Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Πολιτικός μηχανικός ή δομικών έργων ?


Recommended Posts

Συνάδελφε spy1551 πιστεύω το ξέρεις οτι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε τρελοί. Όταν κάτι μας ξεπερνάει έχουμε συναδέλφους Διπλωματούχους να συνεργαστούμε ώστε να γίνει η δουλειά προς το συμφέρον όλων. Μπορεί να κάνω εγώ π.χ. ένα απλό διώροφο και να μου το συνυπογράψει ένας συνάδελφος που με εμπιστεύεται αλλά αμα είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να κάνω θα του το δώσω να το κάνει μόνος του. Δεν είναι ντροπή αλλά η πραγματικότητα. Μέσα απο όλη αυτή τη διαδικασία ο κάθε επαγγελματίας πρέπει να διασφαλίζει την ποιότητα της δουλειάς του. Επομένως συμφωνώ μαζί σου οτι άλλα είναι τα σημαντικά σε μια συνεργασία.

Link to comment
Share on other sites

Συγγώμη ρε συνάδελφει είναι θέμα αυτό για να ασχοληθείτε;ο άνθρωπος στην ανάρτηση Νο 3 βγάζει κακία και δείχνει ότι είναι εντελώς άσχετος και μας μιλάει και για το ηθικό του θέματος!!!

 

Καλημέρα φίλε GMEPH

Από ότι βλέπω είσαι πτυχιούχος Τ.Ε. και εξαγριώθηκες.. Το ξαναέγραψα αλλά θα σου ξέφυγε. Δεν είχα πρόβλημα με την σχολή του αλλά με την κοροϊδία.. οπότε το ποιος βγάζει κακία κοίτα στον καθρέπτη σου για καλύτερα αποτελέσματα.

έχω άδικο σε αυτό που έγραψα στην ανάρτηση Νο3? Εκτός και αν το ΤΕΙ Πειραιά είναι ίδιο με το Πολυτεχνείο… τότε πάω πάσο.

Όσο για το άσχετος… ναι είμαι άσχετος γι αυτό ρωτώ..

Τα πράγματα τα λέει ακριβός με το όνομα τους ο φίλος Apostol στην ανάρτηση Νο.34

Link to comment
Share on other sites

Αν και ο κύριος bromiaris είναι λίγο "σκληρός" στις εκφράσεις του (βλ. αναρτ.#3) θεωρώ ότι έχει δίκιο... θα πρέπει επιτέλους οι συνάφελφοι τεχνολόγοι να μην αποποιούνται του τίτλου τους και των σπουδών τους προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αλλά υπάρχει και διαφορά πως να το κάνουμε;

Πολλές φορές όταν αναφέρω την σχολή μου ΤΕΙ Πολιτικών Έργων Υποδομής με ρωτάνε "Πολιτικών τί;" ... την επόμενη φορά δεν θα ρωτήσουν!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Zografos_k βλέπω με χαρά πως δεν συμφωνούμε μόνο μουσικά. Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά. Πας σε ένα γραφείο για να σου βγάλει π.χ. μια άδεια. Σου βγάζουν τα σχέδια σου αρέσουν και προχωράς. Απο εκεί και πέρα έχει καμία σημασία ποιός έκανε, ποιός υπέγραψε και ποιός έτρεξε τις μελέτες στη πολεοδομία? Αν το αποτέλεσμα σε καλύπτει και ο άνθρωπος με τον οποίο συνάλλασεσαι είναι φερέγγυος και σοβαρός πιστεύω δεν έχει καμία σημασία. Απο εκεί και πέρα έχω ξαναπεί σε σημείο γραφικότητας οτι αν μας αφήναν έστω και το 2-όροφο να υπογράφουμε μόνοι μας θα λυνόταν το πρόβλημα. Πιο πολύ το ψυχολογικό γιατί ξέροντας οτι δικαιούσαι να υπογράψεις ενα οικοδομικό έργο μόνος σου θα έιχες την ευχέρεια να μην κρύβεσαι πίσω απο λέξεις και περίεργες ειδικότητες. Αν όμως υπήρχε και δουλειά μεγαλύτερη κατευθείαν στο φίλο και συνεργάτη Διπλωματούχο να τη κάνει αυτός. Έτσι το βλέπω εγώ αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.Πιστεύω οτι έτσι θα ηταν τα πράγματα πιο φυσιολογικά στην αγορά και θα ξεχώριζαν και οι καλοί απο τους κακούς αφού θα κοβόταν η δουλειά σε όσους ζούν μόνο σφραγίζοντας δουλειές άλλων.

Link to comment
Share on other sites

@yvonne μιας και αναφέρθηκες σε τίτλους, να σου πω πως δεν υπάρχουν (πλέον) τεχνολόγοι μηχανικοί, μόνο πτυχιούχοι μηχανικοί. Εκτός και αν είσαι από τους παλιους και πήρες πτυχίο από τα ΚΑΤΕΕ οπότε πάω πάσο.

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος χρησιμοποιεί συνθετικά της σχολής και του πτυχίου του σύμφωνα με τις οδηγίες του μπου....οκράτους μας,τώρα αν είναι τόσο στόκος και δεν λέει ότι είναι πτυχιούχος ή Τ.Ε. είναι άξιος της μοίρας του,δεν μπορούμε όμως να τσουβαλιάζουμε ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο χωρίς να γνωρίζουμε..

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι, τους ΠΜ κυρίως. Αν έγραφε στη ταμπέλα ότι προσφέρει υπηρεσίες Πολιτικού Μηχανικού θα το θεωρούσατε πιο θεμιτό;

Link to comment
Share on other sites

Αν έγραφε στη ταμπέλα ότι προσφέρει υπηρεσίες Πολιτικού Μηχανικού θα το θεωρούσατε πιο θεμιτό;
Μα υπηρεσίες Πολιτικού Μηχανικού ειδικότητας Δομικών Έργων προσφέρει. Τι ερώτηση είναι αυτή ???

Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων Τ.Ε. είναι ο άνθρωπος. Άλλο αν είπε ότι είναι διπλωματούχος το οποίο και βέβαια είναι λάθος.

Ο άνθρωπος το είπε. Είναι Δ.Υ. δεν γνωρίζει. Τώρα πιστεύω να κατάλαβε. Η όλη παρεξήγηση έγινε επειδή του είπαν ότι είναι διπλωματούχοι, το οποίο βέβαια είναι λάθος και κακώς του συστήθηκαν ως διπλωματούχοι.

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε. μια χαρά είναι για την ειδικότητά τους. Και για τα συνήθη έργα της τάξης του 75% στην Ελλάδα ότι αφορά οικοδομικά είναι επιστημονικά καταρτισμένοι.

Εντάξει τώρα bromiaris ??? Πιστεύω να σου λύθηκαν όλες οι απορίες. Και για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Οι πτυχ. Μηχανικοί ειδικεύονται σε έργα της επιστήμης του Μηχανικού στα δομικά (ή έργων υποδομής, βλέπε οδοποιία, υδραυλικά, τεχνικά κ.τ.λ.) και οι συνάδελφοι διπλωματούχοι σε όλα τα έργα φύσης Μηχανικού.

Τέλος και over.

 

Αν θέλετε μονομαχία για μια ακόμη φορά διπλωματούχων vs πτυχιούχων ανοίξτε καινούργιο thread.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες δουλειές πολύ κακώς στην ελληνική πραγματικότητα έχουν κατακερματιστεί σε επίπεδα, βάσει των δεδομένων κάποιων άλλων μακρινών εποχών, και τα προβλήματα δεν μπορούν πιά να αντιμετωπισθούν στα χαρτιά ούτε με τις ανωτατω-ποιήσεις σχολών ούτε με τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα θα αποδοθούν.

Τα πράγματα τα κανονίζει η αγορά, που αλλάζει αναλόγως εποχών, και δε γίνεται να ξεφύγουμε απ το ρυθμό της.

Δηλαδή προπολεμικά και μετεμφυλιακά για τις μεγάλες τότε ανάγκες στέγασης σε μονο-διόροφα σπιτάκια σιγά μην μπορούσαν να τις καλύψουν οι ελάχιστοι τότε ΠΜ που ασχολούνταν με φραγκάτα έργα κι ούτε που ενδιαφέρονταν..

Και με τα επαγγελματικά δεδομένα του 1930 καθόμαστε να βάλουμε σε "νομική τάξη" τη σημερινή κατάσταση και βλέπουμε μέχρι γνωμοδοτήσεις να αναφέρουν το "Μικρό Πολυτεχνείο" (έλεος βρε, το ΕΜΠ το σταμάτησε εκεί κατά το 50 και δεν υπάρχουν πιά απόφοιτοι ούτε εν ζωή !! )

Αλλά σήμερα είναι αλλιώς, δε χτίζονται πιά καμαράκια (ή τουλάχιστον όχι αρκετά), τα οικοδομικά έργα κοστίζουν αρκετές κατοστάρες, και άρα γιατί να πάω σε κάποιον λιγότερο από ΠΜ που έτσι κι αλλιώς οι ΠΜ χιλιάδες είναι και μύγες βαράνε..

Έτσι είναι η αγορά, έτσι θα χορέψουμε..

 

Βέβαια άλλα επαγγέλματα τα έχουν βολέψει καλά, δηλαδή μιά χαρά θα μπορούσαμε να έχουμε ΤΕΙ και για νομικούς με δικαίωμα παράστασης ας πούμε μόνο για πχ πρωτοδικείο ή ειρηνοδικείο, αλλά αδιανόητο κάτι τέτοιο..

 

Η γνώμη μου είναι ότι γενικά στα δικαιώματα την ψάχνουν όλοι και κοιτάνε πώς θα ανέβουν και θα ανταγωνισθούν τους "μία επάνω" αντί να κοιτάξουν να γίνουν αρχηγοί στους "μία κάτω".

Φίλοι μου από ΤΕΙ (ή πιθανό από ΚΑΤΕΕ είναι πολλά τα χρόνια) αποφάσισαν αντί για το γραφειάκι να ανακατευτούν στα γράσσα των συνεργείων και τρελλάθηκαν στο χρήμα..

Κι αν ήμουν Δομικός (και νέος) αντί να κυνηγάω υπογραφές, θα κοίταζα να φτιάξω ένα οργανωμένο και ποιοτικό συνεργείο για εργασίες ανακαινίσεων..

 

Χωρίς παρεξήγηση..

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.