Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Αγαπητέ [email protected]

 

Δεν διαφωνώ για αυτό που λες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αντίθετα συμφωνώ και επαυξάνω!

Εγώ αναφέρομαι στην απλή καθημερινή δουλειά ενός μέσου μηχανικού για μικρά έργα, όπου υπάρχει ήδη η γη (οικοπεδούχος) και θέλει να οικοδομήσει. Αναφέρομαι αποκλειστικά στο κόστος ανέγερσης και στις δυσκαμψίες της αγοράς που το αυξάνουν αδικαιολόγητα.

Η παράμετρος ΓΗ με ότι αναφέρεται στο μεσοπρόθεσμο (επέτρεψέ μου να το έχω δει πολλές μέρες πριν βγει στη δημοσιότητα), αναφέρονται σε άλλου είδους χοντρο-επενδύσεις (ξεβρακώματος) και όχι στην συνήθη δουλειά ενός μηχανικού

 

Θεωρείς ότι προστατευτικού χαρακτήρα κινήσεις θα είναι προς όφελος τελικά της κοινωνίας αλλά και των ίδιων των μηχανικών;

Γιατί άραγε οι μηχανικοί δεν προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς και να είναι αυτοί που θα καρπωθούν τις αλλαγές και δεν θα παίξουν απλά το ρόλο του θύματος και θα αφήσουν πεδίο δόξης λαμπρό πάλι στους 'εργολάβους οικοδομών';

 

* Ο προστατευτισμός είναι εκείνο που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα - άρα όχι.

* Το σημείο κλειδί είναι αυτό ακριβώς. Οι μηχανικοί δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες που είναι η εξής μία "Γνώμονας η μεγιστοποίηση του συμφέροντος του πελάτη" και όχι η μεγιστοποίηση του δικού τους κέρδους (αν μπορεί να υποστηριχθεί σήμερα αυτό...)

* Οι εργολάβοι έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον μηχανικό που δεν είναι και κατασκευαστής. Άρα οι μηχανικοί οργανώνονται σε εταιρείες, λειτουργούν με σοβαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια, διαθέτουν νομική υπηρεσία, μπαίνουν σε αυτό που λέμε “land development” και δεν παραμένουν ως εκτεθειμένες μονάδες. Ο παλιός τρόπος πέθανε

 

Συμφωνώ μόνο εν μέρει. Διότι καλό θα ήταν να μας εξηγήσετε μερικά πράγματα :

Τι σημαίνει λοιπόν :

 

1. " Γιατί η Βουλγαρική εργατική νομοθεσία δεν έχει τις αγκυλώσεις που έχει η ελληνική."

2. " Γιατί το κόστος παραγωγής στη Βουλγαρία είναι πολύ χαμηλό."

 

Αν το "1" και το "2" σημαίνουν με απλά λόγια "εργασιακό μεσαίωνα" με μισθούς πείνας και άγρια εκμετάλλευση, τίθεται μια σειρά ερωτημάτων.

 

Διότι το κόστος παραγωγής γενικότερα μπορεί να μειωθεί με δύο βασικούς τρόπους. Α. υψηλής τεχνολογίας παραγωγικές διαδικασίες Β. Μείωση μισθολογικού κόστους (κινεζοποίηση δηλαδή). Οι πλέον κερδοφόρες πολυεθνικές επιχειρήσεις μεταφέροντας τις μονάδες τους στην τέως Αν. Ευρώπη και πολύ περισσότερο στη Ινδονησία, τη Καμπότζη, τη Κίνα, το Πακιστάν κοκ επέλεξαν το "Β". Και πολύ φοβάμαι πως η πολιτική για την "ανταγωνιστικότητα" της παραγωγικής δυναμικής στη χώρα μας θα στηριχθεί περισσότερο στο Β' παρά στο Α'.

 

Το "εργασιακός μεσαίωνας" παίρνει πολύ νερό... Όταν για παράδειγμα το εργατικό κέντρο (και οι παρατάξεις που το διαυθεντεύουν) μπορούν να παρεμβαίνουν σε ένα έργο και να ασκούν πιέσεις με διάφορα πολιτικο-κομματικά κριτήρια έξω από καθαρά θέματα που αφορούν την κατασκευή (ασφαλιστικά, συνθήκες ασφάλειας...) είναι και αυτό "εργασιακός μεσαίωνας". Αν θέλεις ο ίδιος να κάνεις απλά έργα στο σπίτι σου (να χτίσεις πετρόχτιστα παρτέρια στον κήπο σου για παράδειγμα) και είσαι ήδη ασφαλισμένος και πληρώνεις εισφορές - πρέπει να καταβάλλεις επιπλέον οικοδομικές εισφορές. Και αυτό είναι "εργασιακός μεσαίωνας".

 

Ναι υπάρχουν δύο δρόμοι για την ανταγωνιστικότητα. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα και κάθε προσπάθεια για εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας είναι προς το παρόν ουτοπία, μας απομένει μόνο το φτηνό εργατικό για να περιορίσουμε τις εισαγωγές (προϊόντων και υπηρεσιών) και να διατηρήσουμε έστω και ορισμένες θέσεις εργασίας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και για να συνεχίσουμε να σπάμε πλάκα με τα πολεοδομικά:

 

Μένω στο Πολύγωνο.Μεταξύ του Πεδίου του Άρεως και του Αττικού Άλσους επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν ένα ωραιότατο πευκοδάσος.

 

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Ελ. Βενιζέλος παραχώρησε την περιοχή σε κάτι ξαδελφάκια του από τα Χανιά, τους Γυπαραίους.Αυτοί με τη σειρά τους, πετσόκοψαν στην κατάτμηση όλη την περιοχή, μπαζώνοντας ρέματα κλπκλ, για όσους ξέρουν την περιοχή η οδός Ευελπίδων μπροστά από τα Δικαστήρια ήταν ποτάμι, κ έτσι γίνεται κάθε φορά που βρέχει.Ακόμη και σήμερα οι απόγονοι των Γυπαραίων είναι μεγάλο σόι στο Πολύγωνο.

 

Οι Γυπαραίοι λοιπόν χέστηκαν στο χρήμα με ένα απλό παραχωρητήριο.Το ίδιο έκαναν και κάτι τυπάκια από την Πελοπόννησο στις περιοχές της Άνω Γλυφάδας, Υμηττού, Βριλήσσια, Νέα Πεντέλη, Πετρούπολη (εκεί τα διεκδικεί ακόμη η Εκκλησία), Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα προς παραλία, Θρακομακεδόνες, και ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ άλλα φιλετάκια.

 

Οι πονηρίδηδες της γης, βρήκαν ένα ωραιότατο κολπάκι να μην αφήσουν το μέσο έλληνα να παίρνει φθηνή γή.Τράβηξαν ''κόκκινη γραμμή'' στις εντάξεις στο σχέδιο, χαρακτήρισαν τις απέναντι του σχεδίου περιοχές ως ''ζώνες οικιστικού ελέγχου'', μερικά ΠΟΛΥ καλά φιλέτα τα χαρακτήρισαν ως δασικά, και στη συνέχεια αφού άφησαν απελπισμένους τους μικροιδιοκτήτες τα αγόραζαν έναντι πινακίου φακής, τα έβαζαν στο σχέδιο ''για κοινωνικούς λόγους'' και τα μοσχοπουλούσαν εκ νέου, τινάζοντας την αξία της γης στα ύψη.

 

Ένα ποσοστό από αυτά είναι καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων και το υπόλοιπο είναι ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ λόγω ''καλής διαγωγής''.

 

grtopo, μα την παναγία έχω φορτώσει φίλε πολύ άσχημα.ΠΟΥ βλέπεις τη διαφορά?

 

Εγώ βλέπω κάτι πονηρίδηδες έλληνες που έβγαλαν τόσα λεφτά με μια απλή γνωριμία, που για το υπόλοιπο της ζωής τους όταν πάνε στην τουαλέτα να αφοδεύσουν βγαίνουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, και τόσο αδιάφορα τους είναι πλέον που τραβάνε το καζανάκι χωρίς να τα μαζέψουν.

 

Από την άλλη, ο Εφαρμοστικός ''εφαρμόζει'' μια ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, η οποία θα συνεισφέρει στην αποπληρωμή του χρέους.

 

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ???????ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ?Ωραία, αφού ξέρεις, βάλε και αυτά τα κομματάκια του παζλ που σου προσφέρω απλόχερα και φτιάξε την εικόνα των καιρών σου.

 

Έλα να συνεχίσουμε με τα Πολεοδομικά, ο MAKAP αν θέλει μπορεί να πει πολλέεεεεεεεεεεεεεεεες άλλες περιπτώσεις ''παραχωρητηρίων'' και εξόφθαλμης πουστιάς.

 

Υπόψιν, ότι όσοι νεοέλληνες μικροιδιοκτήτες σκέφτηκαν να εφαρμόσουν αυτή την ΠΟΛΥ απλή τακτική αγοράζοντας εκτός σχεδίου και κτίζοντας αυθαίρετα, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΗΤΤΕΙ Ως DESPERADOS.!!!!!!!!!!!Για να δείτε με τα μάτια σας για ποιό λόγο συμβάινουν όσα συμβαίνουν.........Μετά κάποιοι θίγονται κιόλας όταν τους αποκαλείς ''Μαυρομιχαλαίους''.Ρε, σε ποιόν πάτε να πουλήσετε ηθική, σε μένα?

 

Ειδικά από σένα grtopo περίμενα περισσότερη εκβάθυνση επί του θέματος.

 

Τέρμα να τα τρώνε οι πισωγλέντηδες ανατολιτες με μεγάλη μύτη, καιρός να φάνε και αλλοδαποί.Rotation.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Zavi γείτονα.

Το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του Πολυγώνου το διεκδικεί η ΚΕΔ;

Σε διπλανή μου οικοδομή, έκανε η ΚΕΔ ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες διότι θεωρεί ότι η ΟΑ είναι άκυρη αφού όλη η πλαγιά ανήκει στο δημόσιο είπαμε, και ο τύπος πλακώθηκε σε τρεις μήνες και μέχρι και εξωτερικά κουφώματα μαϊμου έβαλε για τις φωτογραφίες πριν το δικαστήριο για να μην το σταματήσουν. Τα ασφαλιστικά τα κέρδισε από ότι κατάλαβα γιατί μετά από καιρό άρχισαν να δουλεύουν και εμφανώς(!) στην οικοδομή αλλά δεν έχω πλήρη πληροφόρηση για το τι ακριβώς έγινε και τι μέλλει γεννέσται.

Link to comment
Share on other sites

myri στα αλήθεια διαβάζοντας το άρθρο που παρέθεσε ο grtopo οδηγήσε στο παραπάνω συμπέρασμα;

 

Αμέσως αμέσως αυτό είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που λέει ο myri Και αύριο θα το ακούς από πολλά στόματα που δεν θα έχουν διαβάσει καν το άρθρο.

Αλήθεια μέχρι τώρα στην Ελληνική επικράτεια δεν γινόντουσαν απαλλοτριώσεις για λόγους μείζονος σημασίας δημόσιου συμφέροντος; Δεν έχετε ποτέ ακούσει για Insiders που είχαν προνομιακή πληροφόρηση και εκμεταλλεύτηκαν μελλοντικά σχέδια για δρόμους, σχέδια πόλεως, δεν έχετε ακούσει για παρεμβάσεις στις χαράξεις και στα σχέδια για να εξυπηρετηθούν διάφορα τοπικιστικά συμφέροντα;

εννοείται πως πάντα συνέβαιναν όμως κανείς δεν τολμούσε να γράψει το 2ο σκέλος της "εκποίησης"

έγραφαν μόνο το 1ο μέρος περι "δημοσίου συμφέροντος"

 

-----

vmantas δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου

 

πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε

 

ή θα είμαστε υπερ του νεοφιλελευθερου μοντέλου

άρα το κράτος δεν έχει καμμια δουλεια να μεσολαβεί για εκποιήσεις

 

ή θα είμαστε υπερ της κρατικής παράμβασης

όπότε το κρατος θα μεσολαβει όπου γουστάρει άλλα θα έχει και την υποχρέωση να εξασφαλίσει τον πολίτη

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του Πολυγώνου το διεκδικεί η ΚΕΔ;

 

Ναι, το ξέρω. Είχε γίνει μάλιστα και μια κίνηση επί Καραμανλή, στέλνοντας κλητήρες σε πολυκατοικίες!!!!!:lol::lol:

:lol:

:lol:

:lol:

 

Δεν αντέχω άλλο ρε φίλε, σήμερα θα πεθάνω από τα γέλια.Στ' αλήθεια, ΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ?Κάποιοi που γεννήθηκαν σήμερα? Το άντρο της υποκρισίας, ή της επιλεκτικής τύφλωσης μου φαίνεται ότι είναι τα μισά ποστς.!!!!

Link to comment
Share on other sites

ενοείται πως πάντα συνέβαιναν όμως κανείς δεν τολμούσε να γράψει το 2ο σκέλος της "εκποίησης"

έγραφαν μόνο το 1ο μέρος περι "δημοσίου συμφέροντος"

 

-----

vmantas δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου

 

πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε

 

ή θα είμαστε υπερ του νεοφιλελευθερου μοντέλου

άρα το κράτος δεν έχει καμμια δουλεια να μεσολαβεί για εκποιήσεις

 

ή θα είμαστε υπερ της κρατικής παράμβασης

όπότε το κρατος θα μεσολαβει όπου γουστάρει άλλα θα έχει και την υποχρέωση να εξασφαλίσει τον πολίτη

 

myri αυτό που ήθελα να δείξω με την αναφορά μου στο σχόλιο σου είναι ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα'ρθει κάποιος επενδυτής που θα του γυαλίσει στο μάτι το οικοπέδο σου, θα το πάρει το κράτος και θα του το δώσει.

Αυτό για μένα έχει και προέκταση και στο γενικότερο τρόπο σκέψης που ακολουθούμε. Αυτό που λέω είναι ότι ζούμε έκτακτες καταστάσεις, απαιτείται ψυχραιμία, λεπτομερή κα προσεκτική εξέταση όλων των στοιχείων, σκέψη και σύνθεση ιδεών έξω από τα καθιερωμένα κουτιά. Δεν εγκλωβίζομαι στο δίπολο νεοφιλελεύθερο μοντέλο vs κρατισμός, το έχω πει πολλές φορές, πρέπει να πάμε σε μια μετα-ιδεολογία και να κρατήσουμε όλα τα καλά στοιχεία και να πετάξουμα όλα τα άσχημα από τη μέχρι τώρα ιστορία μας ως ανθρωπινος πολιτισμός.

Δυστυχώς ο εγκλωβισμός της σκέψης σε πολλούς από εσάς σε αυτό το δίπολο δεν αφήνει να επεξεργαστείτε ελέυθερα αυτά που σας λέει ο συνομιλητής σας...ο άλλος φίλος θα ψάξει να δει που φάσκω και αντιφάσκω...για να τον βγάλω από τον κόπο, του προτείνω να δει με πιο ανοιχτό μάτι αυτά που λέω και να μην προσπαθεί να τα κατατάξει δεξιά ή αριστερά αλλά να εμπιστευθεί την κρίση του.

 

Ναι, το ξέρω. Είχε γίνει μάλιστα και μια κίνηση επί Καραμανλή, στέλνοντας κλητήρες σε πολυκατοικίες!!!!!:lol::lol:

:lol:

:lol:

:lol:

 

Δεν αντέχω άλλο ρε φίλε, σήμερα θα πεθάνω από τα γέλια.Στ' αλήθεια, ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ?Κάποιος που γεννήθηκε σήμερα? Το άντρο της υποκρισίας, ή της επιλεκτικής τύφλωσης μου φαίνεται ότι είναι τα μισά ποστς.!!!!

 

 

Λες να γυαλίσει στο μάτι κανενός επενδυτή σχιστομάτη ή καουμπου η πλαγιά και να'ρθουν να μου πάρουν το σπίτι; Myri πλάκα κάνω, να σπάσει λίγο η μονοτονία, ελπίζω να μην παρεξηγηθείς.

 

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ,terry

Link to comment
Share on other sites

Δεν εγκλωβίζομαι στο δίπολο νεοφιλελεύθερο μοντέλο vs κρατισμός, το έχω πει πολλές φορές, πρέπει να πάμε σε μια μετα-ιδεολογία και να κρατήσουμε όλα τα καλά στοιχεία και να πετάξουμα όλα τα άσχημα από τη μέχρι τώρα ιστορία μας ως ανθρωπινος πολιτισμός.

συμφωνώ και επαυξάνω,

όμως δυστυχώς η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο

κρατάμε και εφαρμόζουμε τα χειρότερα :(

 

όσο αισιόδοξοι και να θέλουμε να είμαστε πρέπει να αντιληφθούμε πως ζούμε στο νόμο της ζούγκλας

και δεν υπάρχει ούτε ιδεολογία ούτε όραμα

Link to comment
Share on other sites

Λες να γυαλίσει στο μάτι κανενός επενδυτή σχιστομάτη ή καουμπου η πλαγιά και να'ρθουν να μου πάρουν το σπίτι;

 

Αν γίνει έτσι, τότε να κατέβουμε κ εμείς στο Σύνταγμα!!!!:lol::lol::lol::lol:

 

Θα 'ρθει ο Τεξανός επενδυτής από το Χιούστον με το πούρο στο στόμα και το καουμπόικο καπέλο και θα πει ''ωραίο σπίτι.Please απαλλοτριώστε το αν θέλετε και άλλη δόση''

 

:lol::lol::lol::lol:

 

Εγώ προσωπικά θα τον κάνω μπιφτέκι buffalo και θα φορέσω το καπέλο του.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ και επαυξάνω,

όμως δυστυχώς η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο

κρατάμε και εφαρμόζουμε τα χειρότερα :(

 

όσο αισιόδοξοι και να θέλουμε να είμαστε πρέπει να αντιληφθούμε πως ζούμε στο νόμο της ζούγκλας

και δεν υπάρχει ούτε ιδεολογία ούτε όραμα

 

 

Αν δεν αρχίσει από εμάς η αλλαγή από ποιους περιμένεις ν'αρχίσει;

Link to comment
Share on other sites

όσο αισιόδοξοι και να θέλουμε να είμαστε πρέπει να αντιληφθούμε πως ζούμε στο νόμο της ζούγκλας

και δεν υπάρχει ούτε ιδεολογία ούτε όραμα

 

Εγώ λέω πως ζούμε στο νόμο της ζούγκλας εδώ και πολλά χρόνια.

 

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον η γη θα ξεπουλιέται προς την αποπληρωμή του χρέους και όχι προς το τσέπωμα των μαυρομιχαλαιων. Όπως και να το δει κανείς, είναι τεράστια πρόοδος.Είναι ένα άλφα όραμα για να ξεκινήσει κάποιος να οραματίζεται.

 

Αντί να τη λυμαίνονται τη γη λίγοι, θα τη λυμαίνεται όλος ο ελληνικός λαός.

 

Υπάρχει καμία πιό δίκαιη πρόταση?

 

Δεν νομίζω........

 

Άρα ΚΑΙ σε αυτό το βήμα, εγώ είμαι δαγκωτά ΥΠΕΡ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.