Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροφοδοσία χωρις ουδέτερο


Recommended Posts

Ναι, αν πάρεις μόνο τον έναν πόλο του μονοφασικού Μ/Σ δεν γίνεται τίποτα (απομόνωση).

 

Σταύρο, σόρυ ρε φίλε!;) Ο Κοσμάς φταίει που έδωσε έκταση. Κανείς δεν θα το πρόσεχε:P:p

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

lambroskar δεν ειδα τα αλλα ποστ που εχουν γραψει οι συναδερφοι είδα μόνο το πρωτο το δικό σου και το τελευταίο. Να σε ρωτήσω, είπες οτι έχεις 4Χ1,5 τρεις φάσεις και μια γειωση. Οι φάσεις σου δεν κλείνουν όλες κύκλωμα με την γείωση (230V)? Λογικά ναι,

γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιείς τον κλώνο της γειωσης και για γειωση και για ουδέτερο?

αφού αν κλείνουν κύκλωμα σημαίνει οτι ουτως η αλλως είναι γεφυρωμένα μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Στη σελ. 32 του 384 αναφέρεται πως το TN-C δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα, και υπάρχουσες εγκαταστάσεις πρέπει να ανακατασκευαστούν. Άρα δεν αποτελεί λύση.

 

Φιλε Σταυρο.

Αυτο ειναι μια σημειωση. Το υπολοιπο κειμενο το αναφερει χωρις απαγορευσεις. Στην τελικη ολο το δικτυο Χ.Τ. της Δεη ειναι με PEN. Σε αλλες ευρωπαικες χωρες εφαρμοζεται χωρις θεμα. Εκτος απο αυτο, στην σημειωση αναφερει πως δεν ειναι δυνατη η χρηση ΔΔΠ, κατι που δεν ισχυει εαν χρησιμοποιησεις τον PEN μεταξυ πινακων διανομης και ασφαλισεις τα επιμερους κυκλωματα αφου το μετατρεψεις σε TN-S. Αν ομως υπαρχει καποιος αλλος κανονισμος εκτος της σημειωσης στην σελιδα 32 παρακαλω διαφωτιστε με.

 

Δεν ειναι υπερ της γενικης χρησης PEN, διοτι οντος μπορουν να αναπτυχουν τασεις και χωρις σφαλμα, αλλα για ενα μπαλωμα υπο συνθηκες γιατι να μην χρησιμοποιηθει.

 

* Στο Βερολινο π.χ. οι μετρητες βρισκονται μεσα στα διαμερισματα. Σε καθε διαμερισμα οδευει ενας αγωγος PEN και η ουδετερωση γινεται σε καθε διαμερισμα στον κεντρικο πινακα

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ tseronis, υπάρχει απαγόρευση στη σελίδα 32:

Στην ίδια εγκατάσταση µπορούν να εφαρµόζονται τα δύο συστήµατα σύνδεσης των γειώσεων TNC και TN-S (σύστηµα TN-C-S), αλλά πάντοτε το σύστηµα TN-C πρέπει να βρίσκεται προς την πλευρά της πηγής και το σύστηµα TN-S προς την πλευρά του φορτίου.

 

Δηλαδή δεν μπορούμε από TN-S να το γυρίσουμε σε TN-C

 

Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος, "ντεν ξέρει", ειδικά αν ληφθούν μέτρα για την αναγνώριση του αγωγού PΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον στο πρότυπο, έστω και σε σημείωση αναφέρει πως και οι παλιές εγκαταστάσεις ΤΝ-C πρέπει να ανακατασκευαστούν, δεν θεωρώ πως δικαιούσε να δημιουργήσεις νέες. Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω.

 

Επίσης στο άρθρο αναφέρει πως σε μικτή εγκατάσταση ΤΝ-C & TN-S πρέπει το TN-C να είναι προς τη πηγή και το TN-S προς το φορτίο.

 

ΥΓ ninja'ed by miltos

Link to comment
Share on other sites

... σε μικτή εγκατάσταση ΤΝ-C & TN-S πρέπει το TN-C να είναι προς τη πηγή και το TN-S προς το φορτίο.

 

OK. Αυτο το καταλαβαινω, διοτι π.χ. καποιος αντι να παρει απο τον PE για να τον χρησιμοποιησεις σαν PEN θα μπορουσε απο λαθος να παρει απο τον Ν o οποιος επιτρεπεται να διακοπτεται.

Οσο για την γενικη απαγορευση χρησης PEN την θεωρω τοσο ανοητη οσο και την ΚΥΑ των ΔΔΠ. Ειναι ομολογια αμορφωσιας να δημιουργεις απαγορευσεις (και σε σημειωσεις προτυπων) και χαριν απλοτητας να γενικευεις και να καταδικαζεις και καθε εξειδικευμενη χρηση μιας τεχνοτροπιας.

Δηλαδη θελω ενας να μου αποδειξει επιστημονικα με ποιον τροπο υστερει μια σταθερη εγκατασταση με PEN αρκει να εχει ο αγωγος να εχει αρκετη διατομη. Το επιχειρμα δε οτι ο PEN μπορει να κοπει, το ακουω βερεσε διοτι αν κοπει το ιδιο μπορει να κοπει και ο PE + N διοτι οδευουν στο ιδιο καλωδιο/σωληνα. Το επιχειρημα οτι δεν χρησιμοποιειται ΔΔΕ εξαλειφεται εαν πριν το φορτιο χωρισεις τους αγωγους και τοποθετησεις ΔΔΕ.

 

Τελος παντων, νομιζω το εξαντλησαμε. Ο φιλος που ανοιξε το thread βρηκε λυση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.