Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή σχολής στο μηχανογραφικό


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

και εμενα στην σχολη μου μου εχουν πει οτι με το που βγω θα παιρνω 30000 euro οτι θα με παρουν στο MIT και οτι ειμαστε απο τις καλυτερες σχολες σε προπτυχιακο επιπεδο στην ευρωπη και οτι οι περισσοτεροι απο εμας θα πανε στην NASA... μην πιστευεις οτι σου λενε οι καθηγητες και τα site των σχολων ... χαιρω πολυ και οτι εχεις καποια επαγγελματικα δικαιωματα που σου δινονται στην ελλαδα δεν ισχυει το ιδιο στο εξωτερικο ... Κι οι μηχανολογοι εχουν δικαωμα να υπογραψουν και ηλεκτρολογικες μελετες και ενιοτε και μελετες χημικου μηχανικου ( συμφωνα με τα επαγγελματικα προτυπα της ελλαδας) αλλα απο εκει και περα οταν θα μας ανοιξουν το επαγγελμα και θα κανουμε μελετες για τα μισα και λιγοτερα χρηματα αποτι σημερα θα δεις τα δικαιωματα του καθενος ποια θα ειναι ....

Link to comment
Share on other sites

Ο dimmis δεν είπε πως είμαστε οι καλύτεροι και πως θα πάμε στη nasa.Εσυ είπες πως τα δικαιώματα μας δεν είναι σαφή.Πράγμα λάθος.Τα δικαιώματα μας είναι σαφή, αυτό σου επεσήμανε.

 

Μεγαλοστομίες τύπου ΜΙΤ και NASA που κολλάνε?

Link to comment
Share on other sites

Για τα παραπανω και επειδη οι μηχανολογοι εχουν επαγγελματικα δικαιωματα αρκετα σου λεω μηχανολογος και οχι ναυπηγος.

ναι αλλά oι ναυπηγοί δεν έχουν και τα δικαιώματα των μηχανολόγων μηχανικών;

Link to comment
Share on other sites

Ο dimmis δεν είπε πως είμαστε οι καλύτεροι και πως θα πάμε στη nasa.Και εμάς οι καθηγητές αυτά μας λένε...Εσυ είπες πως τα δικαιώματα μας δεν είναι σαφή.Πράγμα λάθος.Τα δικαιώματα μας είναι σαφή, αυτό σου επεσήμανε.

 

Μεγαλοστομίες τύπου ΜΙΤ και NASA που κολλάνε?

 

κοιτα φιλε για τις μεγαλοστομιες που λες απλα να σου λεω τι μας λενε οι καθηγητες μας ... Τωρα το αν ειναι πραγμα λαθος απλα να σου πω οτι ενας γνωστος μου που εργαζεται αν την ξερεις στην Chevron Energy Solutions οταν ειχαμε κανει την συζητηση για τα μαθηματα και τα επαγγελματικα δικαιωματα μηχανολογων και ΜΠΔ μου ειχε πει απλα οτι οπως ειπα και παραπανω τα επαγγελματικα δικαιωματα των ΜΠΔ δεν ειναι σαφη .... και τελος παντων εχουμε αρχισει και ξεφευγουμε απο το θεμα ...

Link to comment
Share on other sites

"ναι αλλά oι ναυπηγοί δεν έχουν και τα δικαιώματα των μηχανολόγων μηχανικών;"

 

Οι Ναυπηγοι εχουν ολα τα δικαιωματα των ΜΜ συν φυσικα για το

αντικειμενο της ναυπηγικης. Για μενα ειναι αυτη τη στιγμη η σχολη

με την καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση μιας και υπαρχει

μολις μια σχολη που εισαγει 60 ατομα το χρονο σε αντιθεση με

τους 1000-2000 ΜΜ και τους 2000 ΠΜ.

Link to comment
Share on other sites

εχω μια απορια σχετικα με τους ΜΠΔ και θα ηθελα μια αντικειμενικη απαντηση απο παιδια που φοιτουν ακομα κ στο συγκεκριμενο τμημα...το γεγονος οτι πλεον,οσον αφορα τα επαγγελματικα δικαιωματα,ειναι σε καποιο βαθμο ισοτιμοι με τους Μηχ.Μηχανικους τους καθιστα και ισοτιμους στην αγορα εργασιας??δηλαδη οι ΜΠΔ και οι ΜΜ θα αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο στην αγορα εργασιας η παντα θα προτιμωνται οι δευτεροι???

Link to comment
Share on other sites

giwrika σε μια καπιταλιστικη κοινωνια κερδιζει ο καλυτερος ... ενας ΜΠΔ μπορει να παρει την θεση ενος ΜΜ αν ειναι αρκετα καλος απο προσωπικη εμπειρια ΟΜΩΣ για να εισαι καλος πρεπει να ψαχτεις και αυτο ισχυει σε καθε επαγγελμα ... Απλα κοιτα τα 2 προγραμματα σπουδων των ΜΜ των ΜΠΔ και κοιτα σε ποια μαθηματα υστερουν οι δευτεροι και οταν θα εισαι μεσα στην σχολη των ΜΠΔ θα πρεπει να εκμεταλλευτεις την ευκαιρια και να γινεις οσο καλυτερος μπορεις ...

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα το "τουπέ" που έχουν οι απόφοιτοι του ΕΜΠ(και καλά κάνουν) πάντα θα υπάρχει.Γενικά έχοντας ρωτήσει δεκάδες αποφοίτους, για τους περισσότερους εργοδότες μετράει η εργατικότητα και ο χαρακτήρας.Αν ξέρεις να κάνεις μια δουλειά καλύτερα απο εναν μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο δεν έχεις λόγο να φοβάσαι τίποτα.Αλλά εγώ είμαι ακόμα φοιτητής καλύτερα να ρωτήσεις εναν εργαζόμενο διπλωματούχο...Εγω που έχω ρωτήσει αρκετούς τελειόφοιτους πάντως, ξεκινάνε να εργάζονται ενω χρωστάνε ακόμα τη διπλωματική, και μετά συνεχίζουν στην ίδια εταιρία με μεγαλύτερο μισθό.Ξέρω παιδιά που ενω τελειώνουν το ΜΠΔ συνεχίζουν για μεταπτυχιακό στο tuc, κ πάλι βρίσκουν δουλειά στα Χανιά στο αντικείμενο τους(κατά τη διάρκεια του master).

 

Αλλά και πάλι, και να υπάρχει "ρατσισμός" στην αγορά εργασίας τι σε νοιάζει?Άμα ξέρεις να κάνεις τη δουλειά καλύτερα απο τον άλλο δεν θα σε προτιμήσει ο εργοδότης?Χέστηκε τι και που έχεις τελειώσει, άμα του βγάλεις κέρδος δεν έχει λόγο να μη σε πάρει.Αυτή είναι η δική μου λογική.

 

Τι να σου πω τώρα λες να έχω πέσει στις εξαιρέσεις και ο κανόνας να είναι οτι οι εργοδότες κοροιδεύουν τους ΜΠΔ?Για αυτό σου λεω αν σε ενδιαφέρει η σχολή καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον διπλωματούχο.Και εδω στο forum έχει αρκετούς που θα σου απαντήσουν.Προσωπικά κανείς δεν μου έχει πεί είτε τελειόφοιτος είτε εργαζόμενος, οτι η πιάτσα φτύνει τους ΜΠΔ...Λές να είναι άνεργοι και να με κοροιδεύουν?

 

Έχουν γίνει πολλές έρευνες και απο το ΤΕΕ, και απο το ΥΠΕΠΘ(ή όπως αλλιώς το λένε τώρα) και όλες δίνουν στους ΜΠΔ ίδιες απολαβές και ίδια αποκατάσταση με τους μηχανολόγους.

 

Αλλά σου ξαναλέω, καλύτερα να ρωτήσεις έναν απόφοιτο.Και οι ΜΠΔ δεν είναι ως ένα βαθμό ισότιμοι είναι ακριβώς ισότιμοι.Έχει βγάλει απόφαση και το ΤΕΕ για αυτό, και ο σύλλογος Μ-Η, και το tuc και το συμβούλιο της επικρατείας.Μπορώ να σου στείλω τα σχετικά έγγραφα, τα έχω όλα.Αν σε ενδιαφέρει η σχολή ρίξε μια ματιά και στο σύλλογο αποφοίτων, θα βρείς και εκεί πολυ χρήσιμο υλικό.

 

digia +1000

 

@MscEng

 

Πόσο δίκιο έχεις...αλλά δεν είναι κρίμα που σε μια χώρα που η ναυτιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή κέρδους(πρώτος νομίζω είναι ο τουρισμός) να υπάρχει μόνο ενα ΑΕΙ ναυπηγών και να παίρνει 60 άτομα το χρόνο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.