Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολλαπλές αυτοψίες πολεοδομίας


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Καταρχήν δεν ξέρω σε ποια ενότητα πρέπει να εντάξω την ερώτηση μου, αν ο διαχειριστής μπορεί ας το μεταφέρει στην κατάλληλη ενότητα.

 

Θέλω την βοήθεια σας γιατί αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα :

 

Ένας γείτονας κάνει συνεχώς καταγγελίες για το σπίτι μου και η πολεοδομία κάθε φορά που κάνει αυτός καταγγελία μου στέλνει χαρτί ότι θα κάνει αυτοψία.

 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 αυτοψίες στο σπίτι μου και μου ήρθε χαρτί για 9η αυτοψία.

 

Ρώτησα στην πολεοδομία αν έχει δικαίωμα η υπηρεσία να με παρενοχλεί με συνεχόμενες αυτοψίες και η απάντηση τους ήταν ότι κάθε καταγγελία ακόμα και αν είναι από τον ίδιο πολίτη έχει διαφορετικό αντικείμενο έλεγχου και για αυτό έχουν το δικαίωνα να κάνουν αυτοψία ξανά και ξανά.

 

Ερώτηση δική μου : Αν ο άλλος μου κάνει 360 καταγγελίες με διαφορετικό αντικείμενο θα μου κάνουν 360 αυτοψίες ?

 

Δεν θα έπρεπε να κάνουν μια αυτοψία να δουν τα πάντα και να μην ξανά έρθουν ?

 

Δεν είναι από την πλευρά της πολεοδομίας κατάχρηση εξουσίας και παρενόχληση του πολίτη οι συνεχόμενες αυτοψίες ?

 

Υπάρχει νομοθεσία που να με προστατεύει σε τέτοιες περιπτώσεις ?

 

Δεν είναι δυνατόν να χάνω είτε την δουλειά μου είτε άλλες υποχρεώσεις για να είμαι εκεί κάθε φορά που θέλει η πολεοδομία. Και φυσικά νιώθω και παρά πολύ ενοχλημένος στο να μπαίνουν στο σπίτι μου όποτε θέλουν.

 

Τις πρώτες 7 φορές τους άφησα χωρίς διαμαρτυρία. Την 8η αρνήθηκα να μπουν και ήρθαν με εισαγγελέα μετά από 15 μέρες. Αν και πάλι μπορούσα να αρνηθώ τελικά τους άφησα και τους είπα μπείτε για τελευταία φορά δείτε τα πάντα και μην με ξανά ενοχλήσετε με αυτοψίες από την στιγμή που στο σπίτι δεν γίνονται εργασίες εδώ και χρόνια. Τελικά μου ξανάρθε χαρτί για αυτοψία και επειδή πάλι δεν τους άφησα, επανήλθαν με εισαγγελική παραγγελία για ακόμα μια φορά !

 

Πως προστατεύεται ο πολίτης φίλοι μου από τέτοια αντιμετώπιση ?

 

Υ.Γ. Ο γείτονας που κάνει τις καταγγελίες μου έχει πει μπροστά μου ότι έχει γνωστό στην πολεοδομία και ότι θα με κάνει να φύγω από το σπίτι μου! Δεν με πειράζει όμως το να υπάρχει ένας κακός – τρελός γείτονας αλλά το ότι βρίσκει μια υπηρεσία να του κάνει τα χατίρια.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τον ηχογραφήσεις ψαρεύοντάς τον να τα λέει αυτά κ μετά να πας σε ένα δικηγόρο να του τραβήξει μια μήνυση?Και χωρίς ηχογράφηση σου φτάνουν 9 καταγγελίες για να τον σταματήσεις.

 

Η πολεοδομία δεν φταίει, τη δουλειά της κάνει, κ μάλιστα αν όντως ο τύπος δεν είχε γνωστό, ούτε μία φορά δεν θα σου είχε έρθει, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που γίνονται διαρκώς νέες καταγγελίες η πολεοδομία είναι υποχρεωμένη βάσει της κάθε καινούριας καταγγελίας να έρθει. Δεν είναι κατάχρηση εξουσίας των υπαλλήλων, αλλά υπηρεσιακό καθήκον τους.

Για ποιό λόγο ο γείτονας σας κάνει καταγγελίες, και δεν εννοώ σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά σε πολεοδομικό. Στηρίζεται σε συγκεκριμένες κατασκευές τις οποίες ο ίδιος θεωρεί παράνομες? Και η πολεοδομία κάθε φορά που έρχεται τι πόρισμα βγάζει, είναι όλα οκ, ή έχει ανοιχτεί φάκελος στα αυθαίρετα?

Ρωτάω, γιατί αν ισχύει το δεύτερο τότε, και για να μη σας ενοχλεί διαρκώς ο γείτονας, αλλά κυρίως για να μην έχετε πρόβλημα νομικό, οικονομικό και πολεοδομικό με το ακίνητό σας, ίσως είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε στο να επιλύσετε το ζήτημα με τη βοήθεια ενός μηχανικού, και αφήστε το γείτονα να χτυπιέται.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου δικηγορο πρεπει να δεις και μαλιστα εχει πολυ ζουμακι η υποθεση σου, πολυ θα ηθελα να ημουν δικηγορος και να σε αναλαμβανα. ωραια υποθεση και απο αυτες που φχαριστιεσαι οταν ερθει η ωρα του σκισιματος - σε 8 χρονια περιπου βεβαια αλλα θα ειναι ωραια πιστεψε με.

 

μην τον αφησεις ετσι. επισης μια επισκεψη στον εισαγγελεα, καθως και στον προισταμενο της πολεοδομιας οπου θα τα πεις ετσι ωραια και απλα που μας τα ειπες θα σε βοηθησει. αν ο γνωστος του ειναι ο προισταμενος, υπαρχει και αντιδημαρχος πολεοδομιας.

 

επισης να μας πεις τι εχει γινει αυτες τις 7 φορες. βρηκαν τιποτα?

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν βγάλεις άκρη με προϊστάμενο - αντιδήμαρχο και αν δεν σου έχουν βρει και τίποτα, υπάρχουν και τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η "εμμονή" χωράει άνετα στα δικηγορικά χαρτιά!

Link to comment
Share on other sites

καλα το σπιτι του γειτονα ειναι η παρθενα μαρια? σε μηχανικο εχεις παει?

 

αν εισαι εσυ σωστος στο κτιριο σου εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ψωμι η υποθεση σου φιλε. Και αν θελεις θα ηθελα πολυ να μου εγραφες σε ποια πολεοδομια συμβαινουν αυτα τα ομορφα. σε πμ αν θες.

Link to comment
Share on other sites

Άστους και την επόμενη φορά να έχεις και το δικηγόρο μαζί σου. Βρες κάποιον που μισούν οι πολεοδομίες υπάρχουν πολλοί. Εαν είναι ιδιώτης του τραβάς ασφαλιστικά μέτρα. Να είναι ο δικηγόρος μάγκας όμως οχι κανένα καλόπαιδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου αλλά δεν έχει τελειώσει το θέμα.

 

Με δικηγόρο μίλησα με αντιδήμαρχο μίλησα με προϊστάμενο πολεοδομίας μίλησα στον εισαγγελέα πήγα ….. αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν μπορείς να ακυρώσεις μια αυτοψία ακόμα και αν είναι η εκατοστή αυτοψία ! Αν σου κάνουν καταγγελίες με διαφορετικό θέμα κάθε φορά θα γίνουν όλες.

 

Αυτό ισχύει είτε έχει βρεθεί παράβαση πριν είτε όχι.

 

Βεβαία κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι πρέπει η πολεοδομία να διαπιστώσει όλες τις παραβάσεις με την πρώτη αυτοψία και όχι να επανέρχεται ξανά και ξανά για να διαπιστώσει παλαιότερες παραβάσεις.

 

Συμπέρασμα μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον 500 καταγγελίες με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και θα έχει την πολεοδομία κάθε μέρα σπίτι του….

 

Βλέπω ότι μερικοί φίλοι έχουν άλλη άποψη αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον δικηγόρο που να τον φοβούνται οι πολεοδομίες όπως αναφέρθηκε.

 

Αν κάποιος γνωρίζει ας μου στείλει μήνυμα.

 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

κάνε εσύ "καταγγελία" στον εαυτό σου

με τη βοήθεια δικηγόρου (αν είσαι σε όλα σωστά)

και ζήτα από την πολεοδομία να κάνει "γενική αυτοψία" (δεν ξέρω αν γίνεται αυτό)

 

από τη στιγμή που τα βρει όλα σωστά

κάθε επόμενη καταγγελία θα πρέπει να γίνει εφόσον πραγματοποιηθούν εργασίες

 

χωρίς εργασίες όμως, γιατί έκανε καταγγελία ο άλλος?

 

έχεις πάτημα να τον καταγγείλεις για διατάραξη οικογενειακής γαλήνης

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου μικρό αυθαιρεσίες βρήκαν.

 

Δεν είναι εκεί το θέμα. Βέβαια εγώ αμφισβητώ ακόμα και αυτά που βρήκαν αλλά δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Θα ταχτοποιήσω με τους προβλεπόμενους τρόπους ότι έχουν βρει.

 

Το θέμα της παρενόχλησης πάντως δεν το γλιτώνεις. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα υπαλλήλων πολεοδομίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι σίγουρος ότι όλα γίνονται κατόπιν συνεννόησης. Έχει κάποιον μέσα ο γείτονας αλλιώς δεν δικαιολογείτε.

 

Αφότου ξεκίνησε ο γείτονας τις καταγγελίες, του έκανα και εγώ μια. Όλες οι δικες του εκτελέστηκαν σε λιγότερο από εβδομάδα και η δική μου μετά από δυο χρόνια! κατήγγειλα το γεγονός ακόμα και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και λοιπόν ? Θα δουν λένε τη υπόθεση μετά από χρόνια γιατί έχουν πολύ δουλειά.

 

Αυτό που κατάλαβα τα τελευταία χρόνια που χρειάστηκα να υπάρξει μια υπηρεσία που να λειτούργει είναι ότι είμαστε ένα τεράστιο ..... (βαλε ότι θες στις τελείες)

 

Πολεοδομία ? Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ? Συνήγορος του πολίτη ? Νομαρχία ? Γενική Γραμματεία Υπεχωδε ? ....... έχω κάνει κάποιες κινήσεις σε δικαστήριο και περιμένω ελπίζω αυτό να δουλεύει αν και κρατώ κάποιες επιφυλάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.