Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικά ένσημα (τριετίες)


ducatista

Recommended Posts

sorry gia ta greekglish alla allaksa windows. exo loipon to eksis thema. se mia oikodomi pou ftiaxno sta bapsimata pira prosfora apo bogiatzi kai eno kleisame ti douleia mou eipe oti sta ensima pou tha kollao sto ika den xreiazetai na kollao triaities tis kanonikes ( pou kanonika ta mastoria einai megala se ilikia kai exoun apo 2-5 triaities). gia mena leei to kanei auto gia na mou ethrei leei ftinotera to ika. mporo leei na vazo anti gia 4 na bazo 2 i anti gia 2 na vazo 0. isxiei kati tetoio i tha exo provlima me to ika?

Link to comment
Share on other sites

Αν ηταν ετσι,τοτε γιατι ειναι οι τριετιες....φοβαμαι οτι στο τελος θα σε κυνηγανε τα μαστορια...με την πρεσσα....

Τι λενε για να κλεισουν μια δουλεια ρε γαμωτο....καλα αυτοι...μπορει να ειναι αμορφωτοι.ΕΣΥ??????ΑΠΟΡΩ..

Link to comment
Share on other sites

To ίδιο συνέβη και σε μένα προχθες. Χρειάστηκε να κολλήσω κάποια ενσημα για τη 2η κατοικία,για εργασίες που έχουν γίνει και ο μάστορας μου πε να βάλω 0 τριετίες (ενώ σιγουρα εχει περισσότερες).

Ειμαι περίεργος αν περάσει στο ίκα βέβαια...Ιδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

Eφόσον περνάει και δεν υπόκειται σε έλεγχο, ε τί νόημα έχουν τότε οι τριετίες; Πάντως το καταλαβαίνω, πως είναι οικονομικά δύσκολα τα ένσημα, μιας και μιλάμε για εξτρεμιστικό ποσό.

Εξού και τα αλισβερίσια με αγορές,πωλήσεις κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Χε Χε. Εδώ σηκώνει πολύ γέλιο.........

 

Λοιπόν, δηλώστε τα ημερομίσθια με λάθος στοιχεία.... και θα περάσετε καλά.

Είμαι σίγουρος ότι θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ.... αργότερα. Και εξηγούμαι:

 

Όταν δηλώνεις τα ημερομίσθια, το ΙΚΑ δεν ελέγχει τίποτα [παρά μόνον αν οι εισφορές είναι δηλωμένες (αριθμητικά) σωστά βάσει ημερών εργασίας/ημερομισθίου κλπ].

 

Επειδή λοιπόν δε γίνεται η αλεπού (ΙΚΑ) να ξέρει 10 και το αλεπουδάκι (ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ) να ξέρει 11, σας λέω που είναι η παγίδα.

 

Ως γνωστόν, είστε υποχρεωμένοι να κρατάτε τα παραστατικά 10 χρόνια για ενδεχόμενο έλεγχο. Το ΙΚΑ λοιπόν, προκειμένου να μην χάσει εισφορές, λίγο πριν το πέρας της 10-ετίας θα κάνει μόνον του τον έλεγχο (εσωτερικά) για να δει αν όλα έχουν δηλωθεί σωστά. Όταν λοιπόν διαπιστώσει "ψευδείς δηλώσεις", τότε:

 

150 ευρώ για κάθε ψευδή δήλωση, και τις διαφορές με 3% τον πρώτο μήνα και 1% για κάθε επιπλέον μήνα. Βάλτε 6-7 χρόνια τόκους, και σας έκλεισε το σπίτι.

 

Γι' αυτό λοιπόν δηλώστε τα σωστά από την αρχή για να κοιμάστε ήσυχα.

 

Για να μην αναφέρω το ότι σε περίπτωση που ζητηθεί ασφαλιστική ενημερότητα (για δάνειο π.χ.) από το ΙΚΑ, μπορεί τότε να έρθει για αυτοψία που αυτόματα σημαίνει έλεγχος που με τη σειρά του σημαίνει ότι την πατήσατε.

 

Τέλος....... συγχωρείστε το ύφος μου, αλλά έχει καεί η γούνα μου......

Link to comment
Share on other sites

Mα εδώ ειναι η πλάκα. Εγω εχω ζητησει τα στοιχεια του μαστορα και του βοηθου και μου έχει δωσει απο μονος του ένα εντυπο που το δινει σε ολους που του κολλάνε ενσημα, οπου αναγραφει καθαρά "τριετίες 0".

Μάλιστα τον ρώτησα γι'αυτό και μου απάντησε, σε όλους λέω να μου βάζουν 0...

 

Να μπλέξουμε μετά απο 10 χρόνια και να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Link to comment
Share on other sites

Το μπλέξιμο είναι δεδομένο. Ιδικά στην περίπτωση που ο μάστορας δίνει σε όλους το ίδιο χαρτί... Στο ΙΚΑ δεν είναι χαζοί, μόλις δούνε μάστορα με 2000 ένσημα πρώτης τριετίας θα γυαλίσει το μάτι τους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.