Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιστροφέας Refusol


Recommended Posts

Εχει κανεις γνωμη για inverter Refusol 10K?(Αν εχει εγκαταστησει, αποδοση, λειτουργικότητα, ποιοτητα, αξιοπιστία κλπ)

Σε σχετικο τεστ (PHOTON Laboratory June 2010) εχουν τον 11Κ Νο1, ο οποιος δεν πρεπει να κυκλοφορεί?

Τελος ποια η εμπειρία σας (αν εχετε) με τον αντιπρόσωπο? σε θεμα ανταποκρισης, τεχνικής υποστηριξης, τεχνογνωσίας και ταχύτητας εξυπηρέτησης?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παιδιά καλησπέρα,

είμαι νέος μηχανικός και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει χρησιμοποιήσει στις μελέτες του refusol inverters και αν ναι,αν υπάρχει πρόγραμμα προσομοίωσης αντίστοιχο με το sunny design? ευχάριστο εκ τον προτερων

Παρακαλώ μην γράφετε με greeklish. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που τους φέρνει στην Ελλάδα, ώστε να σου δώσουν το αντίστοιχο προγραμματάκι, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με το sunny design,είναι χωρίς gui, ένα απλό excel. Δοκίμασε κάποιο πιο γενικό πρόγραμμα διαστασιολόγησης.

Link to comment
Share on other sites

Όποιος θα ήθελε πρόσφατο excelάκι διαστασιολόγησης με ορισμένα Φ/β πλαίσια που έχω περάσει να μου στείλει pm.Μου το έχει αποστείλει ο αντιπρόσωπος.Δεν είναι δύσκολο στη χρήση αλλά δεν είναι και sunny design όπου είναι πολύ πιο εύχρηστο και με περισσότερες δυνατότηες.

 

Φίλε spyro,πρέπει να ενεργοποιήσεις τις μακροεντολές στο excel και είναι απλό μετά.Το μεγάλο μειονέκτημά του είναι ότι έχει μόνο 1 Mpp(ιχνηλάτη) κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ευέλικτο στις στέγες όπου έχουμε διάφορα προβλήματα σκιάσεων,διαφορετικών κλίσεων κτλ.!

 

Κατά τ άλλα είναι ένα εξαιρετικό προϊόν,πιο ελαφρύ και μικρότερο σε διαστάσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο της SMA,δεν έχει πρόβλημα με εναπομένουσες τάσεις όπως είχε μέχρι πρότινος ο SMA.Το τμήμα υποστήριξης βέβαια είναι πίσω αλλά υποστηρίζουν ότι σε τυχόν πρόβλημα,η αντικατάσταση του μετατροπέα γίνεται μέσα σε 24 ώρες.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου και μια ερώτηση ακόμα αν σου είναι εύκολο.στο excelάκι πως θα σπάσουμε στην διάταξη 1 για παραδειγμα 40 πλαίσια σε 2 strings?

Link to comment
Share on other sites

Κάθε διάταξη αναφέρεται σε ξεχωριστό μετατροπέα.Απλώς σε ένα έργο μπορεί να χεις π.χ. refusol 010K και 020Κ.Άρα παρατηρείς σε κάθε διάταξη,όπως είναι φτιαγμένο το excelάκι δεν σου επιτρέπει να βάλεις διαφορετικό αριθμό φ/β ανά στοιχειοσειρά.Έχει 1mpp άρα ίδιο αριθμό πλαισίων(και φυσικά ίδια πλαίσια) θα πρέπει να "κουμπώνουν" σε κάθε είσοδο DC.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κάναμε εγκατάσταση 10 KW σε δώμα, με REFUsol 10K. Το σύστημα πραγματικά πετάει.Βέβαια ίσως να ευθύνονται και τα πάνελ (Αleo)(30 μοίρες). Γνώμη μου είναι ότι είναι ότι καλύτερο. Eίναι εγκατεστημένο το σύστημα 2 μήνες τώρα και αν συνεχίσει έτσι όπως πάει θα φτάσει σίγουρα τις 1600 kwh/kw. Αν μπορείς να διαστασιολογήσεις με 1 mpp tracker το συστήνω ανεπιφύλακτα.Έχει και το Εthernet έτοιμο και απλά το ενώνεις με το router. To εxcel που δίνει η RefuSol δεν με βοήθησε. Καλύτερα να χρησιμοποιούμε το PV-Sol ή το PV-Syst.

Link to comment
Share on other sites

S.S συγγνώμη αλλά όποιος εγκατέστησε και δούλεψε Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2011 στην Ελλάδα ΠΕΤΑΕΙ! Και οι δύο μήνες ήταν καλύτεροι από πέρυσι. Δεν ήταν θέμε υλικού, αλλά καιρού.

 

Κατά τα λοιπά, τεχνικά όποιος θέλει ας σχολιάσει το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.