Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΟΣ


idog

Recommended Posts

Ζήτησα και πήρα παραστατικά από εκσκαφή, μπετά, ικα. Επίσης υπάρχουν οι αποδείξεις τραπέζης από τις τμηματικές πληρωμές μέχρι εξόφλησης των συμφωνηθέντων.

Από το αγροτεμάχιο έχουν πωληθεί οι περισσότερες οριζόντιες ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχει κάνει άλλος ιδιοκτήτης έναρξη εργασιών μέχρι σήμερα. Σε όμορα αγροτεμάχια

του ίδιου οικοπεδούχου υπάρχουν οικοδομές σε εξέλιξη, μίας εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι αποδέχτηκε τις προσαυξήσεις ( καπέλα μπήκαν και στις υπόλοιπες εργασίες)

που του επέβαλε ο κατασκευαστής γιατί ήταν αιτιολογημένες αλλά τον γονάτισαν οικονομικά και τον έβγαλαν εκτός προϋπολογισμού.

Ο κατασκευαστής δηλώνει: "Τι είναι να δώσεις τα παραπάνω που σου ζητάω, όταν για να τελειώσεις θα χρειαστεί να ξοδέψεις 100.000€/ τμ ";

Link to comment
Share on other sites

Η εργασία έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με τα σχέδια.

 

Έχω την εντύπωση πως θα έπρεπε να είχατε πάει σε συμβολαιογράφο προκειμένου να συνταχθεί εργολαβικό συμβόλαιο παρουσία δικών σας συμβούλων. Έτσι γίνονται οι σοβαρές συμφωνίες.

Συγγραφή υποχρεώσεων υπήρχε?

Προσυμφωνημένος τρόπος κοστολόγισης τυχών πρόσθετων εργασιών υπογράφτηκε?

 

Το συμφωνητικό έχει κατατεθεί εφορία?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μόνο ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό , εις διπλούν , που υπογράφτηκε στο γραφείο του κατασκευαστή .

Ο δικηγόρος είπε πως οι περισσότερες κατασκευαστικές συμφωνίες εκτελούνται κατ' αυτόν τον τρόπο.( τις προσδιόρισε στο 90%) . Το συμφωνητικό έπρεπε να τηρηθεί...

Ο κατασκευαστής υπέγραψε, αλλά δεν τήρησε, τα παρακάτω:

.... Πέραν του ανωτέρω ποσού ουδεμία υποχρέωση έχει ο ιδιοκτήτης να καταβάλει για οποιοδήποτε λόγο και αιτία και θεωρείται ότι έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του.!

Γιατί έγινε το συμφωνητικό; ρώτησε ο δικηγόρος τον μηχανικό. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση...

Link to comment
Share on other sites

Σε όσους μηχανικούς - κατασκευαστές εχω εργαστεί,

μόνο σε συμβολαιογράφο έκαναν τα εργολαβικά τους. Έτσι εξασφαλίζονται και οι δύο πλευρές καλύτερα.

Ιδιωτικό συμφωνητικό στον χώρο της οικοδομής θεωρούσα (μεχρι πρόσφατα) πως υφίσταται μόνο μεταξύ κατασκευαστή και υπεργολαβου.

Είναι πολλά τα θέματα (εργατικα ατυχήματα, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) που με ένα απλό συμφωνητικό ο ιδιοκτήτης είναι μετεωρος. Αντιθέτως με το συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης είναι πολύ καλύτερα εξασφαλισμενος απέναντι στις χιλιάδες κακοτοπιές που κρύβει μια οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι καταλαβαίνω έπρεπε εκτός του δικηγόρου που ασχολήθηκε με την αγοραπωλησία μέχρι και την υπογραφή του συμβολαίου και τη μεταβίβαση στο υποθηκοφυλακείο, να απασχολήσω ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από συμβολαιογράφο, δικό μου μηχανικό και ποιος ξέρει τι άλλο για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον οικοπεδούχο-μηχανικό μελετητή-επιβλέποντα-κατασκευαστή.

Απ΄ότι καταλαβαίνετε όλα αυτά για να γίνουν, όπως πολύ σωστά γράφετε, για ένα σπίτι με κύριους χώρους 33τμ ,εκτός σχεδίου, σε συγκρότημα κατοικιών, καθιστούν το κόστος απαγορευτικό και καλά θα κάνουν όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές να τον σκεφτούν σοβαρά πριν ξεκινήσουν παρόμοια περιπέτεια.

Τώρα όμως τι γίνεται; Είμαι καταδικασμένος να βλέπω το σκελετό του σπιτιού από μακριά; Δεν υπάρχουν νόμοι; Υπηρεσίες που ασχολούνται;

Έχω γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε δικηγόρο - μηχανικό , πολεοδομία, τεχνικό επιμελητήριο.

Δεν τους έχει ξανατύχει να θέλει ο ιδιοκτήτης να αλλάξει μηχανικό επιβλέποντα επειδή δεν μπορεί να συνεργαστεί νόμιμα και ωραία μαζί του;

Δεν γνωρίζουν τη διαδικασία; Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Υπάρχει νομικό κενό; Επτωχεύσαμε κι έδώ; Τι άλλο να πω;

Τι θα γίνει τελικά; Όλοι μου λένε περίμενε αύριο, μεθαύριο, θα βρούμε λύση. Υπομονή. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Να πουλάει όσο θέλει και να ζητάει επιπλέον ό,τι θέλει επειδή έφτιαξε μονοπωλιακή κατάσταση τύπου παλαιοτσιφλικά και βλέπει τους πελάτες ως υποζύγιά του.

Στο δια ταύτα. Έκανα λάθη στην συνεργασία μου. Τα πληρώνω. Ως πότε;

Λύση υπάρχει; Ευχαριστώ όσους διάβασαν αυτές τις γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

Εργολαβικο συμφωνητικο σε συμβολαιογραφο, 1η φορα ακουω...

Το χεις κανει συναδελφε?

 

Δηλαδή έχεις δει ποτέ εργολαβικό συμφωνητικό που να μη γίνεται σε συμβολαιογράφο υπό μορφή επίσημου συμβολαίου; Σε ποια χώρα; Στην Ουγκάντα;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

 αδεια του 07 .Το εργο εχει ολοκληρωθει  κ εκκρεμουν τακτοποιησεις κατα 4178..Εχουν πληρωθει ως τωρα μονον οι μελετες στους δυο αλλους μηχανικους μ τον Α να εχει τα στατικα και τον Β να εχει τα υπολοιπα.Ο Α παραιτειται κ ο Β απεβιωσε   .Καλουμαι  να αναλαβω την επιβλεψη  κ τις τακτοποιησεις κ να παρουμε ρευμα .

Στις αμοιβες τι θα βαλω?

1.αναθεωρηση ως προς την επιβλεψη κ  τα αναλογα ποσοστα?δηλ καποιο ποσοστο στην επιβλεψη των στατικων μιας κ καποιο ποσοστο το εχει κανει ο  Α συναδελφος και 100% στον Β που απεβιωσε?

2.απλως   βγαζω αμοιβη  επιβλεψης για το εργο ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.