Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Πολιτικός μηχανικός ή δομικών έργων ?


Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Ρητορική ερώτηση.. αποφασίζω να κτίσω… και μπαίνω σε τεχνικό γραφείο όπου γράφουν με μεγάλα γράμματα ότι είναι πολιτικοί μηχανικοί…

Μου συστήνονται ως πολιτικοί μηχανικοί… αναθέτω να ξεκινήσουν την χαρτούρα… πχ να στείλουν χαρτιά στο δασαρχείο… και μετά από πολλές μέρες διαπιστώνω εντελώς τυχαία ότι δεν είναι πολιτικοί μηχανικοί αλλά Δομικών έργον τ.ε. και αποφασίζω να σταματήσω την συνεργασία γιατί πιστεύω ότι εξαπατήθηκα… και αρνούμαι να πληρώσω οτιδήποτε για την μέχρι τώρα ενασχόληση τους..

Να σημειώσω ότι δεν έχω κάτι με τους δομικών έργων.

Πια η άποψη σας?

Link to comment
Share on other sites

Αν η δουλειά για την οποία πληρώθηκε ο μηχανικός είτε ΤΕ είτε ΠΕ εκτελέστηκε βέλτιστα για ποιο λόγο αντιδράτε;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γιατί πιστεύω ότι εξαπατήθηκα… γιατί μου συστήνονται ότι σπούδασαν κάτι το όποιο ούτε από έξω δεν πέρασαν.. πιστεύω ότι είναι θέμα ηθικής.. γι αυτό ρωτώ την άποψη σας

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

… και αρνούμαι να πληρώσω οτιδήποτε για την μέχρι τώρα ενασχόληση τους..

...

...

 

Πληρώνεις την δουλειά που έχουν κάνει οι άνθρωποι και διαλέγεις μετά όποια ειδικότητα θες.

Αλλά αφού έκαναν δουλειά πρέπει να πληρωθούν.

 

Αν αισθάνεσαι ότι έχει υπάρξει παραπλάνηση είναι θέμα δικαστηρίων και όχι τι χρωστάς να πληρώσεις.

Άποψη μου φυσικά και όχι γνώση.

Link to comment
Share on other sites

Πληρώνεις την δουλειά που έχουν κάνει οι άνθρωποι και διαλέγεις μετά όποια ειδικότητα θες.

Αλλά αφού έκαναν δουλειά πρέπει να πληρωθούν.

 

 

Δηλαδή εάν ασχολήθηκε και έκανε κάποια εργασία σε σχέδια (λέμε τώρα) θα πάρω τα σχέδια παραμάσχαλα αφού πληρώσω και θα τα πάω σε έναν πολιτικό μηχανικό να τα συνέχιση αφαιρώντας του το ποσό?

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ότι νομίζεις, εγώ σου είπα τι πιστεύω.

Αν έφερνες σε εμένα τα σχέδια δεν θα σου αφαιρούσα τίποτα και θα ζητούσα να μιλήσω πρώτα με τον όποιο συνάδερφο για λόγους δεοντολογίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ, δεν νομίζω πως εξαπατήθηκες καθόλου. Από όσο ξέρω νόμιμα χρησιμοποιούν οι εν λόγω κύριοι τον τίτλο αυτό. Θα είχες εξαπατηθεί αν σου έλεγαν διπλωματούχος πολίτικος μηχανικός.

Αν δεν έλεγξες εκτενώς τους επαγγελματίες με τους οποίους θα συνεργαστείς, είναι δικό σου θέμα.

Από εκεί και πέρα όμως, επειδή ανέφερες δασαρχείο, νομίζω πως δεν έχουν δικαίωμα να υπογράφουν τοπογραφικό με προδιαγραφές για δασαρχείο, οπότε εκεί αν θες ψάξε το παραπάνω με ένα τηλέφωνο στο ΤΕΕ και την ΕΤΕΜ.

Και μιας και άρχισες, κοίτα την επόμενη φορά να σιγουρευτείς ότι ο επαγγελματίας στον οποίο απευθύνθηκες είναι ο κατάλληλος και από άποψη τίτλου και σπουδών και από άποψη ποιότητας εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος σπουδών των αποφοίτων ΤΕΙ & ΑΤΕΙ της σχολής ¨Πολιτικών Δομικών Έργων ¨ είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και τίποτα άλλο, ούτε πολιτικοί υπομηχανικοί, ούτε πολιτικοί μηχανικοί (ΤΕ). Η χρήση του τίτλου Πολιτικός Μηχανικός ή Αρχιτέκτων σε ταμπέλα ή σφραγίδα είναι ποινικό αδίκημα διώκεται για αντιποίηση τίτλου. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες μηχανικών πρέπει να πιαστείς επ' αυτοφόρω να ασκείς το επάγγελμα για να διωχθείς.

Αυτά με το τυπικό της υπόθεσης.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το ζητούμενο είναι τί τίτλο χρησιμοποίησαν και μόνο αυτό και όχι εάν έγινε καλή δουλειά; Συμφωνώ πως κακώς χρησιμοποίησαν τον τίτλο "Πολιτικός Μηχανικός" σκέτο αλλά από αυτό μέχρι το να υπονοείτε εκ προοιμίου ότι δεν έγινε καλή δουλειά είναι μακρύς ο δρόμος.

 

georgecv: ο τίτλος είναι Πολιτικός Δομικών Έργων Μηχανικός είτε σου αρέσει είτε όχι, οκ?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, εγώ θα έλεγα πριν καταδικάζουμε ότι υπήρξε αντιποίηση τίτλου χωρίς να ξέρουμε τι γράφουν οι ίδιοι στις ταμπέλες τους και στις σφραγίδες τους είναι λάθος.

 

Ο ίδιος ο bromiaris έτσι όπως τα παρουσιάζει μπορεί να έχει καταλάβει άλλα αντί άλλων. Στην αρχή του κειμένου του λέει ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, μετά λέει για μελέτες το «λέμε τώρα»…

 

Νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει έτσι απλοποιημένα ένα δικαστήριο τρίτων που είναι και απόντες αλλά και δεν ξέρουμε τι αλλά προσωπικά συμφέροντα ή σκοπιμότητες μπορεί να έχουν.

 

Ας τα λύσουν μόνοι τους και δεν θα είμαστε εμείς το βήμα αστήριχτων κατηγοριών.

Αν θέλει ας κάνει επώνυμη καταγγελία και όχι πίσω από ένα nick name

 

Τέλος από εμένα σε αυτό το θέμα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.