Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατασταση ΦΒ σε ενα κτιριο και ο μετρητης σε αλλο.


maneni

Recommended Posts

Εχουμε ενα οικοπεδο στο οποιο υπαρχουν 2 κτισματα (πολυκατοικιες) αλλα δεν υπαρχει διαχωρισμος καθετης ιδιοκτησιας. Καθε κτιριο εχει ξεχωριστη οικοδομικη αδεια (+ προσθηκες). Ενας ιδιοκτητης εχει διαμερισμα με ρολοι στο κτιριο Α αλλα θελει να εγκαταστησει το ΦΒ στο κτιριο Β (στο οποιο του ανηκει ο αερας).

Μπορει να γινει αυτο?

 

Εγω θεωρω οτι αφου τα κτισματα του οικοπεδου ανηκουν στην ιδια εσωτερικη ηλεκτρολογικη εγκατασταση μπορει να γινει. Στη ΔΕΗ ομως δεν το πολυκαταλαβανε.

Πριν προχωρησω θα ηθελα τη γνωμη σας αν η σκεψη μου ειναι σωστη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

το ρολοι στο κτιριο Α τροφοδοτει το διαμερισμα του κτιριου Α. Τα ρολογια των διαμερισματων του κτιριου Β βρισκονται στο κτιριο Β.

Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορει να μπει το ΦΒ στο κτιριο Α (εγκριση συνδιοκτητων) αλλα μπορει να μπει στο κτιριο Β.

 

Η αποψη μου ειναι οτι ολα τα κτιρια ανηκουν στην ιδια εσωτερικη εγκατασταση αρα τα ρολογια μπορουν να μπουν οπουδηποτε. Δηλ. θα μπορουσε καλιστα να ειχαν μπει ολα τα ρολογια στο ενα κτιριο ή/και ξεχωριστα σε πιλαρ στα ορια του οικοπεδου.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λες, περισσότερο με μπερδεύεις. Αν έχει δικό του ρολόι το κτίριο Β, γτ να υπάρχει πρόβλημα και να θες ο μετρητής της ΔΕΗ που θα καταγράφει την παραγόμενη ενέργεια να μπει στο κτίριο Α?

Link to comment
Share on other sites

παμε ξανα.

Εχουμε 2 κτιρια (Α και Β) σε ενα ενιαιο οικοπεδο. Ο πελατης μου ειναι ιδιοκτητης διαμερισματος στο κτιριο Α οπου και υπαρχει μετρητης στο ονομα του. Ομως δεν μπορει να κανει το ΦΒ στο κτιριο Α. Μπορει ομως να το κανει στο κτιριο Β (οπου του ανηκει ο αερας). Στο κτιριο Β δεν εχει μετρητη στο ονομα του αφου δεν εχει διαμερισμα.

Ο νομος λεει οτι για να εγκαταστησεις ΦΒ σε δωμα πρεπει να εχεις ιδιοκτητο διαμερισμα και μετρητη στο ονομα σου (με την συγκαταθεση των συνδιοκτητων).

Εγω λεω οτι τα κτιρια (Α και Β) ανηκουν στην ιδια εγκατασταση, αφου δεν υπαρχει συσταση καθετης ιδιοκτησιας. Αρα μπορουμε να βαλουμε το ΦΒ στο κτιριο Β και ας ειναι ο μετρητης στο κτιριο Α.

Θα μπορουσε οι μετρητητες και των 2 κτιριων να ηταν ολοι σε ενα πιλαρ στα ορια του οικοπεδου. Παλι το ιδιο δεν ειναι?

 

Για να δωσω ενα αντιστοιχο παραδειγμα, αν εχουμε ενα οικοπεδο οπου εχει την οικια και σε αλλο κτισμα την αποθηκη (γκαραζ ή οτι αλλο) τοτε μπορει να βαλει το ΦΒ οπου θελει ανεξαρτητα της θεσης του μετρητη.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου ο μετρητης που λες ειναι για το ΦΒ εφοσον εγκατασταθει. Αλλα για να εγκατασταθει το ΦΒ πρεπει να συντρεχουν καποιες προϋποθεσεις (βλεπε παραπανω)...

Link to comment
Share on other sites

Ναι καλέ μου, ξέρω τις προυποθέσεις... Αλλά μάλλον η δικιά σου περίπτωση είναι θέμα πολεοδομίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαχωρισμός καθέτης ιδιοκτησίας. Μάλλον το βλέπω να πρέπει να αλλάξεις τις οικοδομικές άδειες για να μπορεί ο πελάτης να βάλει ΦΒ στο κτίριο Β.

 

(γυναίκα είμαι)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.