Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως οδηγούμαστε προς παύση εργασιών-τάχιστα;


ntside

Recommended Posts

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι μια ενδεχόμενη κατάργηση του αφορολογήτου έρχεται "ως αντιστάθμισμα στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή που έχει διαπιστωθεί κατά κόρον στη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων," εννοεί του ελεύθερους επαγγελματίες και συνεπώς και τους μηχανικούς... μας αποκαλούν και κλέφτες!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ σας έχω λύση...όλοι στο δημόσιο. Σίγουρο χρήμα και ο μήνας έχει 9...

Αλλά είπα...μετά θα υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι... αν πάμε όλοι στο δημόσιο...ποιος θα μας πληρώνει μετά ???

Link to comment
Share on other sites

Οι όλοι εκτός δημοσίου... σε λίγους μήνες θα είναι μόνο οι άνεργοι (ελευθεροι επαγγελματιες ή μη)...

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα...μα αφού όλοι θα έχουν χωθεί στο δημόσιο...για να σωθούνε...δεν θα υπάρχει άλλο ιδιώτης να τους πληρώνει...

Μικρό προβληματάκι και λεπτομέρειες θα μου πεις...

 

Κοιτάξτε να δείτε...αν όλοι χωθούμε στο δημόσιο και το κράτος μας πληρώνει...από εμένα ας έρθει και ο κομμουνισμός !!!

Αλλά μην μας κόψει ελευθερίες...την έξοδο από την χώρα, τα McDonalds κ.τ.λ.

Μετά θα βάλω σαν avatar σφυροδρέπανο 500x500 !!!

Link to comment
Share on other sites

Οκ το δημόσιο ειναι δημοσίο και εχουν μπει και αχρηστοι και δεν δουλευουν κτλπ. αλλα πιστεύω οτι αυτό που προσπαθούν να κάνουν και το καταφέρνουν ειναι να στρέψουν τον ένα κλάδο ενάντια στον άλλον, έτσι ώστε να περνάνε οτι μέτρα θέλουν με τις ευλογίες πάντα μεγάλης μερίδας πληθυσμου. δεν ειναι όλοι στο δημόσιο τεμπεληδες και εχουν υποστεί και μειωσεις μισθών τεράστιες.το θέμα ειναι ολοι μαζι και δημόσιο και ιδιωτικός και ελευθεροι επαγγελματιες να απαιτησουμε δικαιο φορολογικο. αυτη ειναι η άποψη μου

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφέρουν οι κλάδοι, οι συντεχνίες, οι εργατοπατέρες, το δίκιο φορολογικό !!!

Με ενδιαφέρει να είμαι στο δημόσιο...να πέφτει το χρήμα...και ας καταρρεύσει το σύμπαν ολόκληρο !!!

Link to comment
Share on other sites

@tipispok:

Υπάρχουν μερικά προβλήματα που δεν τα αντιλαμβάνονται όλοι...

π.χ. Οι πολίτες κατηγορούν τους υπαλλήλους εν γένει, λες και αποφασίζουν αυτοί τη διαδικασία. Λάθος, γιατί ο υπάλληλος απλώς εφαρμόζει διαδικασίες.

Από την άλλη, η εξασφάλιση της θέσης, της εξέλιξης, της σύνταξης και του εφάπαξ τόσα χρόνια δικαίως αν θέλεις δημιουργούν ένα αίσθημα κατωτερότητας στον καθημερινά αγωνιζόμενο ιδιωτικό υπάλληλο που προσπαθεί να δείξει την αξία του ώστε να έχει μούτρα να ζητήσει κάποια αύξηση... το εφάπαξ είναι βέβαια άλλων προνόμιο...

Γνωρίζεις φαντάζομαι πόσοι πατεράδες προίκισαν τις κόρες τους με το εφάπαξ.

Επίσης, η μετάβαση ευθυνών και αρμοδιοτήτων από τον ένα στον άλλο, η ατιμωρισία και η ανικανότητα να φέρουν εις πέρας την όποια υπόθεση - ακόμη κι αν δεν φταίνε - μας κάνει να τους βλέπουμε αρνητικά.

Ετσι, ενώ αν ήμουν δικαστής θα έβλεπα πολλά ελαφρυντικά, ως πολίτης & πελάτης του κράτους απαιτώ αυτοί με τους οποίους συνδιαλέγομαι και συναλλάσομαι να είναι ικανοί και αποτελεσματικοί τουλάχιστον όσο εγώ και όχι να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Αλλωστε και η ετοιμολογία της λέξης "υπάλληλος" δείχνει την υποχρέωση αυτή.

 

@Pappos: Σχετικά με το σχόλιο περί κομμουνισμού και βλέποντας την υπογραφή σου, θέλω να σου πώ ότι πραγματικά είναι για γέλια και για κλάμματα η αριστερά στη χώρα μας... Αποτελεί πράγματι τους βλακωδέστερο τμήμα της πολιτικής ζωής. Ενώ ιδεολογικά (ακούγεται πλέον αστεία και η λέξη) είμαι πολύ κοντά - όχι στο ΚΚΕ αλλά στον αριστερό χώρο- θεωρώ τους παράγοντες του χώρου στη σημερινή βουλή ανεπαρκείς, κωμικοτραγικές φιγούρες και τελικά άχρηστους. Οσο για τους συνδικαλιστές τους, πολλές φορές θεωρώ ότι τους αξίζουν τα χειρότερα.

Αν και πολύ δύσκολο, εύχομαι να υπάρξει ένα φιλολαϊκό ρεύμα που ζεί τη σημερινή πραγματικότητα και όχι το 1960 και να φέρει κάποιες αλλαγές στη πολιτική ζωή και σκέψη. Ελπίζω να μη προσβάλλω κανένα.

20 x 25 εκ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε JTB.

Όπως τα λές είναι. Γενικά το πολιτικό προσωπικό είναι αστείο.

 

Δες τώρα την Ν.Δ (στα λέω εγώ που τους έχω ψηφίσει, ως το μη χείρον..)

Μανώλης, Ντινόπουλος, Πιπιλή, Σπηλιωτόπουλος δηλαδή μιλάμε για καρικατούρες, για αστείες προσωπικότητες που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν..Απογοήτευση.

Καλά δεν μιλάμε για Τσίπρες, Παπαρήγες κλπ, αυτοί έχουν ξεφύγει.

 

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.

Link to comment
Share on other sites

το έχω γράψει άπειρες φορές και θα το ξαναγράψω Αποκέντρωση και αρμοδιότητες και χρήμα στην περιφέρεια για ανάπτυξη Εδώ που ζω θεωρητικά δεν υπάρχει η κρίση στο βαθμό που υπάρχει στην Αθήνα , γιατί ακόμα και ο άνεργος θα έχει δουλειά (στην χειρότερη θα καλλιέργήσει την γή , θα βάλει πέντε κότες ή 5 γουρούνια παραπάνω ή καλοκάιρι θα πουλήσει που λει ο λόγος καρπούζι ή παγωτά σε παραλίες αν είναι τουριστική περιοχή κλπ , γενικά κάτι θα παράγει στο Ακαθάριστο ενχώριο προιόν . Ετσι ακόμα δεν βλέπω τις δουλέιές να μειώνονται και έστω με το σταγονόμετρο και με δυσκολίες το χρήμα κυκλοφορεί. Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που ο κόσμος εδώ το παλεύει με πολύ δουλειά ( το βλέπω καθημερινά και εγώ ανήκω σε αυτούς αφού εργάζομαι πάνω από 15 ώρες το 24 ώρο εδώ και 15 χρόνια) οι υποδομές εξακολουθουν να υστερούν σε σχέση με το κέντρο και το παραγώμενο χρήμα να κλέβεται στην κυριολέξία από το κέντρο. Ο γιός μου θα πάει σχολέιο σε ένα κτήριο που έγινε από ευεργέτη της περιοχής το 1912 (ας είναι καλά η ψυχή του) το οποίο επισκευάζεται κυρίως με δωρεές και εργασία του ντόπιου πληθυσμού , φέυγοντας από ένα κτήριο σχολέιο που προοριζόταν για σούπερ μάρκετ).Αν δεν μας κλέβαν από το κέντρο την υπεραξία της εργασίας μας δηλαδή των ανθρώπων που μοχθούν μένοντας στον τόπο τους μη αναζητώντας την εύκολη εργασία ή και άνετη ζωη των πόλεων και κυρίως του κέντρου, εγώ πιστεύω ότι δεν θα ζούσαμε την κρίση στην Ελλάδα (ίσως το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες με την δομή της δικιάς μας) στο βαθμό που την ζούμε τώρα.

Υσ Διατηρώ ελπίδες ότι με αρχή τον καλλικράτη και παρά τα πρώτα προβλήματα κάτι θα αλλάξει στο θέμα αποκέντρωση Με πληγώνει το γεγονός ότι στην περιοχή μου ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 4000 κατ. Τέλος η κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ τουλάχιστον από την εποχή του Μααστριχ είχαν προφητικό λόγο για το τι θα ακολουθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.