Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστη-Αμοιβές Κόστος βεβαίωσης στατικής επάρκειας


labrador1966

Recommended Posts

Αμεσως σε Πολιτικο Μηχανικο και δικηγορο

 

Ήδη έχουν αργήσει . Αλλά και τώρα σαν κίνηση είναι απαραίτητη.

 

Ζητήματα σαν αυτό που περιγράφηκε , δεν αντιμετωπίζονται με διάλογο , κατανόηση και καλή θέληση.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε labrador1966, από τις λίγες πληροφορίες που έχεις δώσει, είναι φανερό ότι βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο, τόσο από τεχνικής, όσο και από νομικής σκοπιάς.

 

Ξεκίνα από τα βασικά: Ο φέρων οργανισμός κάθε οικοδομής είναι "μη διαιρετός", είναι κοινόκτητος, επειδή είναι κοινόχρηστος.

 

Αν έχει πρόβλημα ο φέρων οργανισμός σε κάποια θέση της οικοδομής είναι ευθύνη όλων των συνιδιοκτητών να αποκαταστήσουν το καλώς έχειν του φορέα. Σαν ιδιοκτήτης που βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις έναν μηχανικό (μόνος σου ή από κοινού με τους άλλους συνιδιοκτήτες) να σου (σας) υποδείξει τι πρέπει να κάνετε. Και οι οικοδομές θέλουν "σέρβις".

 

Μετά -αν δεν τα πηγαίνετε καλά μεταξύ σας- θα χρειαστείς τον δικηγόρο για να υποχρεώσει τους συνιδιοκτήτες να επιτρέψουν τις επισκευές.

 

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις (περί μηνύσεων, πολεοδομίας κλπ) ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Αν έχεις λεφτά, χαλάλι, η αγορά περνάει κρίση και θα σε ευγνωμονεί...

Να σημειώσω ότι μία οικοδομή του '66 έχει φάει ήδη τα 45 από τα 50 χρόνια λειτουργικού χρόνου ζωής που είχε όταν χτίστηκε...

Link to comment
Share on other sites

Ο φέροντας οργανισμός της πολυκατοικίας ανήκει σε όλους τους συν-ιδιοκτήτες. Μέλημα όλων αποτελεί η προστασία και η διατήρηση του, οπότε ευθύνη φέρουν όλοι και θα πρέπει με απόφαση γενικής συνέλευσης να προβείτε σε απαραίτητες ενέργειες επιθεώρησης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Κάτι δεν κολλάει...Αν είναι νόμιμο κλπ δεν απαιτείται η βεβαίωση στατικής επάρκειας. Κατά τα λοιπά ισχύουν ακριβώς όσα γράφει ο terry.

Για άδεια λειτουργίας φροντιστηριου ζητάνε,

επομένως δεν τίθεται πάντα θέμα νομιμότητας.Ωστόσο

τα θέματα αυτά χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.