Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβουλές για ΚΕΝΑΚ


GX24

Recommended Posts

Καλημέρα σας...

Θελω να καταθέσω μια άδεια αλλα ακόμα δεν έχω κάνει τον Κενακ...αλλα τα αρχιτεκτονικα ειναι έτοιμα...(σχεδον).. ηθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει ασχοληθεΙ....για κτίριο σε κλιματικη ζώνη Β οι σκιασεις μπορουν να επηρεασουν πολυ την ενεργειακη κατηγορια του κτιριου? εχω μπαλκονια και υπαρχει αρκετη σκιαση και απο τα γειτωνικα κτιρια......επισης αναγκαστικα και ο προσανατολισμος του κτιριου δεν ειναι ο βελτιστος...Η αν ικανοποιουνται οι συντελεστες θερμικης διαπερατοτητας U σε τοιχους και κουφωματα το κτιριο 8α βγει κατηγορια Β+???

Ευχαριστω πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Β+; Από την μία ανησυχείς κατά πόσο επηρεάζουν οι σκιάσεις και από την άλλη στοχεύεις σε B+;

 

Επίσης η κατηγορία θα εξαρτηθεί πολύ περισότερο από τα συστήματα παρά από τις σκιάσεις (εφόσον μιλάμε για τυπική κατασκευή)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλή αρχή.

Οι διαφοροποιήσεις στη σκίαση πιθανόν να επηρεάζουν τις καταναλώσεις σε ψύξη και θέρμανση, αλλά μάλλον η συνολική κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς δε θα είναι πολύ διαφορετική απ' τη δική σου. Επίσης το κτίριο αναφοράς ακολουθεί το κτίριό σου ως προς τον προσανατολισμό.

 

Δηλαδή μη σε απασχολούν τόσο οι σκιάσεις για την κατάταξη.

 

Επειδή το κτίριο αναφοράς έχει τους μέγιστους συντελεστές θερμοπερατότητας στα δομικά στοιχεία και το δικό σου δεν υπάρχει περίπτωση να είναι πολύ μικρότεροι μην περιμένεις μεγάλες αλλαγές. Ολα τα κτίρια βγαίνουν κοντά στο όριο μεταξύ Β και Γ.

Για να πας στο Β+ θα πρέπει να <<παίξεις>> με τα ΗΜ, αν μπορείς.

 

Δηλαδή βγάλτο πρώτα Β, και μη σε απασχολεί τόσο το Β+.

 

Αν έχεις κτίριο τριτογενή που τα ΗΜ παίζουν μεγαλύτερο ρόλο και υπάρχει περίπτωση με κάποιες επιλογές σου να βγει Β+, προσπάθησε να το <<υποβαθμίσεις>>. Να αποφύγεις στη ΜΕΑ μεγαλύτερη κατηγορία από Β. Προσωπική μου άποψη.

 

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ...Β θελω να το βγαλω...απλα μπερδευτικα..:smile:...και κατι τελευταιο ....για να γινει ο Κενακ απαιτειται προγραμμα του εμποριου...δεν γινεται με αυτο του τεε σωστα? η αν γινεται πρεπει να φτυσεις αιμα απο οτι καταλαβα....

Link to comment
Share on other sites

Αν σου βγει Β+ να αρχίσεις να ανησυχείς !

Εάν κατά την τελική ηλεκτροδότηση του κτιρίου ο επιθεωρητής το κατατάξει Β θα έχεις πρόβλημα !

Πρέπει να το φέρεις όσο γίνεται πιο κοντά στο πραγματικό τελικό αποτέλεσμα ! Δεν μπορείς π.χ. να δείξεις 10 m2 ηλιακούς ή 7 cm μόνωση τοίχου για να το κατατάξεις Β+, ενώ με 4 μ2 και 6 cm αντίστοιχα βγαίνει κατηγορία Β και παράγει το 60% του ΖΝΧ! Τον ιδιοκτήτη τον ρώτησες αν θέλει να πληρώσει 10m2 ηλιακούς ??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η κατηγορία του κτιρίου βγαίνει κυρίως απο τα συστήματα Η/Μ-ΖΝΧ που έχεις. Οι σκιάσεις θα παίξουν ένα ρόλο αλλά λογικά όχι μεγάλο. Αυτό που πρέπει να σε ανησυχεί είναι μετά απο τα αντίστοιχα U τοίχων, ανοιγμάτων, κολόνες, δάπεδα, οροφές, θερμογέφυρες, σκιάσεις, μπλα μπλα μπλα να σου είναι οκ το Um.

Μετά με την καταχώρηση των μονάδων θέρμανσης-κλιματισμού-ΖΝΧ-ηλιακού θα δείς τι γίνεται με την κατάταξη ουσιαστικά.

Link to comment
Share on other sites

Kαι κατι βασικο που βλεπω αγνοειται...

 

Μην αφησεις την 7ρα μονωση που θα σου βγαλει το προγραμμα γιατι κατασκευαστικα ειναι δυσκολο...

Μειωσε την σε 5εκ ή 6 εκ. και ''παιξε'' με κατι αλλο για να σου βγει το U των τοιχων....

Link to comment
Share on other sites

Σε 5 ναι σε 6 όμως δεν θα του βγαίνουν τα δομικά στοιχεία, εκτός και αν δεν κάνει κλασσικές τοιχοποιίες ή δεν πάρει τυπικές τιμές για τα τούβλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.