Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατάτμηση οικοπέδου


frou70

Recommended Posts

οικοπεδο εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων εκτασεως 7750 και οριο κατατμησης 1000 μετρα κατατεμνεται με τοπογραφικο σε 7 αρτια και οικοδομησημα οικοπεδα νομιμα.η μητερα ιδιοκτητρια θελει να κανει γονικη παροχη στα παιδια της εναλαξ με αυτην και αυτα ,τα οικοπεδα συμβολαιογραφικα, για να επικαιρωθει η κατατμηση εναλαξ...αν κρατησει την επικαρπια σε ολα τα οικοπεδα τιθεται το προβλημα των ομορων οικοπεδων και ακυρωνεται η κατατμηση?????υπαρχει αρτιοτητα και οικοδομισημοτητα και κατατμηση κρατωντας την επικαρπια η μητερα?????

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν είναι ακριβώς το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα όμορα οικόπεδα τότε ισχύει η κατάτμηση.Απλώς πρέπει να προσεχθούν οι όροι που δημιουργήθηκαν τα οικόπεδα, οι κατατμήσεις να είναι δηλαδή σωστές.

Link to comment
Share on other sites

και τωρα εννοψει των φημολογουμενων αλλαγων στο διαταγμα του 85 να επιταχυνω την κατατμηση η να περιμενω?????ενα απο τα οικοπεδε στο τοπογραφικο ειναι π.χ. με προσωψη στο δρομο 14.75 μετρα......τα οσα οικοπεδα εχουν κοπει ως τωρα θα ειναι αρτια και οικοδομισημα και μετα τις αλλαγες?????

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι η συνολική έκταση φαίνεται να κατατμηθεί σε 7 οικόπεδα μόνον σχεδιαστικά, στο τοπογραφικό και όχι με συμβόλαια, εξακολουθεί να είναι ενιαία, πολεοδομικά.

 

Κατάτμηση εννοείται μόνον με τη σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Saroske

 

Αν υπογράφει την κατάτμηση ο ίδιος ο μηχανικός που συνέταξε και το τοπογραφικό διάγραμμα ας πάρει ότι του φαίνεται σωστό και δίκαιο για τις ώρες ενασχόλησης.

 

Αν πρόκειται να υπογράψει άλλος καλό θα είναι να κάνει αποτύπωση από την αρχή διότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και να σφραγίζει σχέδια τρίτων.

Link to comment
Share on other sites

φοβάμαι ότι ο προλαλήσας, κ. saroske, εννοεί οτι δε χρειάζεται να ξαναμετρηθεί το οικόπεδο, δεχόμαστε ως ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστή τη δουλειά του μηχανικού που συνέταξε το τοπογραφικό και προβαίνουμε σε κατατμήσεις με "επαγγελματισμό" και "υπευθυνότητα" απέναντι στον πελάτη.Αυτοί οι μηχανικοί που δουλεύουν έτσι, δυστυχώς, ζουν ανάμεσά μας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.