Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός σε Βιομηχανία


lem-x24

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

εδώ και ένα μήνα εργάζομαι σε βιομηχανία και προσλήφθηκα με όλα τα νόμιμα του μηχανολόγου μηχανικού ανώτατης σχολής.

 

θα ήθελα τη γνώμη σας μιας και δουλέυω πρώτη φορά σε εργοστάσιο!!

 

τα καθήκοντά μου ως μηχανικός ποια είναι μέσα σε μια παραγωγική μονάδα???

(έχω αναλάβει μια γραμμή παραγωγής και παράλληλα κάνω και μικρές επιδιορθώσεις σε ότι χρειάζεται, δηλ να αλλάξω μια αντλία, να κάνω μια σύνδεση σε ένα πίνακα και τέτοια)

 

η απορία μου έχει να κάνει με το εξής: πρέπει να πιάνω στα χέρια μου εργαλεία και για να κάνω αυτές τις μικρές επιδιορθώσεις??? επίσης στην γραμμή παραγωγής είμαι υποχρεωμενος να κάθομαι σαν εργάτης και να επιβλέπω διαρκώς τι γίνεται???

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ...

Link to comment
Share on other sites

καλα δεν ξερεις ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες σου?μπηκες σ ενα φορουμ στο νετ να μαθεις τι κανει ο μηχανικος παραγωγης που ειναι η δουλεια σου??

καταρχας θα δουλεψεις σε γραμμη παραγωγης διχως να εχεις καμια εμπειρια ???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σαν υποστήριξη παραγωγής θα κάνεις ότι χρειάζεται προκειμένου να βγει ο στόχος της ημέρας. Θα λύνεις προβλήματα των εργοδηγών και ναι αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις θα κοιτάς όλη μέρα τη γραμμή να είσαι σίγουρος ότι όλα κυλάνε ρολόι. Αλλά φαντάζομαι θα έχεις σίγουρα και άλλα καθήκοντα του τύπου να δέχεσαι συγκεκριμένες παραγγελίες από τις πωλήσεις ή να κάνεις κατάλληλες τροποποιήσεις στο προϊόν για να ταιριάζει στη γραμμή παραγωγής. Κάνε μία συζήτηση με τον προϋστάμενό σου και ξεκαθάρισε στο μυαλό σου ποιος κάνει τι μέσα στο εργοστάσιο. Μην το ρωτήσεις ξεκάθαρα βέβαια και ας φταίνε αυτοί που δεν σε έχουν καθοδηγήσει.

Link to comment
Share on other sites

....

....ας φταίνε αυτοί που δεν σε έχουν καθοδηγήσει.

Μπορεί να μη φταίνε αλλά να θέλουν να δουν τι πουλιά πιάνει ...

Link to comment
Share on other sites

Για να εισαι γενικα κατοχυρωμενος μπορεις να ζητησεις "Περιγραφη Θεσης Εργασιας". Προσωπικα δεν θα το ζηταγα πριν το τριμηνο αλλα ειναι στην κριση σου. Περαν τουτου, εαν εισαι απειρος μηχανικος στη θεση σου θα εκανα τα παντα που να μην ειναι "παραγωγή". Δηλαδη καθε πραγμα με το οποια ασχολεισε θα σου προσφερει ενα κομματακι εμπηρεια και σιγα σιγα θα κατασταλαξεις και μονος σου ποια ειναι τα καθηκοντα σου.

Καλη Αρχη!

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν να μην αναφέρερουν τα καθήκοντα σε κάποιον που μόλις προσλαμβάνουν στην εταιρία και ειδικά άπειρο? Τι τον έχουν για πείραμα, καθόμαστε στο δωματιάκι με τα φιμέ και βλέπουμε τον νέο τι πουλιά πιάνει? Ολες οι σοβαρές εταιρίες έχουν εκπαίδευση, αλλά τουλάχιστον ενημερώνουν από την αρχή για τα καθήκοντα της κάθε θέσης. Τι δηλαδή ξεκίνα και κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός?

Link to comment
Share on other sites

...

Τι τον έχουν για πείραμα, καθόμαστε στο δωματιάκι με τα φιμέ και βλέπουμε τον νέο τι πουλιά πιάνει? Ολες οι σοβαρές εταιρίες έχουν εκπαίδευση, ...

 

...

Λογικό κι αυτό που λες οπότε τα σενάρια είναι δυο.

 

Ή η εταιρία θέλει να δει τι πουλιά πιάνει και τον έχει αφήσει σε κάποια ανώδυνη πλευρά ή του είπαν τι πουλιά να πιάνει και του ξέφυγαν μερικά για να ρωταει εδώ. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε.

 

σε γενικές γραμμές και έπειτα απο 4 μήνες στη βιομηχανία έχω να σας πω το εξής!

 

η βιομηχανία μας δυστυχώς είναι ένα παντελώς ανοργάνωτη. με έριξαν μέσα στα βαθια αμέσως, δηλαδή μου είπαν στην αρχή ότι θα είμαι υπεύθυνος σε μια μονάδα παραγωγής (ώστε να βγαίνει το προιόν σωστό για πώληση) και όσο μπορώ να κρατάω το εργοστάσιο σε καλή κατάσταση, δηλαδή να κάνω μικρές επιδιορθώσεις και αυτά.

 

μέχρις εδώ όλα καλά, αλλά το θέμα είναι ότι έχει αρχίσει και ξεφεύει το πράμα.

 

με το εργατικό προσωπικό όλα μια χαρά!! το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μέσα στο εργοστάσιο δεν υπάρχει συντηρητής. αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα καθημερινά μικρά προβλήματα να τα πειδιορθώνω όλα μόνος μου και να ακούω και φωνές απο τον γενικό διευθυντή ΄΄οταν δεν προλαβαίνω και ανγκάζομαι να φωνάξω κάποιο εξωτερικό συνεργείο.

 

βασικά η ερώτησή μου είναι η εξής: σαν μηχανικός δεν είναι λίγο κατάντια να πιάνουμε επι καθημερινής βάσεως κατσαβίδια και σφυριά λες και είμαστε τορναδώροι?? (προσωπικά βαρέθηκα να κάνω επισκευές γιατί δε μου προσφέρουν κάποια επιπλέον γνώση) (το να αλλάξω μια βάνα και και ένα ρελέ έχει καταντήσει ηλίθιο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.