Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συσκευή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.


antonis l

Recommended Posts

Καλησπέρα.Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση.

Γνωρίζετε εάν υπάρχει συσκευή (προφανώς κάποιο inverter με μπαταρια) που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να συνεχίσει να τροφοδοτεί με ρεύμα τον κυκλοφορητή του λέβητα ξύλου ή του ενεργειακού τζακιού ωστε να συνεχίστεί κανονικά η ροή του νερού και να αποφύγουμε τον βρασμό?

Εαν ναί που θα μπορούσα να προμηθευτώ αυτό το μηχανισμό ή θα πρέπει να το φτιαξω μονος μου??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει στην αγορά μια μεγάλη γκάμα τριφασικών και μονοφασικών Συστημάτων Αδιάλειπτης Τροφοδοσίας - UPS, η οποία εξασφαλίζει την σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία των εφαρμογών του χρήστη και την εγγυημένη προστασία του έναντι όλων των ανωμαλιών του δικτύου της ΔΕΗ.

 

Η παροχή τάσης από το ηλεκτρικό δίκτυο είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αναξιόπιστη και ανεπαρκής για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες είναι εκτεθειμένες καθημερινά σε διαταραχές δικτύου, όπως υπερτάσεις, υποτάσεις ή και διακοπές μικρής ή μεγάλης διάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτωση διακοπής ρεύματος το ξύλο συνεχίζει να καίγεται και να παράγει θερμότητα χωρίς ομως να έχουμε κυκλοφορία νερού αρα εδω εχουμε ενα θέμα το οποιο πρέπεινα λυθεί προφανώς με κάποια συσκευή(inverter μπαταρια φορτιστη).Και απλα ρωτάω αν υπάρχει κάποια στο εμπόριο.

Ευχαριστω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανοιχτό δε θα ειναι το σύστημα? Το νερό θα κυκλοφορεί ακόμα και χωρίς κυκλοφορητή πάντως μέχρι να κρυώσει.

 

Αν υπάρχει κατι οικονομικό όμως αλλάζει το θέμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...Γνωρίζετε εάν υπάρχει συσκευή (προφανώς κάποιο inverter με μπαταρια) που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να συνεχίσει να τροφοδοτεί με ρεύμα τον κυκλοφορητή...?

Εαν ναί που θα μπορούσα να προμηθευτώ αυτό το μηχανισμό ή θα πρέπει να το φτιαξω μονος μου??

 

αυτό που περιγράφεις είναι ένα UPS!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

kosmas85

Εχουμε μεν ανοιχτο κυκλωμα αλλα με μικρης διατομης σωληνωσεις συνηθως οποτε αυτο που λες δεν μπορει να πραγματοποιηθει διοτι δεν θα μπορει να κυκλοφορησει γρηγορα το κρυο και το ζεστο νερο ενω εμεις ταυτοχρονα θα παραγουμε θερμοτητα με τον αρχικο ρυθμο οποτε η καταληξη θα ειναι ιδια.

 

x_user

Εχεις δικιο για το UPS εκανα την δουλεια μου και βρηκα κατι..ελπιζω να καλυψει τις αναγκες του συστηματος.

 

 

Σας ευχαριστω ολους

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε ανοιχτό δίκτυο, εννοούμε με ανοιχτό δοχείο διαστολής. Αυτό δεν έχει να κάνει με την φυσική κυκλοφορία του νερού, η οποία οφείλεται στην άνωση (διαφορά πυκνότητας μεταξύ του νερού στη στήλη προσαγωγής και επιστροφής).

 

Σημείωση: Για μικρά ύψη εγκατάστασης, τα αντεπίστροφα με ελατηρίο μπορούν να μηδενίσουν την φυσική ροή.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξαν τα δεδομένα... πετύχαμε την ψυχρή σύντηξη ;)

 

Το προϊόν

Αφετηρία της υπόθεσης είναι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου στην Ιταλία. Με βάση την ανακάλυψη αυτή μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του. Τα δικαιώματα για την αξιοποίηση και την βιομηχανική εκμετάλλευση (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) της εφεύρεσης των Ιταλών για όλο τον κόσμο εκτός από την Αμερική τα πήρε η ελληνική πολυμετοχική εταιρεία Δευκαλίων.

 

Η εταιρεία φρόντισε, στηριζόμενη σε έλληνες επιστήμονες, να «μεταφράσει» τεχνικά τα επιστημονικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μετά την αρχική ενεργοποίηση της, παράγει θερμότητα χωρίς την ανάγκη περαιτέρω τροφοδοσίας και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί ρύπους ή επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες. Η θερμική αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση χώρων και ένα ποσοστό της, γύρω στο 40%, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός κοινού μετατροπέα (inverter).

 

Το τρίτο στάδιο είναι αυτό το οποίο ξεκίνησε ήδη, για την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας, σε μαζική κλίμακα, αυτής της συσκευής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.