Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θέρμανσης


ANDREAS1978

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

για ισογεια κατοικια 90 τ.μ. απαιτείται μελετη θερμανσης ?

Μπορώ να τοποθετήσω δεξαμενη μεσα στο έδαφος και καυστηρα σε εξωτερικο χώρο π.χ σε βεραντα ημιυπαιθριο χωρο στην πισω οψη του κτιριου ?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δηλαδή ο καυστηρας και λεβητας θα πρεπει να ειναι σε κλειστό χωρο?

ποιες ειναι οι ελαχιστες διαστασεις αυτου του χωρου?

 

ευχαριστώ για το ενδιαφερον σου

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη υπαρχει περιπτωση να απαιτουνται <45kw για μια κατοικια 90 τμ ωστε να μην απαιτειται ιδιαιτερος χωρος συμφωνα με αυτο?

 

ααα. Εάν σε ένα κτίριο ή χώρο υπάρχει εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης με συνολική θερμική ισχύ 45 KW και άνω και το θερμαντικό μέσο θερμαίνεται απευθείας (άμεσα), τότε το συγκρότημα παραγωγής του θερμαντικού μέσου πρέπει να τοποθετείται σε ιδιαίτερο χώρο, καλούμενο λεβητοστάσιο

 

υπαρχει καποιος εμπειρικός τυπος για τον περιπου υπολογισμο σε φαση προμελετης της απαιτουμενης θερμικης ισχυς βασει των τμ που θελω να θερμανω?

Link to comment
Share on other sites

Η σωστη μελέτη αντικαθιστα καθε τι εμπειρικό !

Οπότε προτείνω να κανεις κανονικη μελετη και σίγουρα δεν θα χασεις !

Τωρα όσον αφορα τον χώρο ανεξαρτητους ισχυος θα λεγα οτι πρέπει να έχεις ένα ξεχωριστο χώρο λεβητοστασιου ωστε να μπορεις και να ελεγχεις ευκολα την εγκατασταση σου αλλα κυριως για λόγους ασφαλείας .

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα θα γινει η απαιτουμενη μελετη αλλα επειδη βγαζω διαγραμμα καλυψης και δεν εχω υπογειο θελω να ξερω αν απαιτειται ανεξαρτητος χωρος ωστε μαζι με μια αποθηκη που βγαζω στον ακαλυπτο να δειξω και το λεβητοστασιο το οποιο θα μου φαει τμ αν πρεπει να ειναι σε ανεξαρτητο χωρο.

 

την δεξαμενη θα την βαλω εντος του εδαφους

 

δεν ειμαι μηχανολογος και μαλιστα δεν σκαμπαζω απο αυτα γι αυτο ρωτω

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα μπορουσε καποιος συναδελφος να επιβεβαιωσει ποτε απαιτειται μελετη θερμανσης και ποτε μελετη υδρευσης-αποχετευσης ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει υγραεριο εκει που εισαι?

Εαν οχι μπορεις να βαλεις την δεξαμενη για το αεριο μεσα στο εδαφος και επιτείχιο καυστηρα εντος του σπιτιου. Εαν ναι τοτε χρειαζεσαι μονο επιτείχιο καυστηρα.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι σε εκτος σχεδιου περιοχη. Διωροφη κατοικια 105 τ.μ. χωρις υπογειο.

Οι προβληματισμοι μου ειναι οι εξης, Υδρευση, Αποχετευση, Θερμανση, Λεβητοστασιο.

 

Στο Π.Δ. 8-13/7.1993 (ΦΕΚ 795Δ') αναφερει οτι "απαιτειται μελετη υδραυλικων εγκαταστασεων και αποχετευσεων συμφωνα με τους κανονισμους για τις περιπτωσεις οικοδομων πανω απο 800 κ.μ. ή πανω απο 1 οροφο"

Ενω στον Κτιριοδομικο Κανονισμο Αρθ. 25 αναφερει "σε περιπτωση αιτησης για χορηγηση οικοδομικης αδειας για την ανεγερση κτιριων, συνολικου ογκου μεγαλυτερου των 1500 κ.μ. ή ανεξαρτητα του ογκου σε περιπτωση κτιριων με περισσοτερους απο 2 οροφους απαιτειται η υποβολη μελετης των υδραυλικων εγκαταστασεων που προβλεπονται στο κτιριο καθως και δηλωση επιβλεψης των εργασιων αυτων"

Ποιο απο τα δυο ακολουθουμε ? Απο οσο γνωριζω το πρωτο !

 

Οσο αφορα την θερμανση, παλι απο Π.Δ. 8-13/7.1993 (ΦΕΚ 795Δ') αναφερεται οτι "απαιτειται μελετη ηλεκτρομηχανολογικων εγκαταστασεων πονω απο 3 οροφους συμφωνα με τους κανονισμους για τις περιπτωσεις ανω των 300μ2 ή ανω των 1300 κ.μ."

 

Η βασικη μου ερωτηση ως προς την θερμανση ειναι η εξης, η πελατισσα μου θελει θερμανση κανονικα, ο νομος λεει οτι δεν χρειαζεται μελετη αυτης, τελικα θα πρεπει να την κανω ? θα πρεπει να δειξω το λεβητοστασιο στα σχεδια και στο διαγραμμα καλυψης ή τελικα δεν κανω ουτε μελετη, ουτε και το δειχνω στα σχεδια αλλα τελικα το κατασκευαζω ??

 

CVENG

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.