Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις


Recommended Posts

Μάλλον θα τη βγάλουν δασική και μετά με ένσταση ότι πάρεις σε γεωργικό.Δηλ, δεν είναι και πολύ βοηθητικό η ύπαρξη δασικού έστω και σε μη κυρωμένους δασικούς χάρτες

Link to comment
Share on other sites

Μετά από επισκέψεις σε ΔΕΗ και δασαρχείο και έχοντας ολοκληρωμένη άποψη πια για το τι συμβαίνει έχω τα εξής:

Η ιδιοκτησία πέφτει στην κοκκινη περιοχη των υποβάθρων που έχουν στο δασαρχείο(περιοχή δασικού χαρακτήρα το 1945,άλλη μορφή σήμερα) και επειδή δεν υπάρχουν πράξεις χαρακτηρισμού, όλη την περιοχή την χειρίζονται σαν δασικου χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ επειδή θέλει να εγκαταστήσει νέα κολωνα για την ηλεκτροδότηση του αυθαιρέτου, έστειλε αίτηση στο δασαρχείο να απαντήσει. Το δασαρχείο δεν απαντάει,και εκέι τώρα μας είπαν ότι είναι γενικό το θέμα καθώς χωρίς πράξη χαρακτηρισμού δεν μπορεί να δώσει βεβαίωση χαρακτήρα έκτασης....Και ρωτάω:

1)Η πράξη χαρακτηρισμού αν δείξει δασική ή αναδασωτέα έκταση (στην τωρινή μορφή η ιδιοκτησία είναι ελαιώνας), τότε κολλάει η ηλεκτροδότηση καθώς για εγκατάσταση κολώνας απ την ΔΕΗ θέλουν αγροτικο-γεωργικό χαρακτήρα. Έστω ότι κάνουμε ένσταση και δεν αλλάξει τπτ, ενώ έχει τακτοποιήσει ο πελάτης,υπάρχει κίνδυνος να του επιβληθούν πρόστιμα ανέγερσης-διατήρησης απ το δασαρχείο?Η πράξη χαρακτηρισμού θεωρείται πειστήριο τελεσίδικης απόφασης ή αυτη βγαίνει μόνο μετά την ανάρτηση των δασικών?

2)Υπάρχουν πιθανότητες με την ένσταση να αλλάξει τπτ?

3)Να μην μπλέξουμε καν με πραξη χαρακτηρισμού και να μείνει ο πελάτης με γεννήτρια?

Link to comment
Share on other sites

1.Αν με την πράξη χαρακτηρισμού βγει δασικό τότε είσαι στις εξαιρέσεις του άρθρου 23 παρ 3 και δεν εντάσσεσαι καθόλου στον 4014.Οπότε είσαι κατεδαφιστέος και με πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης από την πολεοδομία.

2.Υπάρχει και δευτεροβάθμια, αλλά έτσι όπως τα λες σκούρα τα βλέπω.

3. Πάλι δεν έχει τακτοποιήσει τελεσίδικα κάτι.Σε μια καταγγελία ας πούμε πως θα το χειριστεί?

Link to comment
Share on other sites

Στηριζόμενος στο 3, σε περίπτωση καταγγελίας, αν δεν γίνει η πράξη χαρακτηρισμού , στην ουσία η ιδιοκτησία δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 23 παρ 3, οπότε θεωρητικά και πρακτικά η ιδιοκτησία έχει τακτοποιηθεί. Κάνω λάθος?

Αν το αφήσουμε και περιμένουμε να γίνει κάποτε σε λίγα χρόνια η ανάρτηση δασικών, και να αρχίσουμε ενστάσεις τότε βλέποντας και πράττοντας?

Όλη η περιοχή έχει πρόβλημα μου είπαν στην ΔΕΗ, καθώς δεν υπάρχει καμιά πράξη χαρακτηρισμού ακόμα για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, θεωρητικά τα πάντα είναι δασικά, και κανείς δεν παίρνει ρεύμα σε περιπτωση που για την ηλεκτροδότηση απαιτείται νέα κολώνα.

 

Με άλλα λόγια.... πράξη χαρακτηρισμού εντός προθεσμιων τακτοποιησης ,μάλλον δεν θα προλάβαιναμε να βγάλουμε.

Σου λέει ο 4014 τακτοποιησε,πάρε ρευμα , και αν καποτε τελεσιδικα υπαχθεις στις εξαιρεσεις του αρθρου 23,παρ 3,κινδυνευεις να ειναι ακυρα ολα.Αν τα δεχεται ο ιδιοκτητς προχωρας.

Ναι ομως,οσο εισαι θεωρητικά εντάξει, ρεύμα πάλι δεν παίρνεις,γιατί η ΔΕΗ δεν σηκώνει κολώνα σε δασική έκταση,που ομως δεν ειναι τελεσιδικα χαρακτηρισμένη. :shock:

Edited by ethan
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως τα λες , ίσως να μην σε συμφέρει να κινήσεις διαδικασία πράξης χαρακτηρισμού, καθώς είναι πολύ πιθανό να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος και μάλιστα γουλί (= δήλωση 4014 σε δασική έκταση .... ).

 

Λάβε υπ'όψη σου επίσης ότι στις περιοχές που εντάχθηκαν πιλοτικά στο πρόγραμμα των Δασικών Χαρτών , όλες οι εκκρεμούσες αιτήσεις για πράξεις χαρακτηρισμού εντάχθηκαν στην διαδικασία των Δασικών Χαρτών . Για όσες ενστάσεις έγιναν , ένα χρόνο μετά και ακόμα δεν έχει γίνει τπτ. Αρα μπορείς να εκτιμήσεις το πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να εκδικαστεί μια ένσταση .

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.