Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλευρικό χτίσιμο pilotis


Recommended Posts

Καλημέρα σας. Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι νόμιμο ή όχι να χτίζεται τελείως η πυλωτή στο συνορο του οικοπέδου, δλδ στο όριο γειτνίασης με άλλη ιδιοκτησία? Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση? Η πυλωτή πρέπει να μένει ανοικτή ή να χτίζεται? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Χτίζεις απαραιτήτως. Εννοείται μόνο οι πλευρές που είναι στο όριο. Θα σου πρότεινα διπλή τοιχοποιία

Link to comment
Share on other sites

γιατί διπλή τοιχοποιία? επομένως όλες αυτές οι πυλωτές που είναι από παντού ανοιχτές, ακόμα και στο σύνορο, δεν είναι απολυτα νόμιμες, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Στο σύνορο πρέπει να χτίζεις απαραιτήτως. Τώρα για διπλή ή μονή τοιχοποιία, δεν έχω επιχειρήματα υπέρ της μιας ή της άλλης λύσης. Το μόνο που έχω να πω ως πολιτικός μηχανικός είναι ότι αν βάλεις διπλή αντί για μονή αλλάζει σε μεγαλύτερο βαθμό η στατική συμπεριφορά του κτιρίου στη στάθμη της pilotis, άσχετα αν οι περισσότεροι συνάδελφοι δε δίνουν σημασία σε αυτό το γεγονός.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι σε υποχρεώνει κανείς να χτίσεις, αλλά καλό είναι όπως ανέφερε και ο EngXanthi για στατικούς λόγους να χτίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Από τον κτιριοδομικό (Τοίχοι στα όρια των οικοπέδων - Μεσότοιχοι - Περιφράγματα):

"Ειδικά όταν κατασκευάζεται κτίριο σε υποστυλώματα (pilotis) σε επαφή με το κοινό όριο δεν είναι υποχρεωτική η κατασκευή του τοίχου της παρ. 1 στη θέση της pilotis. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κατασκευάζεται περίφραγμα."

Για στατικούς λόγους βέβαια, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Link to comment
Share on other sites

Στατικά, μπορεί να είναι καλό να χτιστεί , μπορεί να είναι και κακό! να χτιστεί <<γερά>> ένα και μόνο τμήμα και μάλιστα μεγάλου ανοίγματος και στο όριο.

 

Οι ενισχύσεις pilotis με ισχυρή τοιχοποιία γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και όχι αυθαίρετα,όπου βολευει για αρχιτεκτονικούς λόγους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.