Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Κάτι παραπάνω είναι. Δε λέω ότι είναι η λύση, αλλά κάτι είναι. Δεν είναι λίγο να μπορώ να δουλέψω έστω 6 μήνες σερβιτόρος με "εργόσημο" ή να μπορώ να πάω 2 χρόνια στο χωριό μου να βάλω πατάτες και φασόλια, γλυτώνοντας τα 4 χιλιάρικα το χρόνο του ΤΣΜΕΔΕ. Τώρα κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο!

Edited by tpanag
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω κατα ποσο αλλαζει κι αυτο ανα υποκαταστημα, αλλα οταν ειχα τελειωσει τις σπουδες μου (εξωτερικο) και επρεπε να περιμενω στα σιγουρα πανω απο χρονο για να ξεμπερδεψω με δοαταπ σκεφτηκα να παρω αυτη τη ρημαδα τη καρτα.. εκανα το λαθος (τελικα) να τους πω επαγγελμα -μη λεγοντας το μηχανικος αφου δεν ειχα την αναγνωριση- και δε μου επετρεπε να γραφτω με τιποτα εκεινη την ωρα λεγοντας οτι οσοι ειναι πολυτεχνειου απαγορευεται!! κατεληξα να ξαναπαω αλλη μερα και εν τελει γραφτηκα ως αποφοιτη λυκειου!! ολα αυτα στον οαεδ πατησιων (λεωφορος ηρακλειου).

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε δούλευα με ΙΚΑ (δεν είχα δώσει ΤΕΕ) και όταν έφαγα σουτ...Μπήκα στο ταμείο ανεργείας του ΟΑΕΔ και έπαιρνα και επίδομα. Κατά την διάρκεια έδωσα ΤΕΕ και γράφτηκα στο ΤΣΜΕΔΕ. Συνέχισα όμως να παίρνω το επίδομα ανεργείας. Δεν τους είπα ποτέ ότι γράφτηκα ΤΕΕ έπαιρνα τα λεφτά και την έκανα όταν βαρέθηκα να κολλάω αυτοκολλητάκια στην κάρτα... :mrgreen:

 

Υγ. Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα (Μαρούσι) μου είχαν πει πάντως πως θα μπορούσα να παραμείνω στον ΟΑΕΔ για όσο διάστημα είμαι άνεργος ακόμα και με ΤΣΜΕΔΕ, ΑΝ δεν κάνω έναρξη επαγγέλματος (που δεν έχω κάνει)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω μία ερώτηση.

 

Τον Οκτώβρη γράφτηκα στο ΤΕΕ (Μάλλον έκανα βλακεία). Πάραυτα μέχρι σήμερα παραμένω άνεργος. Δεν έχω δουλέψει ποτέ σα μηχανικός. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δούλευα με ασφάλεια ΙΚΑ και ως εκ τούτου διατηρώ κάρτα ενεργείας στον ΟΑΕΔ. Έναρξη επαγγέλματος δεν έχω κάνει και ούτε το σκέφτομαι. Η ερώτηση μου είναι η εξής, υπάρχει κάποιος τρόπος να μην πληρώσω εισφορές για όσο καιρό παραμένω άνεργος (αφού αυτό αποδεικνύετε και μέσω του ΟΑΕΔ) ? Ποιές ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω. Υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να πληρώσει εισφορές προς το Τσμέδε? Πώς είναι δυνατόν να μου ζητήσουν να πληρώσω απ' τη στιγμή που από τότε που τελείωσα το φανταρικό τα μοναδικά λεφτά που περιμένω να εισπράξω είναι αυτά της απογραφής??

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε απο την στιγμη που γραφτηκες στο ΤΕΕ ,θα πληρωνεις εισφορες ΤΣΜΕΔΕ.............Δεν υπαρχει τροπος να το αποφυγεις.......

 

ειναι στην ιδια θεση με εσενα χιλαδες μηχανικοι , αλλα το ΤΕΕ , ΤΣΜΕΔΕ κωφευουν.............

 

δεν εχει σχεση αν εχεις εναρξη ή οχι................

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως τα λέει ο Σάββας. Και εγώ κάποτε δούλευα σε νυχτερινό μαγαζί με ΙΚΑ και παράλληλα έδωσα ΤΕΕ. Οι εισφορές άρχισαν να μετρούν από την ημέρα εγγραφής...Το μόνο που μου έμεινα ενθύμιο ήταν η κάρτα του ΟΑΕΔ, όταν απολύθηκα από το μαγαζί. Οι εισφορές όμως συνέχιζαν.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.