτισμένο με τσιμεντόλιθους και ελλενίτ) στα 200 μέτρα, μπορεί να απαληφθεί με δεντροφύτευση περιμετρικά του πάρκου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.