Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

vmantas, είσαι άπαιχτος!

 

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Φαίνεται ο καθοδηγητής σου, σου έμαθε καλά την τέχνη του προβοκάτορα.

Εγώ βέβαια, που ποτέ δεν εντάχθηκα σε καμία κομματική νεολαία, αν και πολιτικά δραστήριος, δεν είχα ποτέ καθοδηγητή. Άλλωστε, δεν είμαι και κανένα παιδάκι για να απαγγέλω ποιηματάκια. Ας πούμε ότι επιδίδωμαι σε πρωτογενή επεξεργασία των δεδομένων. Αυτά, για να μη σου μπαίνουν ιδέες και εισάγεις λάθος data στο μοντέλο σου.

 

Όσο για τη "στημένη διαπραγμάτευση", ρώτα τον Ντομινίκ τώρα που βγήκε από τη μπουζού, ή άν σου πέφτει μακρυά τον Σαχινίδη. Θα σε τροφοδοτήσουν με πολύτιμες πληροφορίες.

 

Τα διαπραγματευτικά χαρτιά (Το είχα υποσχεθεί και στον zavi). Ας αφήσουμε απ' έξω την απειλή χρεωκοπίας (αν και αποτελεσματικό χαρτί), γιατί διεγείρει και την φαντασία, ακόμη ας αφήσουμε απ' έξω και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ας δούμε τί μας μένει:

1) Απειλή αποκλεισμού SIEMENS, ΜΑΝ, FEHROSTAAL και λοιπών γερμανικών εταιριών από δημόσιους διαγωνισμούς για τουλάχιστον μιά δεκαετία. Επίσης, απειλή προσφυγής στα αρμόδια όργανα της ΕΕ εναντίων των ως άνω εταιριών για αποκλεισμό τους από δημόσιους διαγωνισμούς εντός ΕΕ, καθώς και πρόστιμα και ό,τι άλλο μπορεί να προσθέσει η νοσηρή φαντασία μας. Να δω μετά ποιός θα χοροπηδάει σαν κατσίκι!

2) Απειλή για αναστολή αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού (φρεγάτες, υποβρύχια, άρματα κ.λ.π.)

3) Απειλή για απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από Κόσσοβο, Αφγανιστάν και όπου αλλού εξάγουμε δημοκρατία και χαμένες αξίες.

4) Απειλή για νομιμοποιητικά χαρτιά στους μετανάστες, ώστε να κινούνται ελεύθερα εντός της ΕΕ.

Υπάρχουν κι άλλα, αλλά θα πρέπει να τα βρεις μόνος σου, αρκεί να σκεφτείς out of the box.

 

Τώρα, αν γράφω πολλά και συμπυκνωμένα και σε μπερδεύουν, τί να κάνουμε. Να ξέρεις πάντως ότι διαβάζω όλα τα κείμενά σου. Όσο για το οικονομικό μανιφέστο του "Κύκλου", όταν το διαβάσω θα επανέλθω.

 

Επίσης στο δίλημμα που βάζεις σε άλλο post, πείνα ή ξεφτίλα δε θα πάρω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Στο θέμα της παγκοσμιοποίησης είχα κάνει μια αναφορά στην "παγίδα ρευστότητας" και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται, αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες. Περιμένω να πεις κάτι και γι' αυτό.

 

Φιλούδια!!!

 

Δεν χρειάζεται να ήσουν σε κομματική νεολαία για να έχεις την εμπειρία του καθοδηγητή, ένας καλός φίλος, συμφοιτητής ή συγκάτοικος στα φοιτητικά χρόνια αρκούσε, και εγώ δεν ήμουν ποτέ σε κομματική νεολαία για να μην μπερδεύεσαι αλλά είχα την εμπειρία κυριολεκτικά δίπλα μου για το πως γινόταν ο προσυλητισμός και η καθοδήγηση.

 

Ωραία για τη στημένη διαπραγμάτευση έχεις αδιάψευστα στοιχεία, αν βρεθώ σε κανά τσαϊ με τον DSK θα τον ρωτήσω, για την ώρα θα στηριχτούμε στο Σαχινίδη. Οπότε ένα το κρατούμενο για να στηρίξουμε τη θεωρία μας, Σαχινίδης.

 

Πάμε στα άλλα τώρα,

1) απειλές μπορούμε να λέμε όσες θέλουμε, πράξη ουσιαστικά δεν μπορούμε να το κάνουμε, τουλάχιστον όχι φανερά, γιατί αμέσως θα ακυρώνονται οι διαγωνισμοί με βάση τους κανόνες που ισχύουν. Αν είχες εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχεις αναθέσει να σε βγάλουν από την κρίση τότε ενδεχομένως θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς να το διαφημίζουν, δεν χρειάζεται. Γιατί την ώρα ο Harry έχει διαφημίσει ότι είναι σε διαπραγμάτευση διακανονισμού αποζημίωσης από τη siemens, αρκεί; Εμένα όχι, αλλά να ξέρουμε τι ζητάμε και πως το ζητάμε. Οπότε η απειλή που λες δεν στέκει γιατί δεν επιτρέπεται να την ξεστομίσεις, if you know what i mean.

2) Δες τον προυπολογισμό, πλέον μιλάει από μόνος του. και βέβαια δεν το κάνανε από μαγκιά αλλά από ανάγκη, τόσα χρόνια πάντως δεν είδα την ελληνική κοινωνία να αντιδρά στους εξοπλισμούς, ακόμη και για λόγους ανθρωπιστικούς, πάντα βάζαμε τον πατριωτισμό μπροστά και τον κίνδυνο εξ ανατολής, όπως ακριβώς κάνει και η προπαγάνδα τώρα για να προτάξουμε πατριωτικά τα στήθη μας και να μην πληρώσουμε τα χρέη μας γιατί είμαστε μάγκες ελληνάρες και είναι ξεφτίλα να πληρώνεις τα χρέη που με την ανοχή σου και την ψήφο σου δημιουργήθηκαν τόσα χρόνια.

3) Μαζί σου, λες θα καταφέρουμε πολλά, πόσο χρέος λες να μας διαγράψουν για το κόσσοβο, πόσο για το ιράκ, πόσο για το αφγανιστάν. Φαντάζομαι έχεις στη διάθεση σου όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και είσαι σε θέση να προτείνεις αβίαστα κινήσεις που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής έτσι απλά από το πληκτρολόγιο σου. Συγχαρητήρια. Εγώ πάλι δυσκολεύομαι να τα ζυγίσω όλα αυτά, μου λείπουν βασικές πληροφορίες και γνώσεις, για άλλους πάλι μπορεί απλά να μην είμαι πατριώτης.

4) θεωρείς αποτελεσματική και ανθρώπινη τη λύση να σπεκουλάρουμε πάνω στην κακοτυχία των λαθρομεταναστών; αν ναι, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απειλούμε και να μην το κάνουμε άμεσα; το ότι έπρεπε να χειριστούμε αλλιώς τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ δε σου λέει κάτι προφανώς, το ότι αν τους δώσει χαρτιά, τα νομιμοποιητικά αυτά χαρτιά θα είναι ελληνικά ούτε πάλι σου λέει κάτι και τι θα επιφέρει νομικά αυτό στη χώρα όσο αφορά την προστασία τους και τα δικαιώματα τους έναντι του ελληνικού κράτους

 

δεν βλέπω και πολύ out of the box σκέψη, αναμασάς γνωστά συνθήματα. Που είναι η πρωτότυπη σκέψη, η ολοκληρωμένη πρόταση που έχεις μελετήσει τα συν και πλην κάθε πρότασης, με στοιχεία και πλήρη ανάλυση, ώστε να καταλήξει κανείς ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο από το κόστος. Συγγνώμη, αλλά εμένα δεν με έπεισες ότι με τα παραπάνω μπορεί να πετύχεις κάτι...το πολύ-πολύ να σου πούνε 'τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία', περήφανα πάντα για σένα, για σένα και μόνο και για την τρέχουσα χρονική περίοδο που νομίζεις ότι με το τσαμπουκά και τη μαγκιά θα διαγράψεις το χρέη σου, έτσι απλά, αλλά αν έχεις παιδιά ή αν κάνεις (που στο εύχομαι) αυτά θα σε ρωτήσουν μετά από 20 χρόνια γιατί μπαμπά εμείς δεν παίζουμε στην παραλία που παίζουν οι άλλοι και είμαστε περικυκλωμένοι με σύρματα;

 

Εγώ δίλημμα πείνα ή ξεφτίλα δεν έβαλα. Η ζωή βλέπεις, η πραγματική ζωή, και όχι η ιδεατή ή προστατευμένη, βάζει η ρουφιάνα η ζωή από μόνη της διλήμματα. Αν το δίλημμα ήταν πείνα ή ξεφτίλα, ή πείνα ή επιβίωση τράβα πες τα στους 400.000 έλληνες μετανάστες εκείνης της εποχής όχι σε μένα. Εγώ ακόμη ευτυχώς δεν έχω βρεθεί μπροστά σε αυτό το δίλημμα και παλεύω για να μη βρεθώ, ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, ούτε οι διπλανοί μου.

 

Τέλος για την 'παγίδα ρευστότητας' βάλε μου ένα λινκ γιατί μάλλον μου έχει ξεφύγει, και θα σου πω την άποψη μου.

 

αμοιβαία τα αισθήματα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Θα ψηφίσουν πασοκ και θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

 

Δέν εννοούσα κάτι τέτοιο φίλε zavi...εκτιμώ πολυ την αγωνιστικοτητά σου και τις θέσεις σου,είσαι μαχημος για αυτα που πιστευεις και αυτο ειναι καλο...δειχνει προσωπικοτητα πανω απ'ολα...κατι που λειπει απο εμας την νεολαια...το θεμα ειναι να βρεθει λυση...απο ιδεολογιες εχουμε χορτασει...

Link to comment
Share on other sites

Μα η πλάκα ξέρεις ποια είναι Zavi....

 

Οτι ναι μεν δεν ψηφίζεις Πασόκ αλλά σήμερα υποστηρίζεις όλα αυτα που κάνει το Πασοκ για να τιμωρήσεις το Πασόκ.

 

Έχω πάθει σοκ.:D

Link to comment
Share on other sites

ναι ετσι ακριβως κ δεν το καταλαβαινει κιολας χαχα

zavi you're in denial mode mate hahaha

zavi εισαι άρρωστος κι εμεις γελαμε με την αρρωστια σου ... :lol:

Eισαι ο πιό cult τυπος που ξερω ρε φίλε και γι'αυτο σε αγαπάμε!!! :lol:

Διότι ξέρουμε πως θα επιστρέψεις "δημήτριος" με μια απο τις τρελές ατάκες-δηλώσεις σου!!!

 

Αλλα howard, Μην του κολλας και πολυ, διοτι θα μπλεξεις με τους Εψιλον!

 

Επίσης ζητώ απο το all seeing eye, aka alexpap, να μεταφέρει το θέμα στον χώρο χαλαρης κουβεντας οπου θα μπορέσω να σπαμάρω ακατάσχετα πάνω στις ρηξικέλευθες zaviδο-προτάσεις αντίστασης-εναντίωσης στο ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας το ρητο, if you can't beat then, join them!

Link to comment
Share on other sites

denial mode, ναι, αυτο μου συμβαινει!!:lol:

 

ξεκινησε η μεταλλαξη του dna μου. αρχιζω να συρρικνωνομαι, να βγαζω μυτερα αυτια και να αλλαζει το χρωμα του δερματος μου σε πρασινο. γινομαι πασοκος!! λετε να εχει ερθει η ωρα του διορισμου μου?

 

φερτε μου μια ψηφο να τη ριξω ΤΩΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

zavi εισαι άρρωστος κι εμεις γελαμε με την αρρωστια σου ...

 

Τουλάχιστον έχει μια αρρώστια φίλε μου...κατι ειναι και αυτο...δειχνει μια καλοπροαιρετη ανησυχια...αλλα ξέρεις τι σκεφτομαι??Μηπως η χειρότερη αρρωστια τετοια εποχη ειναι η ΑΠΑΘΕΙΑ....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω...

Μονο που καλον ειναι να ξερεις απο τι πάσχεις...

Άλλο η γρίπη και άλλο η ηπατίτιδα, σωστά;;;

 

Για εμενα, το χειροτερο δεν ειναι η απάθεια...

Ειναι η ψευτοκουλτούρα που γίνεται αρρωστια, η ψευτοφιλοσόφιση της ζωης που καταντα αηδία... Ειναι το να έχεις "αρρωστια" όπως λες, επειδη ακολουθεις την μόδα...

 

Και όλα αυτα -φυσικα- δεν εχουν εφαρμογη στον Ζαβι...

Αυτος ακολουθει την αιωνια αρχη των Εψιλον... :lol:

Link to comment
Share on other sites

@ saltapidas

 

δεν επιασα τι εννοεις, ειδικα το κομματι που αφορα εμενα. τελικα ειμαι η δεν ειμαι ψευτοκουλτουριαρης? ειμαι η δεν ειμαι προδοτης? ειμαι η δεν ειμαι σιχαμερος? φασκεις και αντιφασκεις.

 

εγω φιλε μου θα φυγω τελευταιος. μεχρι τοτε, θα παρακολουθω απο ψηλα με το αρμα του ηλιου, θα πεταω laser σε ανθρωπακια στο συνταγμα, και θα σου φερνω πονοκεφαλο το βραδυ. θα σου καιω και το dvd. και θα σε ιντριγκαρω με την ιστορια του χαφιε, που ακομη και σημερα δεν ξερω 100% ποιος ηταν. διοτι ΕΣΥ εισαι η πιο cult φιγουρα φιλε.

 

για τα πολεοδομικα του εφαρμοστικου εχεις να πεις κατι η συμφωνεις? εγω συμφωνω και επαυξανω. ο,τι προτεινει το πασοκ, το δεχομαι ανεπιφυλακτα και χωρις δευτερη σκεψη. δαγκωτο.

Link to comment
Share on other sites

@ saltapidas

δεν επιασα τι εννοεις, ειδικα το κομματι που αφορα εμενα. τελικα ειμαι η δεν ειμαι ψευτοκουλτουριαρης? ειμαι η δεν ειμαι προδοτης? ειμαι η δεν ειμαι σιχαμερος? φασκεις και αντιφασκεις.

Mην παραποιεις τα λεγομενα μου.

Σε οτι αφορα εσενα, δες παραπάνω.

Και όλα αυτα -φυσικα- δεν εχουν εφαρμογη στον Ζαβι...

Αυτος ακολουθει την αιωνια αρχη των Εψιλον...

εγω φιλε μου θα φυγω τελευταιος. μεχρι τοτε, θα παρακολουθω απο ψηλα με το αρμα του ηλιου, θα πεταω laser σε ανθρωπακια στο συνταγμα, και θα σου φερνω πονοκεφαλο το βραδυ. θα σου καιω και το dvd.

:lol::lol::lol: Εισαι "αλλου"...:lol::lol::lol::lol:

και θα σε ιντριγκαρω με την ιστορια του χαφιε, που ακομη και σημερα δεν ξερω 100% ποιος ηταν.

Ψαξε, ψαξε, δεν θα το βρεις!!!

διοτι ΕΣΥ εισαι η πιο cult φιγουρα φιλε.

World championship of cultness

Finals

saltapidas vs. zavi

1 - 1

για τα πολεοδομικα του εφαρμοστικου εχεις να πεις κατι η συμφωνεις? εγω συμφωνω και επαυξανω. ο,τι προτεινει το πασοκ, το δεχομαι ανεπιφυλακτα και χωρις δευτερη σκεψη. δαγκωτο.

Eχω απαντησει προ πολλου...

Δεν μπορω να καταλαβω συναδελφοι γιατι "χτυπιεστε"...

Ο... Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε...", απλά βάζει και την "βούλα" στον τρόπο ζωής μας τα τελευταία 35-40 χρόνια τουλάχιστον!

Το ρουσφέτι, η κοινωνική αδικία, το τέλμα στην κοινωνια μας, η κατάλυση του Κράτους, η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, πλέον δεν αποτελούν Λιακοπουλιάδες, αλλά Νόμο του Κράτους!!!

Ποτέ ξανα συνέλληνας, δεν θα αισθανθει άσχημα κάνοντας τα παραπάνω, αφου όχι μονο δεν θα παρανομεί, αλλά θα είναι και καλός πολίτης, εφαρμόζοντας τον Εφαρμοστικό Νόμο!!

Γιούπιιιιι!!!!

Αλλα εσυ ασχολεισαι με τα αρματα του Ηλιου και τους Εψιλον...:lol:

... να κόψουμε τη φάτσα σου...

Παντως ειδες ποσο σε σκεφτομαι;;;

Εβαλα φωτο μου στο αβαταρ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.