Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμογή ρυμ/κων γραμμών


Recommended Posts

Για να γίνει Θεώρηση (???) (πάντως το ερώτημα δεν ειναι σαφές! Τι ζητάς ακριβώς?) δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει να συνοδεύεται από τεχνική έκθεση που να τεκμηριώνει αυτό που ζητάς. Τώρα οι πολεοδομίες είναι υπηρεσίες των δήμων. Σίγουρα δεν είναι θέμα κάποιου υπαλλήλου. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιλαω για απλο πραγμα.

Ποιος ειναι υπευθυνος ωστε να μου δωσει ενα χαρτι που να λεει οτι στο οικοπεδο σου η ρυμοτομικη και η οικοδομικη ειναι αυτες!!!

Με ευθυνη και υπογραφη....ωστε αν εγω το υλόποιησω και ειναι λαθος να μην εχω εγω την ευθυνη αλλο αυτο που μου το υπογραψε.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος έχει την υποχρεωση θεωρησης ρυμοτομικης και οικοδομικης γραμμης;

Γενικα ο Δημος(Δημαρχος) ή πολεοδομια (αρμδ. υπαλληλος ή προισταμενος;

 

Η ερώτηση είναι πολύ γενική αφού δεν διευκρινίζεις αν πρόκειται για ρυμοτομικό σχέδιο που εγκρίθηκε πριν από 1983, οπότε αυτό εφαρμόζεται στο έδαφος με τη διαδικασία των ΔΕ, ή μετά από το 1983, οπότε εφαρμόζεται στο έδαφος με την ΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

Και στις δύο περιπτώσεις, η εφαρμογή του σχεδίου στο έδαφος ελέγχεται από την υπηρεσία που έχει τις πολεοδομικές αρμοδιότητες (δήμος, Νομαρχία) αλλά αυτό που ζητάς, δηλαδή βεβαίωση/έγγραφο, δεν προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία και καμία υπηρεσία δεν την εκδίδει.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη αν σε οικοπεδο μου (που θελω να κτισω) ζητησω να μου δωσουν τα στοιχεια των Ο.Γ - Ρ.Γ. που το αφορουν δεν θα μου τα δωσουν? Ποια η διαφορα με τα παραπανω?

Link to comment
Share on other sites

Εάν το σχέδιο εγκρίθηκε πριν από το 1983, θα σου δώσουν το ΔΕ που έχει συνταχθεί και κυρωθεί για το αντίστοιχο ΟΤ και αν δεν υπάρχει θα πρέπει να συνταχθεί με επίσπευση του ενδιαφερόμενου.

 

Εάν έχει εγκριθεί μετά το 1983, θα σου δώσουν τα στοιχεία της ΠΕ στην οποία προσδιορίζονται οι συντεταγμένες των κορυφών του ΟΤ και αν δεν έχει κυρωθεί ΠΕ τότε είτε περιμένεις την κύρωση είτε ακολουθείς τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι είναι καλλίτερο να επισκεφθείς την οικεία πολεοδομική υπηρεσία και να ενημερωθείς για το τι ισχύει στο ΟΤ της περιοχής που σε ενδιαφέρει.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε gio, την εφαρμογή των ρυμοτομικών γραμμών θα κάνει ο συνάδελφος που θα συντάξει το τοπογραφικό διάγραμμα για την άδεια δόμησης βάσει των δεδομένων που θα του χορηγηθούν από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης, δηλαδή όπως ορθότατα σου ανέφερε παραπάνω ο συνάδελφος ΜΑΚΑΡ ( τον οποίο είχα καιρό να δω και χαιρετώ ), είτε συντεταγμένες εάν είσαι σε περιοχή με πράξη εφαρμογής , είτε Τεχνική Εκθεση ή Διάγραμμα Εφαρμογής εάν είσαι σε παλαιό σχέδιο πόλης. Στην περίπτωση που είσαι σε παλαιό σχέδιο, και είτε δεν υπάρχουν Τ.Ε. - Δ.Ε., είτε υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται λόγω παλαιότητας, τότε θα προχωρήσεις σε σύνταξη νέου Διαγράμματος Εφαρμογής. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για τον χαιρετισμό σου και ανταποδίδω.

 

Και, όμως, εξακολουθώ να ... υπάρχω και να παρακολουθώ το forum, έστω και αν δεν συμμετέχω τόσο ενεργά, όπως στο παρελθόν.

 

Η ερώτηση και απορία του συναδέλφου, όμως, σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, για μένα, όπως το συγκεκριμένο, ήταν η ευκαιρία για να ξαναγράψω δυο γραμμές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις.

Η ιδια ερωτηση...τι συμβαινει σε περιπτωση που το ακινητο ειναι σε οικισμο <2000 προ 23 ή στασιμο ή  με οριοθετηση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.