Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Πολιτικός μηχανικός ή δομικών έργων ?


Recommended Posts

Συνάδελφε stapa καλά ολα αυτά που λες και δεν διαφωνούμε. Απλά δεν είμαστε και στο κεφάλι του καθενός να ξέρουμε πως εννοεί το κάθε τι που λέει και έχοντας ως γνώμονα τη συνήθεια μερικών να μας μειώνουν, μοιραία πέφτουμε σε λάθη. Οπότε γράψε λάθος και ξέχασέ το. Εύχομαι η όποια επιλογή του παιδιού να αποδειχτεί ιδανική. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ, να είσαι καλά, συμβαίνουν οι παρεξηγήσεις γιατί έχουμε συνηθίσει όλοι να εστιάζουμε στο "επίπεδο" αντί για την "ποιότητα", δηλαδή δεν έχει σημασία τι θα κάνεις απλά διάλεξε κάτι που να το κάνεις καλύτερα απ τους άλλους..

Link to comment
Share on other sites

Kρατάω το τελευταίο ως το πιο σημαντικό. Βέβαια οταν βγεί η αγορά απο το πηγάδι που έχει πέσει τώρα θα αποκτήσει και περισσότερο νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε υπάρχουν λύσεις και για τους παλιούς.

Π.χ.

1. Εξετάσεις

2. Κλιμακωτά ανάλογα με την εμπειρία

3. Η εισαγωγή σε μεγάλο έτος στο Πολυτεχνείο κτλ....

 

1.Υπάρχουν οι κατατακτήριες αλλά δεν τις δέχονται .Όχι όλοι αλλά οι γνωστοί του φόρουμ .

2.Αυτό δεν ισχύει με την εμπειρία διότι και ένας τεχνίτης του Kοτσόβολου όπως έχει ειπωθεί παλαιότερα από άλλο συνάδελφο μπορεί να έχει εμπειρία μεγάλη αλλά όχι Δίπλωμα.Τι θα κάνουμε με αυτούς εφόσον έχουν εμπειρία . Θα τους δώσουμε και αυτούς δικαιώματα ?

3.Δεν το κάνουν .Δεν θέλουν εισαγωγή αλλά άμεση παραχώρηση δικαιωμάτων .Και εδώ αναφέρω πως όχι όλοι αλλά οι γνωστοί του φόρουμ .

 

Κλείνοντας θα πω πως λύσεις πάντα υπήρχαν μέσα από τις κατατακτήριες και μόνο με αυτές.

Με διαφορετικό τρόπο όμως θα σήμανε και αλλαγές ως προς τους απόφοιτους του εξωτερικού οι οποίοι θα ζητούσαν άμεση αναγνώριση του μεταπτυχιακού τους .Το ίδιο θα κάνουν και οι διπλωματούχοι που σπούδασαν Ελλάδα και δικαιολογημένα θα ζητήσουν την αναγνώριση του τίτλου τους με μάστερ .Άρα λοιπόν το θέμα έχει πολλές πτυχές και θα πρέπει να προνοήσουν για όλους .Διαφορετικά το έργο μας γίνεται ποιο εύκολο .

Με κατηγόρησε ο Αποστόλης ότι δεν θέλω να πάρουν δικαιώματα .Μα αυτό αν γίνει εμένα με διευκολύνει ποιο εύκολα και στην αναγνώριση του μεταπτυχιακού μου διότι πλέον δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες συνεκτίμησης των τίτλων .Και όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι έλληνες απόφοιτοι από αγγλικά πανεπιστήμια και από όλη την Ευρώπη που χάνουν το μάστερ τους .

 

Με τον έναν λοιπόν ή τον άλλον τρόπο εμένα με συμφέρει και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα .Από εκεί και πέρα κάποιοι θα με κατηγορήσουν και θα εξαπολύσουν ύβρεις .

Και αυτό ακόμα γίνεται διότι δεν έχουν επιχειρήματα στο διάλογο πέρα από τις ύβρεις τους προς εμένα .

Θα πούνε να μην μας προκαλείς , παρόλο που κανένας δεν πρόσεξε πως στο πρώτο μου μήνυμα σε αυτήν την ενότητα αναφερόταν όχι μόνο σε αυτούς αλλά και σε εμάς του εξωτερικού και κάλυπτε όλο το φάσμα.

Άρα λοιπόν και καμία πρόκληση .

Από εκεί και πέραν μπορούν να συνεχίσουν τις ύβρεις τους προς το πρόσωπο μου διότι με αυτόν τον τρόπο δείχνουν και το χαρακτήρα τους αλλά και το επίπεδο τους .

 

Τους εύχομαι λοιπόν να είναι όλοι τους καλά διότι όσο ασχολούνται μαζί μου βρίζοντας με τόσο αξία μου δίνουν .Αυτό είναι κανόνας .Τους ευχαριστώ .

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ κύριε, πιστεύεται ότι σας εξαπάτησαν?? για ποιό λόγο..??? το αν οι εν λόγω κύριοι κάναν μια δουλειά που είναι νόμιμη και μέσα στις αρμοδιότητες τους για ποιο λόγο σας ενόχλησε αυτό?? είναι σαν να λέτε δλδ ότι εσείς δ ψωνίζεται από να mini market γιατί η άδεια χρήσης του μαγαζιού είναι ψιλικατζίδικο. εννοείται πως ο πολιτικός μηχανικός μπορεί να κάνει πιο πολλά πράγματα από ένα δομικό, αλλά υπάρχουν κ χιλιάδες άλλα που μπορεί να κάνει ο δομικός. Αν λοιπόν κάναν μια δουλειά μέσα στις αρμοδιότητες τους δεν σας εξαπάτησαν, εσείς προσπαθήτε να εξαπατήσετε αυτούς με αυτή τη δικαιολογία γιατί προφανώς δεν θέλετε να πληρώσετε, και στείλατε εδώ μήπως βρείτε κάποιο παραθυράκι. αν πάλι κάνω λάθος κ σας θίγω ζήτω συγνώμη, αλλά ο λόγος που δεν τους πληρώνεται μου ακούγεται αστείος. Να ξέρετε πάντως ότι και εμείς έχουμε σπουδάσει δεν μας χάρισαν το πτυχίο, και μάλιστα κοπιάσαμε πολύ. Κάθε εξάμηνο 5-6 εργαστήρια και 9-10 θεωρίες, εξάμηνη πρακτική υποχρεωτική. είναι κρίμα λοιπόν να μας υποτιμάτε έτσι

Link to comment
Share on other sites

rizos_jnr

 

Δεν υποτιμάει κανένας κανέναν .Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως ένα πρώϊ παραχώρησαν δικαιώματα σε 4 έτη τίτλους με αυτά των 5 έτη τίτλους λόγο της αδικίας που θα υπάρξει .

Δεν μπορώ να δεχτώ το άδικο .

Διότι είναι άδικο το να χάνει ο άλλος το μάστερ του έπειτα από 6 έτη σπουδές επειδή στην Ελλάδα είναι 5 έτη και για αυτό υποχρεούται σε συνεκτίμηση δίνοντας επιπλέον και εξετάσεις και την ίδια ώρα άλλοι που με 4 έτη να ζητούν τα ίδια πράγματα ενώ υπολείπονται 2 έτη.

Σε τι φταίει το παιδί από την Αγγλία που χάνει και τα δύο μάστερ του ενώ δίνει επιπλέον και 7 με 8 μαθήματα εξετάσεις που θα του στοιχήσουν επιπλέον άλλα 2 έτη ενώ εσείς ζητάτε με έναν τίτλο που έχετε τα ίδια ακριβώς πράγματα ?

Διότι και για εσάς προνόησαν με τον ίδιο τρόπο μέσα από τις κατατακτήριες εξετάσεις αλλά δεν τις δέχεστε .Αυτό λοιπόν δεν θεωρείτε άδικο ?

 

Τι προσφέρει ο ένας και τι ο άλλος ?

Δεν είναι κρίμα λοιπόν για αυτόν που ενώ προσπαθεί την αναγνώριση του ενός τίτλου να στερείται τόσα πράγματα ενώ εσείς πέρα από τα 4 έτη δεν κάνετε καμία επιπλέον προσπάθεια μέσα από τις κατατακτήριες να ζητάτε τα ίδια πράγματα .Ενώ επί χρόνια περιμένετε αποφάσεις των δικαστηρίων και τις όποιες αλλαγές του συστήματος προκειμένου να σας τα δώσουν έτσι χωρίς καμία περαιτέρω θυσία και καταβολή κόπου .

 

Μην τα περιμένετε λοιπόν έτοιμα .Ένα πτυχίο 4 ετών σήμερα δεν είναι αρκετό για να πάρετε αυτά που δικαιούστε έναντι των άλλων που καταβάλουν περισσότερο κόπο ενώ έχουν στην πλάτη τους περισσότερα χρόνια σπουδών από εσάς.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ lazarosk σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω κάνει ένα εξάμηνο στο politecnico di Torino erasmus. Και κατανοώ απόλυτα τον εκνευρισμό σας διότι αυτοπροσώπως ανακάλυψα το πόσο δύσκολο είναι να σπουδάζεις στο εξωτερικό. Όμως τον προβληματισμό σας μην τον λέτε σε εμένα γτ εγώ δεν ζήτησα στο post που έκανα να με θεωρούν ισότιμο με εσάς, αλλά να μην υποτιμάται ένας δομικός διότι και αυτός έχει σπουδάσει,και απλά ήθελα να υποστηρίξω ότι εφόσον οι δουλειά που ήθελε ο κύριος μπορούσε να καλυφτεί από έναν δομικό για ποιό λόγο αισθανόταν εξαπατημένος. Κανείς δεν αμφισβήτησε το πτυχίο σας. Ίσα ίσα σας συγχαίρω που πετύχατε το στόχο σας και δεν το βάλατε κάτω. Τώρα για τα δικαιώματα που πήραν οι δομικοί θέλω να σας πω ότι βάλανε το χεράκι τους και οι παρατάξεις, ΔΑΠ ΠΑΣΠ ΠΚΣ (ευτυχώς δεν είναι μόνο για πάρτι και εκδρομές), υπάρχει συνδικαλισμός τι να κάνουμε.. πιέστε και εσείς. συν Αθηνά και χείρα κίνει!!!

Link to comment
Share on other sites

Δε πειράζει, για σένα lazare ούτε διώροφο θα υπογράφει, ούτε σκυλόσπιτο. Εγώ μπορώ να αλλάζω λάμπες ελέυθερα ή θέλει και για αυτό διπλωματούχο;

 

@rizos_jnr επειδή βλέπω είσαι καινούριος στη παρέα να σε πληροφορήσω πως είναι καμένο χαρτί. Μην σκας λοιπόν. Να σπας πλάκα μαζί του όπως κάνουμε και οι υπόλοιποι...

Link to comment
Share on other sites

επειδή βλέπω είσαι καινούριος στη παρέα να σε πληροφορήσω πως έχει είναι καμένο χαρτί. .

 

Μην είσαι τόσο σίγουρος .Σε παραπέμπω στις λίστες αναγνώρισης πανεπιστημίων του ΔΟΑΤΑΠ .Από εκεί και πέρα μπορείς να με κατηγορείς όσο θέλεις από την στιγμή που δεν έχεις σοβαρά επιχειρήματα να πεις .

 

rizos_jnr

 

Αν δεν πειράζει τους Διπλωματούχους που σπούδασαν Ελλάδα η παραχώρηση των δικαιωμάτων τους σε οποιαδήποτε περίπτωση σας εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και δίκαιο ως προς αυτούς και ώς προς όλους μας .Εγώ με καμία περίπτωση δεν έχω πρόβλημα .Συνεχίστε λοιπόν έτσι για να ανοίξει ο δρόμος και για εμάς και να δούμε μετά ποιόν από όλους θα συμφέρει η συνολική εικόνα και κατάσταση .

Link to comment
Share on other sites

Ποιο σοβαρό επιχείρημα ότι είσαι καμένο χαρτί από το να κάτσει να διαβάσει κανείς τις ασυναρτησίες που πετάς συνεχώς, δεν νομίζω να υπάρχει...

 

Παρατήρηση: Σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε και δεν τους ειρωνευόμαστε. Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.