Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά για άδεια μικρής κλίμακας Φ/Β (<100kW)


JasonK

Recommended Posts

  • 1 month later...

εχω προβλημα με την μικρης κλιμακας...

προκειται για εξ αδιαρετου αγροτεμαχιο (δεν επιτρεπεται κατατμηση) οπου μας ζητανε να το δειξουμε περιφραγμενο όλο (30+ στρεμμματα) και οχι μονο το 4αρι που εχουμε συναινεση των συνιδιοκτητων για την εγκατασταση.

υπαρχει καποιος τροπος να καμφθει αυτη η απαιτηση?

με δεδομενο οτι τελικα δειχνεται οπως το θελει η πολεοδομια και βγει η αδεια ετσι? ειναι δυνατον να φτιαχτει οπως το θελουμε (λογω κοστους βασικα) στη πραξη και η ΔΕΗ θα το δεχτει σε καθε περιπτωση ή θα απαιτει εφαρμογη της Αδειας μικρης κλιμακας?

Link to comment
Share on other sites

Πωπω...Μεγαλο προβλημα σου δημιουργησαν.Και γω περιμενω τη μικρης κλιμακας σε 4 στρεμματα που δειχνω περιφραγμενα στο συνολο 31 στρεμματων.Να δουμε τι θα γινει.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάντε κανονική περίφραξη στο κομμάτι που θέλετε και κλείσετε το υπόλοιπο τυπικά με μπετόβεργες ανά 5 μέτρα και 1-2 σειρές αγκαθωτό;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αποφ-40158/10 (ΦΕΚ-1556/Β/22-9-10) : 'Εγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φ/Σ) και

ηλιακών συστημάτων σε γήπεδα και κτίρια σε εκτός σχεδίου περιοχές

ΑΡΘΡΟΝ-1 Όροι εγκατάστασης

.......................

γ) περίφραξη με συρματόπλεγμα στα όρια της ιδιοκτησίας μέχρι 2,5 μ. με συμπαγές τοιχείο ύψους έως 30 εκ. για την προστασία της εγκατάστασης".......

(Σ.Σ. Η παρ.1 τίθεται ως ετροποποιήθη με την παρ.1 Αρθ-1 της Αποφ-9154/11 ΦΕΚ-583/Β/14-4-11) αρχική παρ.1 : γ) περίφραξη για την προστασία της εγκατάστασης με συρματόπλεγμα μέχρι ύψους 2,5 μ. με συμπαγές τοιχίο μέχρι 30 εκατοστά .........)

Η ΥΑ που ισχύει είναι σαφής ότι πλέον θέλει περίφραξη (σε περίπτωση φυσικά που επιλέξουμε να κατασκευαστεί) στα όρια της ιδιοκτησίας όπως αυτή περιγράφεται στα συμβόλαια.

Edited by anton64
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα κύριοι και κυρίες

εγω αντιμετωπίζω πρόβλημα με την θεμελίωση στην τεχνική έκθεση, αρχικα ειχα βάλει με βαρυτικά μπετά σε σταθερές βάσεις,και μου αρχισε ο μηχανικός της πολεοδομίας μια ιστορία περί ΙΚΑ κλπ, τωρα σκεφτομαι να βάλω με γαιόβιδες ή πασάλους, εχει κάποιος σας καμιά αποψη περι αυτών των θεμάτων γιατί ο μηχανικός (ναι ο ιδιος....) μολις του το είπα παλι αρχισε να μου λέει κατι για υπευθυνες δηλώσεις πολιτικου μηχανικου (δυστυχώς ειμαι ηλεκτρολόγος)

οποιαδήποτε βοηθεια δεκτή....

οσο για τα χαρτια που μου ζητησαν, νομίζω σπάω τα κοντέρ:

-απαλλαγή επο, και δασαρχείο μαζι με το το τοπογραφικό τους

-λεπτομερες οδοιπορικό (και όχι την φωτογραφία απο δορυφόρο οπου εχω ζωγραφίσει τους δρόμους για να φτασεις στο χωράφι)

-όρους δομησης για φ/β (ναι αλλα περυσι οι τοπογραφοι που τα εφτιαξαν τα τοπογραφικά δεν ειχαν την απόφαση της μπιρμπίλη)

-αρχαιολογιες

-τεχνική έκθεση

-διαγραμμα κάλυψης (εχω την περιέργεια εαν θα δεχτούν την υπογραφή μου)

-συμβολαια ιδοκτησιας βεβαιως

-Νεχωπ περι μη υψηλης παραγωγικότητας

-και υπηρεσία ΥΠΕΚΑ

-υπευθυνη δηλωση ιδιοκτητη

και κάτι μου υπαινίχθηκαν περί νατουρα2000 αλλα περιμένω να δω

Link to comment
Share on other sites

@kristeropoulos

Αυτά που σου ζητάνε είναι τα στάνταρ που ζητάνε για κάθε ΕΕΜΚ. Το διάγραμμα κάλυψης δεν γνωρίζω αν θα το δεχτούν με υπογραφή σου. Γιατί δεν λες για σιγουριά στους τοπογράφους να το ετοιμάσουν και υπογράψουν και εκεί να ενσωματώσουν και τους όρους δόμησης για τα Φ/Β.

 

Όσο για τη θεμελίωση, από τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου μόνο όταν δείχνεις γαιόβιδες ή πασσαλόμπηξη δεν σου δημιουργούν πρόβλημα.

 

Επίσης για τους συναδέλφους από Αθήνα, έχετε υπόψη σας ότι η Β ΕΠΚΑ (αρμοδιότητα σε Ανατολική Αττική), σε περίπτωση που δείξετε μπετά για βάσεις, περίφραξη και απόθεση οικίσκου, ζητάει και διάγραμμα εκσκαφών. Εγώ την προσπερνώ αναφέροντας πασσαλόμπηξη και απόθεση του οικίσκου επάνω σε τσιμεντόλιθους.

 

@anton 64, kusta 80, electro 80

Νομίζω ότι το ζήτημα με την περίφραξη έχει να κάνει σχέση με την εκάστοτε πολεοδομία. πχ. Πελάτης μου έχει πάρει ΕΕΜΚ στη Πρέβεζα δείχνοντας περίφραξη σε τμήμα μόνο από όλο το γήπεδό του.

 

Η' πριν μια εβδομάδα στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου πήρα ΕΕΜΚ για πελάτη μου και με έβαλαν να δηλώσω ότι η περίφραξη θα γίνει σε απόσταση 5 μέτρων μέσα από τα όρια του γηπέδου προκειμένου να αφεθεί αρκετός χώρος για να διέρχονται πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς!!! Επιπλέον για την ίδια περίπτωση, στην κλασσική υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, τον έβαλαν να συμπληρώσει πέρα από το κείμενο που ορίζει η νομοθεσία, και την εξής φράση. "Δηλώνω ότι δεν υπάρχει εκκρεμής αλληλογραφία με την υπηρεσία σας για αυθαίρετο κτίσμα στο εν λόγω γήπεδο". Αυτά τα δύο πράγματα δεν μοπυ τα έχουν ζητήσει σε καμία άλλη πολεοδομία στην Ελλάδα!!

Link to comment
Share on other sites

@kristeropoulos

Εχει σημασία εάν τα Φ/Β είναι > ή < από 100 KW. Στην δεύτερη περίπτωση η ΥΑ περί ΕΕΜΚ είναι απόλυτα σαφής το τι ζητά (πχ όχι δασαρχείο αλλά ΥΠ προς το Δασαρχείο, όχι ΕΠΟ). Σε περίπτωση που είναι > 100 Kw πράγματι υπάρχει ασάφεια γιατί εκεί λειτουργεί η φράση της ΥΑ "δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις κλπ" οπότε πρέπει οι πολεοδομίες να ζητούν και όλα τα σχετικά χαρτιά που υποβάλλονται σε μία κανομική ΟΑ (όχι όμως πχ αμοιβές μηχανικού ή ΙΚΑ γιατί αυτά δεν αφορούν πολεοδομικές διατάξεις)

@Ρουμελιώτης

Η πολεοδομία που ζήτησε τέτοια υπεύθυνη δήλωση η οποία ούτε συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν της ΥΑ, αλλά επίσης αφορά δική της λειτουργία (αφού αυτή πρέπει να γνωρίζει την αλληλογραφία με τον πελάτη σου) είναι απλώς παράνομη βλ. Ν 2690/99 άρθρο 17 παρ. 3 " ... εκτός αν τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην αρμόδια γιά την έκδοση της πράξης διοικητική αρχή"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.