Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Εγω παντως παιδια θελω και να επισημανω ποσο θιγονται καποια συμφεροντα.

Οταν πρωτοξεκινησα σαν επαγγελματιας (οχι υπαλληλος) το 1998 εβρισκα μπροστα μου συχνα αντιπαλο εναν πονηρο ΟΤΕτζη που εκανε και εξω δουλειες.

Τοτε ημουν γραμμενος στον ΣΕΗ θεσ/νικης.Παω λοιπον και καταγγελω στον προεδρο το γεγονος και του ζηταω να πραξει αναλογα και να κυνηγησει τον λαθρεγκαταστατη.Αυτος με ενα υφος ανετο μου λεει ειναι δυσκολο να πετυχουμε κατι ,αστο ρε φιλε.Μετα απο λιγο καιρο μαθαινω οτι ο ΟΤΕτζης ηταν φιλος του και αυτος του σφραγιζε τα σχεδια !!!!!!

Πιστευετε οτι αυτοι οι τυποι μπορουν να εκπροσωπισουν τον κλαδο ? Ειναι λαμογια σας λεω,

Ο συνεταιρος μου πηγε προσφατα στο σεμιναριο που εκανε το ΣΕΗΘ (γιατι εγω πλεον εφυγα και μπηκα στην ΕΕΤΕΜ,μου φαινονται πιο κυριοι) και οι αξεστοι ελεγαν στα ηλεκτρολογακια "μην ανησυχειτε,δεν αλλαζει τιποτα ,ολα ειναι απλα" και τετοιες τριχες,και το σεμιναριο κρατησε 1 ωρα και ολοι τα μαθαν τελεια.......Ελλαδαρα......Αυτα τα παιδια τωρα καλουνται να υπογραψουν υπευθυνα την νεα ΥΔΕ......δεν καταλαβαινουν καν τι σημαινει ρευμα βροχου, και οτι η αντισταση γειωσης δεν μετριεται με με τον ουδετερο κουμπωμενο.

Μου αρεσε πολυ η ιδεα της σφραγιδας στον πινακα....θελει λιγο δουλεμα πρωτα σαν σκεψη και μπορει να πετυχει...

Αναβολη γιατι ειμαθτε απροθαρμοθτα για κατι καλο,,,ΑΟΥΓΚ

Link to comment
Share on other sites

ξερω ηλεκτρολογο που δεν ειναι αδειουχος και εχει οργανο εδω και 14 μηνες και μιλας ντροπη....μηπως ανωτερος απο εσενα που εχεις αδεια πες μου να ξερω?

 

Αν είχα λεφτά θα έπαιρνα ένα ελικόπτερο και ας μην έχω δίπλωμα πιλότου, θα ανέβεις να σε πάω μια βόλτα???

 

Με αυτή τη λογική και αν ο καθένας μπορεί να ασχολείται με ότι του αρέσει δε θέλουμε ούτε ΑΕΙ ούτε ΤΕΙ ούτε καμία άλλη σχολή...θα δηλώνεις σήμερα στον πελάτη οτι είσαι ηλεκτρολόγος και θα παίρνεις τη δουλιά, αύριο δηλώνεις υδραυλικός και μεθαύριο μαθηματικός. Είμαι σίγουρος πως έτσι δε θα μίνεις ποτέ απο δουλιά μέχρι να τελειώσουν τα κορόιδα ή να σε πάρουν χαμπάρι.

Link to comment
Share on other sites

Αν είχα λεφτά θα έπαιρνα ένα ελικόπτερο και ας μην έχω δίπλωμα πιλότου, θα ανέβεις να σε πάω μια βόλτα???

 

 

Συμφωνώ απόλυτα με τον Avdritis.

Το ότι έχει κάποιος ενα όργανο δεν πάει να πει οτί ξέρει και ποίο πολλά απο εσένα.Ειναι απο αυτούς τους τύπους που εαν τους ρωτήσεις γιατί χρησιμοποιούν 1,5 καλώδιο για φωτισμό η 6 για ηλεκτρική κουζίνα θα σου πουν οτι έτσι τους είπε κάποτε ο μάστορας τους.Θα πρέπει ο κόσμος επιτέλους να μάθει για το καλό τους να απευθύνεται μόνο σε αδειούχους ηλεκτρολόγους.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει ο κόσμος επιτέλους να μάθει για το καλό τους να απευθύνεται μόνο σε αδειούχους ηλεκτρολόγους.

Το ερώτημα σχετικά με τη νέα ΥΔΕ, είναι αν μπορεί να το κάνει αυτό

 

Η μόνη λύση....κύριοι είναι να φτιάξει ο κάθε σύνδεσμος μια σφραγίδα......θα σφραγίζεται ο κάθε πίνακας μετά τον έλεγχο!

 

Αυτή τη πρόταση τη θεωρώ παρατραβηγμένη, με την άποψη, ότι τους μετρητές της ΔΕΗ όπως και τους μετρητές νερού, ο άνθρωπος που θα περάσει για να πάρει την ένδειξη είναι υποχρεωμένος να κάνει και ένα οπτικό έλεγχο για να δει αν άλλα έχουν καλός, σε εμάς πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο

Link to comment
Share on other sites

φιλε δεν καταλαβες τι λεω εννοω οτι λαθροεγκαταστατες ειναι ποιο επαγγελματιεσ απο εμας ασε λοιπον τισ μπουρδες που λες εχεις αγορασει οργανο?αυτος ομως εχει ξερει να το δουλευει και δεν τον αναγκασε η καινουργια εδε να το παρει.....και καλυτερο δεν φερνει καμια ευθηνη για την δουλεια που εκανε εσυ ομως εχεις και εγω εχω

 

----Συγχώνεψη----

 

καλα μας κανουν και μας περνουν τις δουλειες....εδω και τοσο καιρο που εχω το οργανο δεν υπαρχει σπιτι που να παω να κανω βλαβη η να βαλω φως και να μην μετρησω το ρελε ξερεις ποσα ρελε εχω βρει και ειναι σκαρτα....

Σεβόμαστε τους συνομιλητές μας....

Δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις...

miltos

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφοι θα ηθελα να κανω 2 προτασεις για την βελτηωσει της νεας ΥΔΕ

1.Να υπαρξει ξεχωριστη ΥΔΕ -ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ για την θεμελιακη γειωση και να υπογραφουν

ηλεκ/γος, ιδιοκτητης και επιβλεπων μηχανικος για την κατασκευει απο τον '' ταδε΄' ηλεκ/γο

2.Να υπαξει επιτελους στο τιμολογιο εργασιων ως βαση τιμολογισεις τα τμ της εγκαταστασης

πχ ηλεκ/κη εγκατασταση σε διαμερισμα 100τμ χ 20ευρω το λυγοτερο =2000ευρω +φπα

αρα ΚΑΝΕΝΑΣ ηλεκ/γος δεν θα εκδωσει ΥΔΕ με αυτο το τιμολογιο σε λαθροεγκαταστατες

Link to comment
Share on other sites

φιλε δεν καταλαβες τι λεω εννοω οτι λαθροεγκαταστατες ειναι ποιο επαγγελματιεσ απο εμας ασε λοιπον τισ μπουρδες που λες εχεις αγορασει οργανο?αυτος ομως εχει ξερει να το δουλευει και δεν τον αναγκασε η καινουργια εδε να το παρει.....και καλυτερο δεν φερνει καμια ευθηνη για την δουλεια που εκανε εσυ ομως εχεις και εγω εχω

 

Δεν καταλαβαίνω φίλε μου το τί θέλεις να πεις με αυτό!! 'Οτι γράφεις στην αρχή το αναιρεί η τελευταία σου πρόταση καθώς επίσης και το δεύτερο σου μήνυμα. Πώς μπορεί κάποιος να ελεγχθεί για τον επαγγελματισμό του όταν δεν φέρει καμία ευθύνη???αγοράζοντας ένα όργανο??? Με συγχωρείς πολύ αλλά απέχουν πολύ τα δικά μου απο τα δικά σου στάνταρντ όσον αφορά τον επαγγελματισμό.

 

Και αν είναι καλύτερο το να δουλεύει κανείς έτσι να γίνει μια ενημέρωση σε φοιτητές πανεπιστημίων και σχολών να μην χάνουν άδικα το χρόνο τους και τα λεφτά του μπαμπά...δίνουν 1500 ευρώ παίρνουν ένα καλό όργανο και αύριο κιόλας βγαίνουν στο επάγγελμα. Μάλλον κάπου δε στέκει όλο αυτό που λες....

 

 

Ζητώ συγνώμη για το off topic

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ο άνθρωπος που θα περάσει για να πάρει την ένδειξη είναι υποχρεωμένος να κάνει και ένα οπτικό έλεγχο για να δει αν άλλα έχουν καλός, σε εμάς πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο

 

Το ερωτημα ειναι ευλογο, οποιον τροπο "πιστοποιησης"/"σφραγισης" και να επιλέξεις πρεπει τουλαχιστον να υπαρχει ενας ελενκτης ο οποιος να μην τα παιρνει την ιδια στιγμη απο λαθροεγκαταστατες και λοιπα λαμόγια. Στην χωρα μας εχει αποδειχθει πως ειναι σχεδον αδυνατο, διοτι ακομα και να βρεις εναν τετοιο εντιμο ανθρωπο συνηθως ξηλωνεται αμεσα λογο κοματικών συμφερόντων. Πιστευω πως ολοι εχουν καποιοα εμπηρεια παρόμοια οπως γραφει και ο φίλος vasilis-foss.

 

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ενα συλλογικο όργανο ελέγχου. Δηλ. ο ενας επαγγελματιας να αναλαβει την υποχρεωση ως μελος της επαγγελματικης του ενωσης να διενεργει ελεγχο σε αντιστοιχο αριθμο εγκαταστασεων που υπογραφει και ο ίδιος. Αν υπαρχει διαφορα αποψεων μεταξυ "επιθεωρητη" και "επιθεωρουμενου" η διαφορα να λυνεται απο μια επιτροπη που θα αποτελειται πάλι απο επαγγελματιες του κλαδου μελη της κατα τοπου ένωσης. Αν δεν προστατεψουμε οι ίδιοι το επαγγελμα μην περιμενουμε απο την "πολιτεια" να το κάνει.:roll:

 

Ασε που εαν ξερεις οτι μεσα σε ενα ευλογο διαστημα μπορει να περασει καποιος συναδελφος (δηλ καποιος που δεν μπορεις να πιασεις στην παπαρολογια) να "δει" την δουλεια που αποδεδειγμενα πλεον εχει κανει τους περισσοτερους τους πιανει μια ξαφνικη επιμέλεια.:grin:

Link to comment
Share on other sites

αλλα λεω αλλα λες το παλικαρι εχει οργανο το δουλευει και προσεχει πολυ την ασφαλεια στον καταναλωτη κε κε και εμεις που εχουμε αδεια δεν εχουμε το καταλαβες????

Link to comment
Share on other sites

..... προσεχει πολυ την ασφαλεια στον καταναλωτη.....

Και καλά θα κάνει να συνεχίσει έτσι, αφού κάποιος άλλος του υπογράφει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.