Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιεστικό και μέτρα υδάτινης στήλης


saradis1

Recommended Posts

νομιζω οτι κανεις λαθος. Το μανομετρο δειχνει την πιεση που υπαρχει καθε φορα και η οποια εξαρταται απο την καμπυλη λειτουργιας της αντλιας. Δηλ 0 παροχη μαξ πιεση / μεγιστη παροχη μιν πιεση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αν σε ένα διάγραμμα παροχής - μανομετρικού βάλω την καμπύλη της αντλίας ( όπως δηλαδή την δίνει ο κατασκευαστής) και στο ίδιο διάγραμμα προσθέσω την καμπύλη που προκύπτει από τον υπολογισμό των αντιστάσεων του δικτύου σε διάφορες παροχές, τότε η μία είναι φθίνουσα ενώ η άλλη αύξουσα. Η τομή των δύο καμπυλών είναι το σημείο λειτουργίας της αντλίας. Αν αυτό το σημείο το δεις σαν σημείο της καμπύλης της αντλίας είναι αυτό που λες εσύ, αν το δεις σαν σημείο της άλλης καμπύλης είναι αυτό που λέω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να διασταυρώσω κάτι. Όταν μιλάμε για πιεστικό μεμβράνης και οτι έχει μανομετρικό π.χ 30ΜΥΣ, τι εννοούμε πρακτικά? οτι μπορεί να δώσει π.χ νερό σε πόσα μέτρα? Γενικά με τον όρο ΜΥΣ είμαι λίγο μπερδεμένος.

Ευχαριστώ

 

Σημαίνει ότι αν συνδέσεις μια κατακόρυφη στήλη νερού, θα μπορέσει να στείλει οριακά το νερό μέχρι τα 30 μέτρα ύψος. Λέω οριακά εννοώντας ότι θα είναι στάσιμο το νερό.

Αν θέλεις να έχεις ροή, τότε είναι πολύ μικρότερο το ύψος καθώς πρέπει να αφαιρέσεις τις απώλειες λόγω τριβής του νερού με τον σωλήνα ή και με τον αέρα (όπως π.χ. στα συντριβάνια).

 

Υ.Γ. Μόλις είδα ότι σπουδάσαμε στην ίδια σχολή. Στην μηχανική ρευστών θα βρεις την απάντηση που ψάχνεις.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.