Μετάβαση στο περιεχόμενο

biflas

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

biflas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με την ΓΓΥΠ από Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης τί γίνεται? Δεν αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό στην Πολεοδομία για την έκδοση της ΕΕΜΚ?
  2. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτά τα δύο (μισθωτός, ελ.επαγγελματίας) είναι συμβατά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, είμαι ελ. επαγγελματίας και πρόκειται να προσληφθώ με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε μια εταιρεία με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Υπάρχει δυνατότητα να διατηρώ παράλληλα τα βιβλία μου ανοιχτά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  3. Καλημέρα σας. Επειδή το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί (ή απλώς δεν κατάφερα να βρώ κάτι ανάλογο) θέλω να θέσω τον εξής προβληματισμό μου: 1)Έχουν βγεί Όροι Σύνδεσης για πάρκο σε Φυσικό Πρόσωπο το οποίο για να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιήσει (για δικούς του λόγους) έχει ανάγκη να συστήσει εταιρεία. Εκτός από ΜΕΠΕ δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος? Δεν αγνοώ την παράγραφο του ν.3851/2010 "Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ή ΣΗΘΥΑ της παρ. 1 δεν επιτρέπεται να μεταβιβάζονται πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεταβίβασή τους σε νομικά πρόσωπα, εφόσον το εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας προς την οποία γίνεται η μεταβίβαση κατέχεται εξ ολοκλήρου από το μεταβιβάζον φυσικό ή νομικό πρόσωπο." Ωστόσο, αν μεταβιβαστεί σε ΕΠΕ της οποίας το 100% των κεφαλαίων κατέχεται από το μεταβιβάζον φυσικό πρόσωπο και στη συνέχεια "μπουν" και άλλοι μέτοχοι? (δεν ξέρω αν στέκει λογιστικά αυτό) 2) Σε πρόσφατη αίτηση για όρους σύνδεσης στη ΔΕΗ μπορεί να γίνει αλλαγή στο όνομα του αιτούντα ώστε να μην δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα στο μέλλον? Θα πρέπει επίσης να γίνουν νέες αιτήσεις προς υπηρεσίες όπως: ΕΒΑ, ΕΠΚΑ, ΕΝΜ, Δασαρχείο, ΔΙΠΕΧΩ? Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.
  4. Tsilena θα με ενδιέφεραν και εμένα τα papers που αναφέρεις. Σου στέλνω το mail μου σε pm.
  5. Θα ήθελα να με παραπέμψετε σε κάποιο πρόσφατο ΦΕΚ (ή και παλιότερο) που να αναφέρει το μέγιστο ύψος για Φ/Β σε δώμα. Νομίζω πως το τελευταίο που έχω δει αναφέρει "εντός του ιδεατού όγκου του στερεού". Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  6. Αυτό που ισχύει είτε για το ειδικό πρόγραμμα (βλέπε οικιακά) είτε για μεγαλύτερα πάρκα είναι πως δεν μπορείς να υπερβείς την ισχύ για την οποία έχεις αδειοδοτηθεί. Μπορείς να εγκαταστήσεις λιγότερα kWp, θα πρέπει να επιμείνεις.
  7. Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά από βιβλιογραφία της σχολής μου αλλά κα το βιβλίο Περδίου παρατηρώ πως για φ=38μοίρες (Ελλάδα) το L=2*h.
  8. Για κοίτα όμως και αυτό στο δεύτερο άρθρο. Είναι από το site energypress.gr http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/contentTypes/pubObject/topicNames/blogEntry/resourceRepresentationTemplate/blogEntryListTemplate#38bc2777-05a4-45b9-87ff-b7327be2b60a
  9. Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με τους αγρότες. Ο νόμος 3851/2010 όριζε πως οι αιτήσεις των αγροτών έχουν προτεραιότητα εφόσον κατατεθούν έως 4/9/2010. Γνωρίζετε αν η ΔΕΗ δέχεται ακομη και τώρα αιτήσεις από αγρότες και επίσης αν αυτές θα έχουν προτεραιότητα έναντι των ιδιωτών αφού θα κατατεθούν μετά τις 4/9/2010.
  10. Θα γίνεται άτυπα. Ήδη γνωρίζω πως μεγάλοι κατασκευαστές που έχουν μεγάλα αποθεματικά κεφαλαίου δωρίζουν γραμμάτεια στους πελάτες τους προκειμένου οι τελευταίοι να πάρουν το δάνειο ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Ακόμη δε χρειάζεται να μεταβιβαστεί η άδεια του αγρότη που όπως σωστά είπες είναι σε φυσικό πρόσωπο, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να καθορίζει τον τρόπο-χρόνο πληρωμής του του εργολάβου έτσι που στην ουσία να τον καθιστά μέτοχο του έργου.
  11. Εκτός από τους αγρότες που ήξεραν τί έκαναν όταν κατέθεταν το φάκελο στη ΔΕΗ- οι οποίοι είναι λίγοι- οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν να δανειοδοτηθούν τη στιγμή της υλοποίησης με αποτέλεσμα οι μεγάλοι κατασκευστές να "τσιμπάνε" τους αγρότες και να τους βάζουν πλάτες με το αζημίωτο βέβαια. Έτσι θα φτάσει ο αγρότης να παίρνει ένα ενοίκιο της τάξης των 5000Ευρώ/έτος και οι κατασκευαστές να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τις άδειες που θα πάρουν οι αγρότες. Όσο για το γεγονός ότι οι αγρότες έχουν προτεραιότητα για φ/β, με το ίδιο σκεπτικό να δώσουμε και στους πολύτεκνους κλπ κλπ.ΕΛΕΟΣ! ΗΛΙΑΣ Ζ. Τα "κοράκια" λειτούργησαν και πάλι στη διαδικασία υποβολής φακέλου από τους αγρότες. Τους φουσκώναν τα μυαλά και βγάλανε αέρα εκατομμυρίων.
  12. Παιδιά για όσους ζητάτε έτοιμες μελέτες. Μην νομίζετε πως ο κόπος κάποιου χαρίζεται. Και εγώ πριν δύο μήνες τελείωσα το φανταρικό, αλλά κάθισα και ξημερωβραδιαζόμουν στο διάβασμα και κατάφερα να κάνω από το μηδέν μελέτες για φ/β πάρκα, ακόμη και για 500kWp. Επίσης να σημειώσω πως γραφεία άσχετων (μεσίτες, ασφαλιστές, τυχάρπαστοι) κάνουν μια δουλειά με ένα μηχανικό για την κατάθεση του πρώτου φακέλου και μετά με σφραγίδα κάποιου γνωστού τους ή ακόμη και πλαστογραφία βγάζουν φωτοτυπίες τα μονογραμμικά και τις τεχνικές περιγραφές και κάνουν χρυσές δουλειές. ΜΗΝ ξεπουλάτε τη δουλειά και τον κόπο σας. Η γνώση πρέπει να πληρώνεται.
  13. Κανείς που να γνωρίζει? Ειλικρινά όσο κι αν ψάχνω σε ΦΕΚ και ΥΑ δεν μπορώ να καταλάβω αν για εγκατάσταση σε βιομηχανική στέγη (μεταλλική οροφή με κάποια μικρή κλίση) είναι υποχρεωτικό τα πάνελ να ακολουθούν την κλίση της οροφής.
  14. Θα προσπαθήσω όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου επί του θέματος να σε κατατοπίσω, και θα περιμένω διορθώσεις σε τυχόντα ολισθήματά μου. Για το 1. Δες άρθρο 1 παρ.3 από αυτό http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=JcJ36LaksPA%3d&tabid=367 Μόλις χθές εκδόθηκε από το ΥΠΕΚΑ, δεν ισχύει ακόμη, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προσαρμοστούν κατόπιν εγκυκλίων. Για το 2. Νομίζω πως η σκέψη σου είναι ολόσωστη. Δεν γνωρίζω από φορολογικά-φοροτεχνικά αλλά ίσως να ήταν καλύτερο η εταιρία να συσταθεί εκ των προτέρων (εδώ ας βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος) Για το 3. Και οι τρεις εναλλακτικές που δίνεις είναι πιθανές. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της όλης διαδικασίας. Μπορώ όμως να σου απαντήσω με σιγουριά πως αν καταφύγεις στο ιδιωτικό συμφωνητικό ή στο μισθωτήριο αυτό που πρέπει να κατατεθεί μαζί με το συμβόλαιο στην αρχική αίτηση είναι ιδιωτικό προσύμφωνο μισθωτηρίου ή παραχώρησης και δεν έχεις να κάνεις με συμβολαιογράφο σε αυτό το στάδιο. Για το 4. όντως αυτά που διάβασες ισχύουν. Το "λογικό" πάντως, είναι να δωθεί παράταση για τους αγρότες γιατί αλλιώς θα βγουν τα "τρακτέρ του μόχθου" των εχόντων στους δρόμους. Εσύ, όμως, σαν ιδιώτης κάνεις απλά την αίτησή σου και περιμένεις. Ούτως ή άλλως, στην υπουργική απόφαση για την ποσοστό της κάθε ΑΠΕ,το κοκομμάτι Φ/Β θα είναι σπασμένο σε "αγροτικά" και "ιδιωτών". Αν δεν εγκριθεί το μόνο που θα χάσεις είναι τα έξοδα τοπογραφικού και φακέλου.
  15. Η ΔΙΠΕΧΩ, δηλαδή, δέχεται αιτήσεις απαλλαγής από ΕΠΟ μόνο από αγρότες? Για αιτήσεις που έχουν γίνει στη ΔΕΗ με τον καινούργιο νόμο (καμμία σχέση με ΡΑΕ) δεν μπορώ να κάνω αίτηση για απαλλαγή από ΕΠΟ? Κι αν όντως δεν μπορώ, για ποιό λόγο? Αφού το πλεονέκτημα των αγροτών έχει να κάνει μόνο με την εξέταση των αιτήσεών τους από τη ΔΕΗ, δεν έχει να κάνει με τη ΔΙΠΕΧΩ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.