Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμός στη Ναύπακτο


 

Recommended Posts

 

Στο παραπάνω βίντεο φαίνονται κάποιες ζημιές που έγιναν από τον σημερινό σεισμό στην Ναύπακτο. Ο σεισμός δν ήταν ιδιαίτρα δυνατός, ηταν επιφανειακός και με αρκετή διάρκεια. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους ήταν 5 ρίχτερ.

 

Αυτό που μου προκάλεσε την προσοχή στο εν λόγω βίντεο ήταν κάπου στην μέση όπου πετάχτηκε η επικάλυψη και φανερώθηκαν τα σίδερα. Εκεί στην άνω κρίσιμη περιοχή του υποστηλώματος ΔΕΝ είχε συνδετήρα στους 40 περίπου πόντους!!!! :o:o

 

H κατασκευή δεν μου φάνηκε παλιά, βέβαια ποτέ δν μπορείς να είσαι σίγουρος από ενα βίντεο.

 

Για πείτε και εσείς συνάδελφοι την άποψη σας!!! Πως σας φαίνεται η ζημιά και ο οπλισμός για ένα τέτοιο σεισμό!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού σχολιάσω ότι το βίντεο είναι επιεικώς απαράδεκτο και αναδεικνύει την απαιδευσιά του μέσου συμπολίτη μας, να κάνω τις εξής διαπιστώσεις:

 

- Η οικοδομή φαίνεται πως είναι των τελών του '70. Χρησιμοποιεί κύριο ωπλισμό StI και σκυρόδεμα πιθανώς κατώτερο του Β225.

- Φαίνεται πως υπάρχουν ελλείψεις σε θέματα επικαλύψεων και συμπύκνωσης.

- Οι βλάβες είναι οι τυπικές που εμφανίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι αναμενόμενες.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη από τους συντονιστές που είχα ζητήσει να ανέβει στις ''Ειδήσεις''. Δεν είχα διαβάσει τους κανόνες!!!

 

Το βίντεο από χτες το είδα αρκετές φορές και παρατήρησα και εγώ ότι ο ο οπλισμός είναι ''μαλακός'', άρα εντέλει πρόκειται για παλιά πολυκατοικία.

 

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο, αν και δν γνωριζω τους τότε κανονισμούς είναι οι αραιο-τοποθετημένοι συνδετήρες!!!Ποιες ήταν οι ελάχιστες αποστάσεις εκείνη την εποχή?

 

Alexipap, από που συμπέρανες ότι δν είναι καλά συμπυκνωμένο το σκυρόδεμα???

 

Υ.Γ. Μπορεί οι αντιδράσεις των κατοίκων να είναι υπερβολικές, αλλά σκέψου ότι δν είναι μηχανικοι και πως πρόκειται για την περιουσία τους

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. Μπορεί οι αντιδράσεις των κατοίκων να είναι υπερβολικές, αλλά σκέψου ότι δν είναι μηχανικοι και πως πρόκειται για την περιουσία τους

Όταν όμως φωνάζουμε προειδοποιούμε και τους παρακαλάμε να κατασκευάσουν ότι λέει η μελέτη, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κλείνουν το μάτι στο κάθε μπετατζή...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς.

 

Η μεγάλη πλειονότητα προτιμά να ρίξει χρήμα σε ακριβά πλακάκια , πλήρως εξοπλισμένα play rooms, barbecue στην ταράτσα παρά να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στη σωστή εφαρμογή της μελέτης με το κόστος που αυτή συνεπάγεται.

 

Ο Μηχανικός οφείλει να θέσει σε γνώση των ιδιοκτητών όλα όσα προβλέπονται για να υπάρξει ασφαλές σπίτι. Οφείλει να γνωρίζει τους κανονισμούς και να κατευθύνει τα συνεργεία ώστε να τους εφαρμόσουν . Για την ασφάλεια των ιδιοκτητών και των οικογενειών τους. Η εφαρμογή αυτή κοστίζει και σε χρόνο , και σε χρήμα . Η ασφάλεια όμως προέχει .

 

Και όταν γίνει η "στραβή" , τότε και μόνο θυμούνται το μηχανικό που "δεν έκανε καλή δουλειά" και σίγουρα , έχουν ξεχάσει τις κουβέντες με τον μπετατζή ότι ο μηχανικός υπερβάλλει ότι όλα αυτά που ζητά είναι εκτός τόπου και χρόνου συνεπάγονται extra έξοδα και δουλειά από τα συνεργεία του κ.λ.π. Έχουν ξεχάσει σε ποιόν/ποιούς έδωσαν την συγκατάθεση να εφαρμόσει την μελέτη και τους κανονισμούς ...

 

Βέβαια , ο μπετατζής , δεν θα αναλάβει καμμία ευθύνη. Την ώρα της "κρίσεως" , θα εμφανιστεί σαν ένας αγράμματος που τίποτε δεν ήξερε και περίμενε οδηγίες από τον μηχανικό. Θα αρνηθεί φυσικά ότι συμβούλεψε τους ιδιοκτήτες . Ο μηχανικός τελικά είναι ο μόνος υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο και είναι εκείνος που γνωρίζει τους κανονισμούς και πρέπει να επιβάλλει την εφαρμογή τους και να μεριμνήσει γι' αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

εγώ παρατηρώ οτι κάποια στιγμή είχαν επισκευαστεί με κάποια τσιμεντοειδές που μάλλον το έβαλαν καλοκαίρι με ζέστη (κοίτα bifurcated cracks). Για τους συνδετήρες έχω δει χειρότερα. Εαν δείτε στο τέλος υπάρχει αποκόλληση απο διάβρωση και μάλλον αυτό ήταν το βασικό τους πρόβλημα, φαίνεται και απο την αστοχία του σκυροδέματος (είναι επάνω στον πολτό και οχι στο σκύρο).

Link to comment
Share on other sites

...κάποια στιγμή είχαν επισκευαστεί με κάποια τσιμεντοειδές...

 

Χα! Αυτό θα πει ευφημισμός! Εκεί που ήμουν έτοιμος να γράψω: "κάποια στιγμή το πασάλειψαν με τσιμέντο.

 

:P

Link to comment
Share on other sites

καλά ο τύπος που φωνάζει:" που είναι ο μηχανικός, να τον κλείσουν μέσα κλπ" είναι στάνταρ ένα εκ των παρακάτω:

α) Ιδιοκτήτης ( τα σίδερα όπως σωστά είπαν οι συνάδελφοι είναι StI) ο οποίος ποτέ δεν μερίμνησε για την συντήρηση της κατοικίας του πέρα από ένα ψευτοπασσάλειμα. Και σε εμένα προσωπικά φαίνεται ημιπαράνομη pilotis (σκυφτοί περνούν από κάτω).

β) Μαστοράκος που έχει δεινοπαθήσει από μηχανικούς και έχει τρομερό άχτι απέναντι τους.

Link to comment
Share on other sites

...κάποια στιγμή είχαν επισκευαστεί με κάποια τσιμεντοειδές...
Χα! Αυτό θα πει ευφημισμός! Εκεί που ήμουν έτοιμος να γράψω: "κάποια στιγμή το πασάλειψαν με τσιμέντο.

Απίστευτος διάλογος.

Το θέμα έχει θιχτεί άπειρες φορές και τα αποτελέσματα είναι πάντα τα ίδια, οπότε συνάδελφοι ποιότητα στο επάγγελμα και εγγράφως όλες οι ενημερώσεις προς ιδιοκτήτες και πελάτες.

Link to comment
Share on other sites

οπότε συνάδελφοι ποιότητα στο επάγγελμα και εγγράφως όλες οι ενημερώσεις προς ιδιοκτήτες και πελάτες.

 

Για ακόμη περισσότερη σιγουριά , συστημένο με απόδειξη παραλαβής . Βέβαια , ελάχιστοι τα εφαρμόζουμε σε ιδιωτικά έργα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μάλιστα διότι σπάνια πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που είναι "ξεροκέφαλοι" παρ' ότι για την ασφάλειά τους φροντίζουμε . Συνήθως , τα λόγια ακούγονται . Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό , ας είμαστε τουλάχιστον εξασφαλισμένοι ότι εμείς ενημερώσαμε.

 

Όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια , μόνο το γραπτό με απόδειξη παραλαβής του έχει ισχύ . Δεν δεσμεύει το δικαστήριο αλλά υπάρχει ώστε να ληφθεί υπόψη την κατάλληλη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.