Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Γήπεδο Α.Ε.Κ.


COSTAS T

Recommended Posts

Πέρα από τις σωστές συμπληρωματικές πληροφορίες του avgoust (μπήκε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια από μένα), θέλω να επαναλάβω ότι θεωρώ ΜΕΓΑΛΟ λάθος του Γρανίτσα την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων, τον Ιούνιο 2003 πριν από τη ψήφιση της πρώτης ρύθμισης (ΔΕΚ 2003). Αμέσως μετά κατατέθηκε η προσφυγή του δήμου και αργότερα εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του ΣτΕ.

 

Έστω και εάν υποθέσουμε ότι είχε δεχθεί πιέσεις από τον υπουργό, δεν έπρεπε να προχωρήσει σ' αυτή την ενέργεια, στερώντας έτσι από την ΑΕΚ από το φυσικό της χώρο.

 

Σε ότι αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων εντός ιστού πόλεων (chris_gr), έχω προσωπική εμπειρία από γήπεδα του Λονδίνου, της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης κ.α. (όλα εντός πόλης) που είναι ενσωματωμένα στον ιστό και λειτουργούν άψογα, αλλά οι φίλαθλοι έχουν τελείως διαφορετική κουλτούρα από τους δικούς μας.

Link to comment
Share on other sites

θέλω να επαναλάβω ότι θεωρώ ΜΕΓΑΛΟ λάθος του Γρανίτσα την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων, τον Ιούνιο 2003 πριν από τη ψήφιση της πρώτης ρύθμισης (ΔΕΚ 2003). Αμέσως μετά κατατέθηκε η προσφυγή του δήμου και αργότερα εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του ΣτΕ.

 

Το ίδιο ακριβώς θεωρούμε και όλοι οι Αεκτζήδες (αν και εγώ προσωπικά όπως έχω πει είμαι αδιάφορος για το ποδόσφαιρο, αποφάσισα τέλος πάντων σε μικρή ηλικία να "πιστέψω" στην ΑΕΚ). Η συγκεκριμένη τραγωδία με το γήπεδο της ΑΕΚ, είναι πραγματικά από τις καταστάσεις που κλονίζουν την πίστη των πολιτών στους νόμους, στη νομιμότητα, στη δικαιοσύνη (τη γελοιοποιούν) κλπ.

Link to comment
Share on other sites

για τους Παοκτσήδες (όχι Παοκτζήδες) γιατί;

τι σχέση έχεις αυτός ο δικέφαλος αετός με τον δικέφαλο αετό στο έμβλημα του ΠΑΟΚ;

Link to comment
Share on other sites

αποφάσισα τέλος πάντων σε μικρή ηλικία να "πιστέψω" στην ΑΕΚ).

Στη ζωή σου μπορεί να αλλάξεις τα πάντα, θρησκεία, πολιτικό κώμα , φίλους ,γυναίκα ,φύλο ,να γίνεις πλούσιος ή φτωχός ένα πράγμα δεν θα αλλάξεις ποτέ την ομάδα

 

 

Αν και προσκυνώ άλλη ομάδα, βλέπεται είμαι θαλασσινός και αγαπώ τη θάλασσα και τα λιμάνια, πιστεύω ακράδαντα ότι κάποιες ομάδες πρέπει να έχουν τα δικά τους γήπεδα –ναούς, όλοι λοιπόν οι οπαδοί- φίλαθλοι της ΑΕΚ όπως και του ΠΑΟ πρέπει να ενεργοποιηθείτε και να απαιτήσετε αυτό που διακαίατε η ομάδα σας, ενα γήπεδο. Είναι κρίμα τέτοιες ομάδες με τέτοια ιστορία και να μην έχουν γήπεδο δικό τους όπου και θα το ορίζουν. Αυτό βέβαια μην περιμένετε να γίνει από το κράτος, αν υπάρχει, πρέπει να τα φτιάξετε εσείς οι ίδιοι κάτι ανάλογο έγινε με την Λάρισα

 

για τους Παοκτσήδες (όχι Παοκτζήδες) γιατί;

φαντάσου να κόλαγε ένα ''σ'' (πασοκτσηδες)..........

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω και το έχω ξαναπεί , ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα ιδιότυπο κράτος δικαστών , όπου ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ , ούτε καν ομοφωνίες δικαστών , ερμηνεύουν το Σύνταγμα κατά το δοκούν , ακυρώνουν νόμους ψηφισμένους από την Βουλή με τεράστιες πλειοψηφίες και γενικά στην Ελλάδα , έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας από μη λαικά ελεγχόμενες αποφάσεις δικαστών , αλλά και κεντρικών τραπεζιτών .

 

Εγώ είμαι παναθηναικός , οπότε αυτά που θα πώ γιά το γήπεδο της ΑΕΚ δεν τα λέω από ίδιο συμφέρον .

 

Το Σύνταγμα προστατεύει απόλυτα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας .

Ετσι στον συγκεκριμένο χώρο , είχαμε ένα γήπεδο και λογικά ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης του , μπορεί να το γκρεμίσει και να το ξαναφτάξει ,η να το ανακαινίσει .

 

Εκεί που επεμβαίνει το κράτος , είναι στο μέγεθος των επαγγελματικών χρήσεων και όχι στην ύπαρξη η όχι , αφού η περιοχή είναι πολεοδομικό κέντρο και βρίθει επαγγελματικών χρήσεων και βέβαια και εδώ είναι το λάθος της ΑΕΚ , ότι δεν έπρεπε να πειραχτεί καθόλου το Αλσος .

 

Αρα μιά σωστή μελέτη με τον ισχύοντα ΣΔ , λογικά δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κανένα , εφ' όσον έμενε στα όρια της ιδιοκτησίας της .

 

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια , σε μιά χώρα που ο καθένας έχτιζε ότι ήθελε , δόθηκε το δικαίωμα σε αυτούς που ήδη είχαν χτίσει , νόμιμα , παράνομα η νομιμοποιημένα , να έχουν άποψη περί της ιδιοκτησίας του άλλου .

 

Και βέβαια βασιζόμενοι στην Ελληνική κουτοπονηριά , ο ελληνας , θέλει να χτίσει ο ίδιος παράνομα , να κάνουν τον δρόμο του πεζόδρομο γιά να μην περνάνε άλλοι και να κάνουν και το οικόπεδο του γείτονα πράσινο , αλλά να μην το πληρώσει αυτός .

 

Μόνο τώρα άρχισε να λέει η ελληνική πολιτεία , ότι ο πολίτης θα πρέπει να αποζημιώνεται η να πληρώνει , αν αντίστοιχα ζημιώνεται η οφελείται από κάποιο δημόσιο έργο .

 

Αν είχαμε αυτή την λογική παλιότερα , δεν θά έκανε 5 χρόνια στο στε η περιφερειακή Υμηττού , θα είχε τελειώσει ήδη και θα είχε δοθεί στην κυκλοφορία με τεράστιο κοινωνικό και δημόσιο οικονομικό όφελος , ο τετραπλός ηλεκτροκινούμενος σιδηροδρομικός διάδρομος Ρούφ-ΣΚΑ και γενικά πολλά δημόσια έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολλών θα είχαν προχωρήσει .

 

Δυστυχώς γιά άλλη μιά φορά το τεε εμφανίζεται ως τεχνικός νάνος και όχι ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας .

 

Αναλογικά το ίδιο ισχύει και γιά την διπλή ανάπλαση , αλλά και όλο το υποβαθμισμένο κομμάτι , από του Ρέντη μέχρι τα Σεπόλια .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.